Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Моля за малко помощ (вод. клетка)
Lido:
Някой може ли да ми каже от къде да си купя захранващ блок до 30,40 ампера управляем? Понеже искам да си ползвам клетката стационарно, ако евентуално не ми даде икономия на колата. За горелка ще се ползва. Аз не можах да намеря такъв с управление, намерих този http://ledluxlight.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=209&virtuemart_category_id=35 . А и със зарядното за колата не става защото като го пусна работи само 5 мин.и спира само, не знам защо така. А и е само 6 ампера.
amdatlon:
Е това за захранването на клетката в дома е трудна работа. В смисъл скъпа работа.
Аз съм на същия етап, правя си захранване за вкъщи. Ако ти кажа колко пари съм потрошил, за да стане свястно захранване, ще се откажеш :)
Готово захранване за голям ток, евтино няма да намериш.
Затова минах на етапа направи си сам.
Пренавиване на трансформатор, изправители, управляваща електроника....
В резултат имам 30-40(мах) А на 15-16 V, с плавно регулиране от 0-100%.
Доста трудно се работи с големи токове, малко недоглеждане и има фоерверки :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZxFsHvruSZU
Lido:
amdatlon, това на клипчето ако е твое произведение те поздравявам. Ти си мноого по напред от мен. Това захранване което го постнах по горе не става ли да му се сложи едно управление? Ако разбирах от електроника досега да бях се захванал да го правя!
amdatlon:
Абе, мое е, но никак не съм напред!
Честно ти казвам, ако знаех колко пари ще заминат за всички неща по клетката и захранването, никога нямаше да се хвана. Чиста загуба на време и пари, за една скапана горелка където едва ли ще ми влезе в работа изобщо!
Но вече съм се хванал на хорото и не върви да я зарежа след толкова работа по нея.
В началото и аз бях така надъхан. Викам си е к'во толкова, едни ламарини и плексиглас ще купя и готово. Да ама НЕ.
После още толкова дреболийки съм купил че ми се завива свят. То не бяха щуцери, маркучи, преходници, метчици, бургии, кабелчета, тръбички, скоби, дюзи, камъчета за рибки ( за да не върне пламъка), уплътнения, съд за бълбер, кранчета за газа........ това е малка част от нещата.
Арестор ( задължително си вземи такъв ако ще палиш горелка, всичко друго е вятър работа)
Защото правиш някакъв вариант, работи известно време и нещо протече или измислиш по-добър вариант, и хайде преправя се всичко на ново. Като мине малко време, пак друга идея по-добра, и пак преправяне..... и т.н.т,
Всичко това го написах с цел добре да помислиш дали си струва всички усилия и пари.
Захранването което си дал в линка и аз съм го гледал преди, но нямам представа дали ще дава този ток който пише продължително време.
А пък и на мен ми трябва поне 14 V за да захраня клетката.
eiffel65:
Като гледам не сте наясно, че няма траф който да издържи продължително време на товар без принудително охлаждане. Според мен най евтино и лесно, но не и безшумно е електромотор въртящ динамо на автомобил. Е то ти нисък разход на ток и идеален ток за клетка. Човека с 50 А е произвел 300л/ч. Затова ви напомням, че клетката трябва да е сериен тип.Малко ток извънземна горелка. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия