Автор Тема: Лечение на рак със Сода - Натриев бикарбонат - др. Тулио Симончини  (Прочетена 79225 пъти)

Trailblazer

 • Гост
Италианският лекар Dr. Tullio Simoncini

Пръв в света изказва хипотеза, че ракът се причинява от вид бяла гъбичка Candida Albicans поради намален имунитет на организма, а нарастването на тъканите е крайна защитна реакция на организма, стремящ се да обхване и затвори колониите с гъбички.

Провел е много интервюта, участвал е в лекции и конференции на ракови теми и са показани много клипове с излекувани пациенти. Впоследствие обаче, върху него е оказан много сериозен натиск и в момента му е забранено да практикува като лекар. Негова е световно известната реплика "Cаncer Is A Fungus"- ракът е гъбички.

Д-р Симончини е убеден, че причината за рака е гъбичка, затова базира лечението си на най-силните противогъбични вещества - натриев бикарбонат и кленов сироп, които са безвредни, за разлика от традиционните терапии, назначавани при раковоболни.

Задължително гледайте филма "CANCER - The forbidden cures" (със субтитри на български): http://vimeo.com/49035402

Най-добрият начин да се отстрани туморът е да се приведе в директен контакт с натриев бикарбонат. Содата се приема през устата, чрез вдишване, директно в засегнатите участъци, до които може да се стигне лесно, а за вътрешните органи я инжектира артериално или в телесните кухини през катетър. Според него, содата бързо спира развитието на гъбичките и те не могат да се адаптират добре към нея, защото е прост химичен елемент. Но в интервютата си казва, че не само содата може да лекува рак, а и всеки ефективен препарат против гъбички, който често трябва да се сменя, защото са много адаптивни.

Снимка на колония с Candida Albicans:

 
В споменатият по-горе филм се разказва за много доктори, успешно лекували рак с природни средства още от началото на миналия век, върху които е оказан невероятно голям натиск от страна на правителства, организации за контрол на медицината и фармацевтични компании. Има какво да се научи от него!

Сайтът на Д-р Tullio Simoncini: http://www.cancerfungus.com
Статия „Има  лечение на рака, но го, крият”, публикувано в  бр. 1 на в. „Доктор” http://lekuva.net/16205/vseki-tumor-se-prichinyava-ot-gabichki.html
Сайтът на Д-р Tullio Simoncini на руски: http://www.cancerfungus.com/ru/
Статия "Рак – это грибковое заболевание… и оно излечимо" http://zhivem-zdorovo.com/mnenie/rak-eto-gribkovoe-zabolevanie-i-ono-izlechimo
Статията е на Дейвид Айк, чийто оригинал на английски е на сайта: http://www.davidicke.com

Статията:
    ...Цифрите, разбира се, са впечатляващи. Осем милиона хора умират ежегодно от рак по целия свят. Само в САЩ те са повече от половин милион. Очакваният ръст на смъртността за 2003 г. е 12 милиона. Ракът е най-разпространената причина за смърт в групата на възрастните до 85 години. В Щатите от тази болест умира всеки четвърти човек. Всеки четвърти!! Лишихме се от много свои свободи, когато се съгласихме да ни „защитават от тероризма”. Хората продължават да боледуват и умират от недъзи, които елитните фамилии и техните фармацевтични картели отказват да лекуват.
    Вече разказах в статията си от 9 август, че някой си д-р Ричард Дей, оглавяващ организацията за планирано родителство, занимаваща се евгениката и контролирана от Рокфелерите, е изнесъл през 1969 г. в Питсбърг лекция пред лекари, в която разказва за приближаващата се трансформация на глобалното общество. Той помолил докторите да изключат записващите устройства и да не си водят бележки докато чете дългия списък мерки за планираното по промяна на глобалното общество. Но един от лекарите е записал всичко, което ни е било подготвено в рамките на този проект за социална инженерия, и след това направил тази информация обществено достояние.
    Сега, след 40 години, можем пряко да видим колко акуратни са се оказали предсказанията на Ричард Дей. Защо споменавам този факт? Защото на същата тази конференция през 1969 г. Дей заявява :”Сега можем да излекуваме всеки вид рак. Цялата информация се пази във фонда на Рокфелер и може да се обнародва при наличието на съответно решение”. В частност Дей казва, че ако хората умират бавно от „рак или нещо друго”, то ще може да се забави темпа на прираст на населението... Тези хора правят това, защото нямат душа.
    Фармацевтичният бизнес не си поставя целта да лекува рака. Защо да лекуват болестта, като могат да печелят от борбата със симптомите. При това съвсем не е задължително да разказват на доверчивите пациенти, че отровата от химиотерапията убива, както раковите, така и здравите клетки и в крайна сметка – самият човек. Мисля, че това дори не се прави за пари... Елитът иска да намали населението, поради което трябва хората да страдат и умират преждевременно.
    И ако някой лекар изведнъж открие действащ начин за лечение на рака, то той веднага попада под обстрела на законотворците в медицината и официалните структури. Един от тези, които открито тръгнаха против системата е италианецът Тулио Симончини. Той бе оплют от всички страни и хвърлен в затвора, защото успешно е лекувал хора в последния стадий на рака. Престъплението му се е състояло в това, че той е разбрал, че злокачествените образувания са разраснала се гъба кандида (подобна на дрожди гъба, с паразитна природа, живееща в организма на здравите хора, чийто силен имунитет я държи под контрол, но при отслабването му, гъбата се разпространява по цялото тяло и образува злокачествени тумори.).
    Ето какво казва приятелят ми Майк Ламберт от клиниката Шен за кандида: „Гъбичките и особено кандида живеят за сметка на тялото на стопанина. На този организъм, както и на всеки друг паразит, за да се възпроизведе му е нужен приемник. Продуктите от жизнедейността на кандидата, отслабват имунната система и водят до това, човек да се чувства зле, както физически, така и психически”. Тулио Симончини счита, че ракът е разраснала се гъба кандида, и че традиционното тълкуване природата на рака е изцяло неправилно. Сам специалист в онкологията и метаболитните нарушения, той е тръгнал против интелектуалния конформизъм на традиционната медицина, против традиционните методи за лечение на глобалната епидемия на рака. Той решил да казва истината на пациентите, а не да повтаря назубрените в медицинския университет фрази. От момента, в който започнал да се занимава с медицина, Симончини разбрал, че ракът е лекуван някак си неправилно, „видях колко много страдат хората. В детското онкологично отделение, в което работех, всички деца умираха. Всичко в мен се свиваше при вида на бедните дечица, загиващи от химиотерапията и радиацията”. Желанието да помогне на пациентите го довежда до търсенето на нови пътища за лечението на тази болест. Симончини решил да отхвърли всичко, което е знаел за онкологията и да започне собствено независимо изследване. Открил, че всички видове рак се проявяват еднакво независимо от това, в какъв орган, или каква тъкан се е образувал туморът. Всички злокачествени новообразувания са били с бял цвят. Той се замислил, на какво прилича раковото образувание. На гъбата кандида? Нима това, което традиционната медицина смята за неконтролируемо деление на клетките е стартиран от организма процес за защита от кандидозата? Ако се изходи от това предположение, то развитието на болестта протича по следния сценарий – гъбичката кандида, обикновено контролирана от силния имунитет, започва да се размножава в отслабналия организъм и образува собствена колония. Когато някой орган се заразява с кандидоза, имунитетът се опитва да го защити от чужди завоеватели. Имунните клетки построяват защитна бариера, и точно това традиционната медицина нарича рак.
    Счита се, че разпространението на метастази в организма е нахлуване на злокачествените клетки в органите и тъканите. Но Симончини твърди, че метастазите са предизвикани от това, че гъбичката кандида се разхожда в организма. Тези гъбички могат да бъдат унищожени само от нормално функциониращ имунитет. Имунната система е ключът към оздравяването. С всяка година броя на заболелите от рак расте. А това не е ли добре планирана война против имунитета на човека, война, която става все по-ожесточена. Имунитетът се подкопава с хранителните продукти, хранителните добавки, пестицидите и хербицидите, ваксините, електромагнитните и микровълнови технологии, фармацевтичните препарати, стресът от съвременния живот и т.н. Децата до 2 годишната си възраст получават около 25 ваксини. А в това време се формира имунитетът. Планът на Илюминатите е масова депопулация чрез отслабване на имунната система. А какво заключва най-бързо имунитета – химиотерапията. Тук добавете и радиотерапията. Към днешна дата това са най-действените начини за разрушаване клетките на организма. Най-съвременното общопризнато „лечение” в онкологията се основава на постулата (постулат е положение, което без да е доказано се приема теоретично и практически за истинно), че раковите клетки ще бъдат убити преди здравите клетки на пациента. Отровните съединения на химиотерапията убиват клетките на имунната система, но кандида си остава. Разрушената имунна система не може да контролира клетките на кандида. Гъбичката се преселва в другите органи и тъкани и ракът се разпространява в организма. Уж оздравели след хирургическата намеса и химиотерапия, те по-скоро са като бомба с часовников механизъм. Имунитетът е нарушен. Появата на рецидиви е въпрос на време. С други думи – химиотерапията убива хората, които би трябвало да лекува. Тя „лекува” само от инфекциозното заболяване предавано по полов път, наричащо се живот. За да се излекуваме от рака трябва да подсилим имунитета, а не да го отслабваме. Когато Симончини разбрал, че ракът има гъбична природа, започнал да търси ефективен фунгицид. Тогава му станало ясно, че противогъбичните препарати не работят. Кандида мутира бързо и дотолкова се приспособява към препарата, че дори започва да се храни с него. Оставало само старото, проверено, евтино и достъпно средство срещу гъбичките – сода бикарбонат. Основна съставка на хранителната сода. Неизвестно защо, гъбичките не могат да се адаптират към натриевия бикарбонат. Пациентите на Симончини пият разтвор на содата или натриевия бикарбонат се вкарва непосредствено в тумора с помощта на приспособление, наподобяващо ендоскоп (дълга тръбичка, която използват за изследване на вътрешни органи). През 1983 г. Симончини лекувал италианец на име Генаро Сенгермано, на когото лекарите давали само няколко месеца живот, в следствие рак на дробовете. След кратко време този човек се излекувал изцяло. Ракът изчезнал. Окрилен от успеха и с други пациенти, Симончини представил данни на италианското министерство по здравеопазване, с надеждата, че ще започнат клинични изследвания, за да се провери, как работи метода му. Какво било удивлението му, когато италианското медицинско общество не само не разгледало изследванията му, но и го лишили от медицинския му лиценз заради лекуване на пациенти с неодобрени средства.
    Масмедиите започнаха кампания против Симончини, с подигравки към него и изливане на помия към неговия метод. И по спешност този талантлив лекар влиза за три години в затвора, заради това, „че е убивал пациентите си”. Симончини е обграден от всички страни. Авторитетите в медицината заявяват, че методът му за лекуване на онкологичните заболявания чрез сода бикарбонат е „налудничаво и опасно”. Във времето, когато милиони пациенти умират от мъчителната смърт на „проверената и безопасна” химиотерапия, медиците продължават да забраняват лечението с бикарбоната на натрия. На тях не им пука за хората. За щастие не им се отдава да изплашат Симончини. Той продължава работата си. Сега за него може да се чуе благодарение на Интернет. Този лекар твори чудеса и лекува дори най-изоставените случаи в онкологията чрез простичкия и евтин натриев бикарбонат.
    В някои случаи процедурите продължават с месеци, в други (примерно при рак на гърдата) – само за няколко дни. Често Симончини просто казва по телефона или чрез електронната поща, какво да правят хората. Дори лично не присъства при лечението и въпреки това резултатът винаги е над очакванията. И това все още не е всичко...
    Раковите клетки имат уникален биомаркер – ензимът CYP1B1. Ензимите са белтъци, които катализират химичните реакции. CYP1B1 променя химическата структура на веществата, наречени салвестрол, и които се съдържат в много плодове и зеленчуци. Химическата реакция превръща салвестрола в компонент, който убива раковите клетки и не вредят на здравето.
    Ензимът CYP1B1 се изработва само в раковите клетки и реагира на салвестрола на плодовете и зеленчуците, като образува субстанция, убиваща само раковите клетки. Салвестролът е естествената защита, намираща се в плодовете и зеленчуците за борба с гъбичките. Колкото повече растението е нападнато от гъбично заболяване, толкова повече салвестрол съдържа то. Към такива плодове и зеленчуци се отнасят: ягодата, боровинката – черна и червена, малината, гроздето, черното и червено френско грозде, къпината, ябълките, прасковите, зелените зеленчуци (броколи и всякакъв вид зеле), артишока, червената и зелена чушка, авокадото, аспарагусът и патладжаните. Но агро и фармацевтичните компании знаят за това. И ето какво предприемат – произвеждат химически фунгициди, които убиват гъбичките и спъват образуването на естествена защита (салвестрол) в растенията като отговор на гъбичното заболяване. Салвестрол съдържат само плодовете, които не са химически обработени с фунгициди. Най-разпространените фунгициди блокират изработването на CYP1B1. Затова, ако се храните с химически обработени плодове и зеленчуци, не получавате очакваният оздравителен ефект. Все още ли си мислите, че всичко това става случайно?! Мислите ли, че Тулио Симончини е наклепан по грешка?
За Фамилиите е нужно хората да умират от рак и лекарствата да не пречат на това. Тъй като са ментално и емоционално болни, те считат, че хората са скотове. Всичките ни страдания са им безразлични. Дори напротив – колкото повече, толкова по-добре за тях. Те съвсем не са на себе си.
    Добре, че „психарят” Симончини продължава да лекува хората, защото в света продължават да умират милиони „нормални” пациенти от неправилното лечение, което се базира на неправилни постулати. Благодарение на хора като него съществува надеждата в този объркан свят, управляван от налудничави фамилии. Нужни са ни хора като него.
А гъбичките започват да се размножават в организма, когато в човека възниква окислителен (оксидативен) стрес. Този стрес, за който говори Люк Монтание и който води до СПИН. Следователно всичко е в киселинно-алкалния баланс в организма.


    Ролята на содата и основата при защита здравето на хората и растенията - http://my.mail.ru/community/sila-v-trezvosti/1B65B2318E195689.html - 22 януари 2009 г.

    КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ СОДАТА?
    1. Профилактика и лечение на рак (гъбичката Кандида албиканс).
    2. Лечение на алкохолизъм.
    3. Отвикване от цигарите.
    4. Лечение на всички видове наркомания и токсикомания.
    5. Изчистване от олово, кадмий, живак, талий, барий, бисмут и други тежки метали в организма.
    6. Извеждане на радиоактивните изотопи от организма, профилактика на радиоактивното заразяване.
    7. Извличане и разтваряне на вредните натрупвания в ставите, гръбначния стълб, камъни в жлъчката и бъбреците, т.е. лечение на радикулитите, остеохондрозата, полиартритите, подаграта, ревматизма, бъбречно-каменната болест, жлъчните камъни, разтваряне камъчетата в черния дроб, жлъчните канали, стомаха и бъбреците.
    8. Прочистване на организма за подсилване на вниманието, съсредоточеността, равновесието и растежа на неуравновесените деца.
    9. Прочистване на организма от отрови, отработени при яд, злоба, ненавист, завист, съмнения, недоволства и други вредни чувства и мисли на човека (Границите на Агни Йога т.8, с.99-100)

    СЪВРЕМЕННИ ИЗСЛЕДВАНИЯ.
В организма на човека, животните и растенията, ролята на содата е да неутрализира киселините, да повишава алкалните резерви на организма, да поддържа киселинно-алкалния баланс. За човека показателят за киселинност рН в кръвта трябва да е в рамките на 7.35-7.47. Ако е по-малък от 6.8 (много киселинна кръв, силна ацидоза), то настъпва смърт за организма (Голяма съветска енциклопедия, т.12, с.200).
В днешно време повечето хора страдат от повишена киселинност в организма (ацидоза) с рН по-ниско от 7,35. При рН по-малко от 7.25 (силна ацидоза) трябва да се назначи алкализираща терапия – прием на сода от 5 до 40 гр. в денонощие (една опаковка е 100 гр.) (Справочник на терапевта, 1973, с.450, 746). При натравяне с метанол, дозата за инжекция сода във вената достига 100 г (Справочник на терапевта, 1969 г., с.468). Причините за ацидозата се намират в храната, водата, въздуха, лекарствата и пестицидите. Голямото самоотравяне на хората с психически отрови става чрез страха, безпокойството, раздразнението, недоволството, завистта, злобата, ненавистта, които сега са много засилени благодарение на нарастващите вълни Космически Огън. При загубата на психическа енергия, бъбреците не могат да удържат високата концентрация на содата в кръвта, която се губи заедно с урината. Това е другата причина за ацидозата – загубата на психическа енергия, води до загубата на основи (сода).
За коригиране на ацидозата се назначават 3-5 г сода в денонощие (Машковский, М.Д. Лекарствени средства, 1985, т.2, с.113). Содата унищожава ацидозата, повишава алкалните резерви на организма, раздвижва киселинно-алкалния баланс към алкалната му страна (рН примерно с 1,45 и повече).
    В алкалния организъм се активизира наличната вода, т.е. разпадането й на йони Н+ и ОН- с помощта на аминните основи, аминокиселините, белтъците, ферментите, нуклеотидите на РНК и ДНК. Чрез така активираната вода, наситена с огнената енергия на организма, се подобряват всички биохимични процеси, ускорява се синтезът на белтък, по-бързо се обезвреждат отровите, по-активно работят ферментите и аминните витамини, по-добре действат аминните лекарства, които са с огнена природа и биологически активните вещества. Здравият организъм за да преработва храната изработва силно алкални преработващи сокове. Храносмилането в дванадесетопръстника става в алкална среда под въздействието на сокове – панкреатичен, жлъчка, сок от брутенеровата жлеза и сок от лигавицата на дванадесетопръстника. Всички тези сокове имат висока алкалност (Голяма Медицинска енциклопедия, изд. 2, т. 24, с. 634). Панкреатичният сок има рН между 7,9 и 9,0. ферментите на този сок действат само в алкална среда. Жлъчката като норма има алкална реакция рН 7.50-8.50.
    Секретът на дебелото черво има силно алкална среда рН 8.9-9.0 (ГМЕ, изд.2, т.12 ст. Киселинно-алкален баланс, с.857). При силна ацидоза обаче, жлъчката става кисела рН 6.6-6.9 вместо нормалната рН 7.5-8.5. това влошава храносмилането, което води до отравяне на организма с не смляните продукти, образуването на камъни в жлъчката, жлъчния мехур, червата и бъбреците. В киселата среда спокойно си живеят глистите: опистархоза, остриците, аскаридите, тениите. В алкалната среда те загиват. В киселинния организъм, слюнката е кисела рН 5.7-6.7, което води до бавното рушене емайла на зъбите. В алкалният организъм и слюнката е алкална рН 7.2-7.9 (Справочник на терапевта, 1969, с.753) и зъбите не се рушат. За лечението на кариес трябва да се приема два пъти на ден сода (за да стане алкална слюнката).
    Содата неутрализира излишната киселина, повишава алкалните резерви на организма, прави урината алкална, което облекчава работата на бъбреците (съхранява психическата енергия), запазва глутаминовата аминокиселина, предотвратява отлагането на камъни в бъбреците. Забележителното свойство на содата е това, че нейният излишък лесно се отвежда от бъбреците като дава алкално свойство на урината (ГМЕ, изд.2, т.12 с.861). „Но тялото трябва дълго да се приучва към нея (М.О. ч.1, с.461), тъй като алкализирането на организма води до извеждане на голямо количество отрови (шлаки), натрупали се в организма през многото години киселинен живот. В алкална среда с активираната вода, многократно нараства биохимическата активност на аминните витамини: В1 (тиамин, кокарбоксилаза), В4 (холин), В5 или РР (никотинамид), В6 (пиридоксин), В12 (кобаламид). Витамините с огнена природа (М.О., ч.1 205) могат да се проявят изцяло само в алкална среда. В киселинната среда на отровения организъм, дори най-добрите растителни витамини, не могат да проявят най-добрите си качества (Бр., 13).
    „Мускус и горещо мляко със сода е добро предпазващо средство. Колкото хладното мляко не се съединява с тъканите, толкова пък горещото със сода прониква в центровете” (М.О. ч.1, п.58).
    Затова, за подобряване всмукването на содата от червата, тя се приема с горещо мляко. В червата содата реагира на аминокиселините на млякото, като образува алкални натриеви соли на аминокиселината, които по-лесно, отколкото содата се всмукват в кръвта и повишават алкалните резерви на организма. Големите дози сода с вода не се всмукват и предизвикват разстройство, затова се ползва като слабително. За борба с аскаридите и остриците се приема аминната основа пиперазин, допълнена с клизми със сода (Машковский, М.Д, т.2 с.366-367). Содата се приема при натравяне с метанол, етилов спирт, формалдехид, малатион, трихлорфон, бял фосфор, фосфороводород, флуор, йод, живак и олово (Справочник на терапевта, 1969). Разтворът на сода бикарбонат, натриев хидроксид и амоняк се приемат за унищожаване (дегазация) на бойните отровни вещества (Кратка Химическа енциклопедия, т.1, с.1035). За отвикване от цигарите – изплакване на устата с гъст разтвор сода или омазване на устната кухина със смесена със слюнка сода– содата се слага на езика, разтваря се в слюнката и предизвиква отвращение към цигарите при пушене. Дозите са малки, за да не се нарушава храносмилането.
    Живата Етика за содата – в Учението за Живата Етика, записано от Елена Рьорих, нееднократно се говори за нуждата от прием на сода, за благотворното й влияние върху човешкия организъм. В писмо от 1 януари 1935 г. Е. Рьорих пише: ”Въобще Владиката настоятелно ни съветва да се научим да приемаме два пъти на ден сода. Това е изумително предпазно средство от много тежки заболявания, в частност и от рак” (писма на Елена Рьорих, т.3 с.74). На 4 януари 1935 – „Приемам я ежедневно, понякога при силно напрежение до осем пъти на ден по 1 кафена лъжичка. При това просто я изсипвам върху езика си и пия вода. Също действа забележително добре при всички простуди и напрежение на центровете, горещо, но не прекипяло мляко със сода” (Писма, т.3 с.75). „Добре е и на децата да се дава сода в горещо мляко” (П6, 20,1). 18 юли 1935 „После ви съветвам ежедневно да приемате по два пъти на ден сода бикарбонат. При болки под лъжичката (напрежение в слънчевия сплит) приема на сода е незаменимо. Изобщо, содата е най-благодетелното средство, тя предпазва от всевъзможни заболявания, започвайки от рака, но трябва да се научите да я приемате ежедневно без пропуски... Също при болки и парене в гърлото горещото мляко е незаменимо, но не прекипяло, а също и със сода. Обичайната пропорция е кафена лъжичка на чаша. Съветвайте всички за содата. Също следете жлъчката да не се обременява и червата да са чисти” (П, 18.06.35). Великият Учител съветва, ежедневно да се приема по два пъти на ден сода от всички. „Правилно е като не забравяте значението на содата. Не без причина я наричат пепел от Божествения Огън. Тя е от тези широко приложими лекарства, изпратени за полза на цялото човечество. Трябва да се помни за содата не само при болест, но и при благополучие. Като връзка с огнените действия, тя е щит срещу тъмнината и разрушението. Трябва да приучвате тялото си към нея дълго. Всеки ден трябва да я приемате с вода или мляко и при приема трябва да я направлявате към нервните центрове. Така постепенно имунитетът може да се възстанови” (МО2, 461). „За отслабване на диабета се приема сода... млякото със сода винаги е добро” (МО3, 536). „Явленията на преизпълване с психическа енергия предизвикват много симптоми, както в крайниците, така и в гърлото и стомаха. Содата е полезна за освобождаване от депресията, също и горещото мляко” (С, 88). „При раздразнение и вълнение ви съветвам мляко във всякакъв вид като противоотрова. Содата укрепва действието на млякото” (С. 534). „... и разбира се мляко със сода” (С, 548) (лечение на кашлица) „...Мускус и горещо мляко са добро предпазно средство.”, „Содата е полезна и смисълът й е толкова близък до огъня. Содовите полета са наричани пепелта на Великия Пожар. Така в древността хората са познавали особеностите на содата. Повърхността на Земята е покрита със сода за широка употреба” (МО3, 595) „Запекът се лекува по различни начини, но се пропуска най-простия и естествен, а именно – простата хранителна сода с горещо мляко. В този случай действа металът натрий. Содата (Натриев бикарбонат) е дадена за широка употреба на хората. Но те не знаят за това и често приемат вредни и разрушаващи лекарства” (ГАЙ11, 5151).
    „За обичайното прочистване на червата може да се добави редовен прием на питейна сода, която има способността да неутрализира много отрови...” (ГАЙ12, 147, М.А.Й.)
    На 1 юни 1936 г. Елена Рьорих пише: „Но содата получи повсеместно признание и сега по нея много са увлечени в Америка, където тя се приема едва ли не против всички болести... Указанията са за прием два пъти на ден, също като при валериана, без да се пропуска ден. Содата предпазва от много заболявания, включително и рак” (Писма, т.3, с.147). 8 юни 1936 г. „Въобще содата е полезна почти при всички болести и е предпазно средство срещу много заболявания, затова не се притеснявайте да я приемате, както и валерианът” (Писма, т.2 с.215). „това е изумително предпазно средство против много болести, в частност и рак. Чувала съм за случай на излекуване на дългогодишен открит рак чрез посипването му със сода. Когато си спомним, че содата е главната съставка на кръвта ни, то ще ни е лесно да разберем благотворното й действие. При огнени явления содата е незаменима” (П 3, 19, 1). За дозите на приемане, Елена Рьорих пише: „Дозата сода за детето (диабетик на 11 години) – четвърт чаена лъжичка, четири пъти на ден” (Писма, т.3, с.74) „Един английски доктор е използвал обикновената сода за всички възпалителни и простудни заболявания, включително възпаление на дробовете. При това я е давал дори в големи дози, едва ли не по чаена лъжичка до четири пъти на ден в чаша мляко или вода. Разбира се, английската чаена лъжичка е по-малка от нашата – руската. Семейството ми при всички простуди, особено при ларингит и остра вирусна кашлица приема горещо мляко със сода. На чашка мляко се слага чаена лъжичка сода” (Писмо, т.3 с.116).
    „Ако все още не сте приемали сода, то започнете с малки дози – по половин кафена лъжичка, два пъти на ден. Постепенно дозата може да се увеличи. Лично аз приемам дневно по 2-3 пълни кафени лъжички. При болки в слънчевия сплит и тежест в стомаха приемам много повече. Но винаги трябва да се започне от малки дози” (Писма т.3 с.309). 14 юни 1965 Б.Н.Абрамов е записал от Майка Агни Йога „Интересно е да се отбележи, как крехките организми, вече реагират на огненото напрежение. И е добре, ако някой може да регулира в организма си тези приливи на огнена енергия. Содата може да се окаже истинска панацея” (Г.А.Й. т.6, с.119, п.220).
    Содата и алкалната среда имат огнена природа. За ползата от содата при растенията се казва: „Сутрин растенията могат да се полеят с добавена във водата щипка сода. При залез трябва да се полеят с разтвор на валериана (А.й. П.387). В храната на човека не „трябва да се използват изкуствено приготвени киселини” (А.Й. п.442) – явно е казано за вредата на изкуствените киселини, но изкуствените основи (содата и бикарбоната на калия) са по-полезни от хлорида и калиев оротат.
    Содата трябва да се приема на гладно – 20-30 минути преди ядене (не трябва веднага след храна, ефектът може да е обратен) Започва се с малки дози – 1/4 чаена лъжичка, с постепенно увеличаване на дозата до 1/2 чаена лъжичка. Содата може да се разтвори в една чаша гореща преварена вода (горещо мляко) или да се приема в сух вид, изпита задължително с гореща вода или мляко (една чаша). Приема се от 2 до 3 пъти на ден.

« Последна редакция: Декември 19, 2012, 02:37:26 pm от Maistora52 »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 480
 • Z - Оркестър Вагнер
Re: Лечение на рак със сода бикарбонат - др. Симончини
« Отговор #1 -: Януари 19, 2012, 09:11:58 am »
"С други думи – химиотерапията убива хората, които би трябвало да лекува. Тя лекува само от инфекциозното заболяване предавано по полов път, наричащо се живот."

Много добре казано от Дейвид Айк. Всъщност той е един от посветените, който е наясно как точно стоят нещата на тази изолирана като остров-затвор планета от вселената.

Основната причина за рака не са гъбичките или вирусите на Райф, а създаването на подходяща почва за развитието им. Тези микроорганизми винаги ги е имало, и тогава когато хората не са боледували масово от тази болест. Основната причина е замърсяването на организма, първо на духовното тяло, чрез стрес, лоши мисли и чувства, като злоба, завист, егоизъм и т.н. и после замърсяване на физическото тяло чрез чревоугодничеството - един от най-големите православни грехове, алкохол, цигари и пр. отрови.

Поста (въздържанието от храна за известен период от време) пречиства и двете. Всъщност основната причина за рака е натравянето с токсини, които отделят микроорганизмите. Такива токсини може да натрупа организма не само от микроорганизмите, а и от някой хим. съединения - наричат се канцерогени, например нитритите, съдържащи се повсеместно в колбасите в големи дози. Например опитните мишки заразяват с рак, като ги инжектират с токсин, който за броени дни образува огромни тумори. Токсините променят генетичния състав в ДНК-спиралата и от там клетката става неуправляема от организма и расте самостоятелно за себе си. Вирусите пък, които се възпроизвеждат буквално като роботи без да се хранят като бактериите (затова и не ги убиват антибиотиците), се снабдяват със строителен материал (гени) от клетките и така ги променят. После при видоизменените клетки, които вече не "слушат" имунитета, се заселват необезпокоявани въпросните микроорганизми в тази ничия територия, създават колонии и затварят порочния кръг.
« Последна редакция: Декември 19, 2012, 06:48:36 am от Maistora52 »

Неактивен ivobg

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 36
 • Пол: Мъж
  • http://newenergybg.com/
 • Скайп: ivo.bg2006
За мен от личен опит съм стигнал до следното заключение!
Да може и да помага, но най добрият и единствено доказал 100% ефективност начин, да се оцелее достатъчно дълго и най-важното запазването на функционална ефективност в третото, а и сега в преходният период към четвъртото и петото измерение е използването на йогийските методи на гладолечение!
Не е задължително да ги прилагате често, но поне 2-3 пъти годишно.
Е ако може да се научим и да се храним с прана директно от Слънцето, но това явно не е достъпно за всеки инкарнирал се на Земята!
Дори и аз дето съм изчел всичко по темата все още не съм стигнал до духовната потребност да го приложа на практика!
Е ограничих храненето и поспрях бирата(но не и ракията де, пия си от време на време, но умерено)!
И като заключение.
ВСИЧКИ БОЛЕСТИ са функция на УМА!
Ако не отстраните причината, след известно време болестта се повтаря отново и отново!
Болестите са коригиращият фактор , който ни направлява през животът ни, дали сме на правилният път и дали следваме избрана посока и начин на живот, който сме планирали, когато сме били "ГОРЕ" в астралните светове или небеса, който както иска да го разбира!
Останалото е мълчание...
« Последна редакция: Март 26, 2013, 02:09:37 pm от Maistora52 »

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 369
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Има логика в думите ти, но аз, лично предпочитам малко по- научен подход! С други думи ако някой ме обвинява в прегрешение, заради което боледувам, трябва да е от този живот и да може да ми го каже, за да се поправя и оздравея! Преражданията са ми малко мътна материя!

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Почетен член на Форума
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Често обичам да се себе-иронизирам, и така хем на мен става по-весело, хем на Наблюдателите (включително и Кибиците)!!! - та, във вид на себе-ирония, но и сериозно становище...
- ами, купил съм си 10 пакетчета Сода бикарбонат, и даже вече я пробвах няколко пъти... За сега съм жив!!! - и едва ли ще "приритам"!
Относно "содата", има някаква вероятност за изглаждане на соматични състояния, но чак пък лекарство - Не! - по-скоро (според дозата) балансьор на алкалното равновесие на кръвта.
Не знам обаче, следвайки логиката, че (знаем това) язваджии след като пийнат лъжичка сода им се успокоява за кратко болежката, но след това пък става по-кофти... рефлективно стомахът увеличава своята киселинност... и се затваря омагьосан кръг... и Язвата си те яде, и мъките се увеличават...
Разбра се, между другото, че Язвата на Стомаха и Дванадесето-пръстника се предизвиква от бактерията Хелико-бактер Пилори, и си има вече точно определено лечение с някакви антибиотици и нещо друго, и край...
Значи пак Бактерии, пак Вируси (Херпес Зостер) и прочие гад!
Не е тая цялата гад "функция на Ума"... тя си е навсякъде около нас, и ни шиба както й се подложим, но не с "тъпотиите" на Ума си, а просто с начина си на живот...
Много хубаво го казва EDM по-горе -
"С други думи – химиотерапията убива хората, които би трябвало да лекува. Тя лекува само от инфекциозното заболяване предавано по полов път, наричащо се живот."

После... наследствено боледуващият Човек, от това инфекциозно заболяване - Животът, някак си не го виждам да се приспособи към никакво друго измерение освен наличното, просто защото той - Човекът - не може да стане 4-5 и N-измерен, и да си остане Човек...
Може да си позволи единствено да се "гъделичка" с тези измерения и толкоз... тук остава и тук ще си мре! - "това е толкоз просто и логично!" (Вапцаров)
Нито един Йога не е прекосявал "тънката линия" към другите "измерения" и да се е върнал да разкаже.
Друг е феноменът тук, но него можем да обсъждаме само във Форуми с парапсихологична ориентация.
Йогите бидейки и те хора с чисто материално обусловени тела и физиология, могат да се приемат само като едни "изследователи" на пределните възможности на човешкото тяло и организъм. В редки случаи - и на принадлежащата енергетика на Седемте ни "тела" (вижте развита тази тема в сайта ми - зеленото кръгче под аватара ми - бутонче "Йога Методи") ... Но тук вече започваме да си говорим за "Енерго-Информационен Обмен" и прочие Физически, Психически и Пара-психически състояния, усещания, впечатления, и дори находки... на и от това - "Какво е Онова? - Другото?"
За себе си аз ЗНАМ, но много често все още, множеството хора, предпочитат чисто земните неща, и Онова Другото минава и заминава покрай нас като Влак МАГ-ЛЕВ... усещаме само въздушната вълна... няма шум, няма вибрации, няма и други някакви впечатления... Има само О-о-о! и А-а-а!... "чудо ли някакво стана?"
Това за "прегрешенията" също трябва да забравим... то е насажданият от Църковните догмати "Страх от наказанието Божие!" - Айде, па тия! - Те не грешат! Те не боледуват! Те са "света вода ненапита"!
Другите пък, малко по на изток, "те ще се прераждат поради прегрешенията си, докато спрат да правят грешки!" - няма такова чудо... понятието "грешка" е измислено от Мисловността ни, и на практика е само един от множеството възможни резултати, вследствие на дадено взаимодействие...
Съвсем друго е, когато говорим за "Прераждане" в неговия истинен аспект... но и той няма място тук...
В крайна сметка обаче, се отнася до почерпване на къс Информация от Световното Информационно поле - ония там, са го нарекли Акашови записи. То, или Те - наистина съществуват, и аз лично доста съм "чел", "почерпил" и продължавам да "черпя" от там... Въпрос на техника, пак там, на изток я наричат Медитация, а "Светиите" около нас я наричат "Молитва"...
Но и това не е за тук....
И какво остава... да си завиваме и отвиваме винтчета и болтчета до умопобъркване... или онова с поялника - същото! Аз не съм и мечтал да се "инкарнирам" с такава цел... Друго Нещо е "инкарнацията", и има пряка връзка с "почерпването" на Информация ОТ"там"... Световното Информационно поле - СИП, или Хипер-Ноес Уърлд (Hyper-Noes World)... (препратка - Ноосфера, академик Вернадски, и сам Ной, дето построил Ковчега, и записван в Библията като Ноес, а не някой си там Ной! - забележка: Ноес на гръцки означава Разум!)
Искам мили момчета, колеги и братя, само едно - да се увеличава още и още кръгозора на всички ни - и личния, и общия...
Само така ще докопаме Свободната Енергия в цялото й Величие!
Другото е суета! - "ритане" и дрънкане на "оръжие"
« Последна редакция: Март 26, 2013, 02:17:03 pm от Maistora52 »

zeepk

 • Гост
"Храносмилането в дванадесетопръстника става в алкална среда под въздействието на сокове – панкреатичен, жлъчка, сок от брутенеровата жлеза и сок от лигавицата на дванадесетопръстника" - само като прочетох това и спрях да чета по-нататък. Който го е постнал това, просто е направил копи пейст от някъде в пълно безхаберие.
« Последна редакция: Март 26, 2013, 08:38:12 pm от Maistora52 »

Неактивен johnny_fx

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 118
"Храносмилането в дванадесетопръстника става в алкална среда под въздействието на сокове – панкреатичен, жлъчка, сок от брутенеровата жлеза и сок от лигавицата на дванадесетопръстника" - само като прочетох това и спрях да чета по-нататък.

И какъв е проблемът?

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 274
Ех, zeepk! Недей така. Дори понякога да има грешки, четенето обикновено е полезно занимание. А кой ли е безгрешен? Обикновено който е специалист в някоя област веднага ги забелязва, докато останалите просто четем. Но понякога грешката може да се приеме и за техническа, ако не променя същността. Просто пишещият може да си мисли за други неща докато пише. Например за Бруте  :).

kalin

 • Гост
За 9-те точки от първия пост не знам колко е ефективно, но гъбички на краката лекува със сигурност.
А за хемороидите е мор голям, вече 10 годинки не са се обаждали. :)

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 369
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2012/04/blog-post_04.html
Уникалното на тази статия е, че са дадени дозите и начина на приготвяне!!!
« Последна редакция: Април 05, 2013, 08:30:07 am от Maistora52 »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 480
 • Z - Оркестър Вагнер
Я да покажа /да се похваля/ колко разбирам от химия:   ;)

Кленовият сироп има монозахариди, съдържащи хидроксилни групи. Последните се свързват с натрия от содата бикарбонат.
Получава се междинно съединение (процеса естерификация).
Раковата клетка нагълтва монозахарида (изяжда го) и се освобождава натриев йон, който алкализира клетката.
И така раковата клетка умира.
Процеса на замяна на водородния атом от хидроксилната група с натрий - кондензация или при органични съединения: естерификация.

"всички въглехидрати могат да се естерифицират, като се получават съответните естери."

Цитата е оттук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%82#.D0.A0.D0.B5.D0.B0.D0.BA.D1.86.D0.B8.D0.B8_.D0.BD.D0.B0_.D1.85.D0.B8.D0.B4.D1.80.D0.BE.D0.BA.D1.81.D0.B8.D0.BB.D0.BD.D0.B8.D1.82.D0.B5_.D0.B3.D1.80.D1.83.D0.BF.D0.B8.2C_.D0.B5.D1.81.D1.82.D0.B5.D1.80.D0.B8.D1.84.D0.B8.D0.BA.D0.B0.D1.86.D0.B8.D1.8F

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 274
И да го кажа за пореден безброен път, такъв естер няма. Защо няма, обясних безброй пъти, но ме изтриха. Защо ли? Ами за да заблуждават хората. Не е просто от незнание, а целенасочено. Защото писах на един администратор или модератор , не ви знам кой какъв се е кръстил, твърде много пъти на ЛС, с подробности и обяснение като за петокласници, но Партията държи на собствените си протежета. И за да не съм съвсем голословен, ще напиша и тука част от това което писах и на него.
  В опростен вид- поставих кленовият сироп /всъщност беше глюкозен/ и содата в чашка с рН-метър и загрях. Нито при 45 нито при 50 градуса нещо се промени. Ако беше се получил виртуалният естер, рН щеше да падне. Защо? Пробвах и с тънкослойна хроматография, че е най- лесно. И пак нищо. Някой нещо да добави? Вкус и мирис? Агрегатно състояние, цвят, провидение, усет, подсъснание....руски академик, един приятел ми каза? Хайде елате...на себе си.

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Не е както го казвате. Не е!
Мой приятел, се разболя от рак на тънките и дебелото черво. Излекува се с клизми, със сода. Без захари. Захарите имат друга цел. Те усилват вълните на содата, ако приемът е перорален.

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 342
 • Пол: Мъж
 • Ужасно саркастичен
Номера скленовия сироп и содата се състои в това, да се подгрее до не повече от 42 градуса и да се разтвори колкото е възможно.
Трябва да се изпие на гладно ТОПЪЛ 35 - 40 градуса. При такъв прием пилора не се затваря и разтвора преминава в червата без да е смесен със стомашни и жлъчни киселини, които неутрализират содата.

Това е ключа от палатката!!

Със същия начин на приемане се лекува язва на 12-опръстника и ерозивен гастрит - с топла вода и натурален пчелен мед.

150гр. вода с 1лъжица мед половин час преди ядене на екс.
За около месец - два резултатите са видими.
Изпитано е много пъти, ефекта е безапелационен.

Диабетиците трябва да внимават!!!
Това го знам от собствен опит!!

Неактивен valex

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 505
 • Пол: Мъж
 • изчислителна техника
Ако не сте гледали интервюто при Гала: http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/656345?autostart=true