Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Моля за малко помощ (вод. клетка)

<< < (9/29) > >>

amdatlon:
Ако позволиш: това не е много вярно, за трафовете.
Всичко зависи от това как е направен. Ако е изчислен добре може да си работи нон-стоп. Т.е. да е изчислен със съотвения запас от към материяла.
Друг е въпроса дали ще е изгодно икономически :).
За това се търси оптималния вариянт: цена-качество.

Едва ли при система: двигател-генератор ще се постигне по-високо КПД от колкото само с трансформатор
:)

eiffel65:
Поразрови се и ще видиш дори само-захранени системи. Електромотор въртящ генератор със остатък ток за електролизер.

Lido:
Много сложно стана. Уби ми се надеждата. Никой ли няма тук клетка която да работи стационарно и да я ползва по продължителни време, да разкаже как, от какво и тн. Тези дни ще ходя при един дето се занимава с платки и такива неща, да го питам дали не може да се направи захранване което да е надеждно. Че то всичко отива по дяволите ако не може. То може икономия да не даде на колата, но този огън може да се ползва за много други неща. Но и там се опира до захранването. Няма невъзможни неща, тези гореллки в Америка дето се продават производствено, тяхното захранване как издържа? Или трябва да дочакаме друг българин, да измисли и захранването на клетките. Това беше в кръга на шегата. ;D  Между другото аз вече много се набутах с тая клетка, понеже почти за всяко нещо бягам в Русе, а то ми е на 60км. И затова не ми се отказва. ;)

eiffel65:
Като гледам ходиш до моя град което няма значение. Остави клетката в колата, както казаха колегите я направи да има 2-2,4В между ламели и ще отчетеш икономия със сигурност. Количеството газ зависи от площа на ламарините. Останалото си го прави сама колата. Поне при мен е така!

amdatlon:
@Lido: То захранването лесно ще го направиш както фабричните, но трябва да наредиш 110 ламела, така ще ползваш директно от контакта :)
Трудоемкото е за ниско напрежение 12-15 V.
Погледни тук, колегата "emm"  как го е направил.
http://www.youtube.com/watch?v=8eYblXwQyEs&list=FLO4JEPwu5Uj62YbrO59KLig&index=3&feature=plpp_video

--- Цитат на: eiffel65 в Септември 07, 2012, 05:26:57 pm ---Поразрови се и ще видиш дори само-захранени системи. Електромотор въртящ генератор със остатък ток за електролизер.

--- Край на цитат ---
Поясни малко ако може.
Искаш да кажеш двигателя върти генератора и той захранва двигателя, че даже и остава ток за електролизер?

Правилно ли съм разбрал?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия