Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Моля за малко помощ (вод. клетка)

<< < (4/29) > >>

Lido:
Едно уточнение само да питам за тази схема. Самият мост който ще направя, трябва ли да го свържа с плюса или просто да окъся от двете страни с мост?

amdatlon:

--- Цитат на: Lido в Август 31, 2012, 08:55:23 pm ---Едно уточнение само да питам за тази схема. Самият мост който ще направя, трябва ли да го свържа с плюса или просто да окъся от двете страни с мост?

--- Край на цитат ---

Само мост правиш.

Lido:
Между другото, преди малко получих основата (КОН). И скоро ще пиша за резултатите от пробите.

Lido:
Здравейте! Малко се забавих с проекта ми но, ме прецака казанчето което правих(протече) , и бях малко зает с други неща. Но днес си купих разширителен съд от опрел вектра, и стана много добре. И така, направих опит с 11 ламела и КОН на око, но беше някъде около 50,60грама на литър преварена вода(забравих да купя дестилирана), и резултатът беше много добър или поне така мисля аз. Инсталирах на колата клетката и направих 3 пъти тест за време. И трите пъти за 20 секунди пълни половин литър. Тестът го правя с шишенце от минерална вода 500мл., защото някой беше писал че така е най точно. Свързването ми е така +НННН-НННН+ . Нямах време да направя това http://mazeto.net/index.php/topic,6611.msg39121.html#msg39121 . Оставих клетката да поработи 30мин. и тя вдигна около 50 градуса. Но проблемът е там че щом допра жиците към акумулатора и двигателя си сменя звукът за около 3 секунди. Не знам как се мерят ампери но щом прави така, според мен гълта бая амперчета. Мисля да добавя още 2 ламела за да видя дали няма да се подобрят нещата. След 30мин. работа на клетката измерих волтажа между ламелите, от едната страна като меря към другата започват от 2,2В до 2,8В . Между другото динамото на колата ми е 70 ампера, не знам дали това има значение?

eiffel65:
Това бялото дето излиза от маркуча, видно се вижда водна пара+КОН. Причината е, че не си прекарал газа през бъблер. Съвета ми е да не го ползваш директно в колата. При изхода на клетката влиза свободно във разширителният съд, без да се филтрира от електролита и свободно излиза през маркуча.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия