Форум > Препратки, сайтове, източници

НОВАТА ЕРА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ЗАПОЧВА НА 6 (21) СЕПТЕМВРИ

<< < (44/45) > >>

EDM electronics:
Добре че няма крилце от прилеп сушено три нощи на лунна светлина. Щях да се чудя от къде да го набавя.  ;D

edin:
Нашия ум има навик, да усложнява нещата. Гениалните неща са винаги простички.

EDM electronics:
Няма да се учудя и по-скоро интуитивно си мисля, че "заекът" ще изскочи от оная драка, от която нищо не се вижда и най-малко сме очаквали.

edin:
https://www.youtube.com/watch?v=2innQ2kFBjM&feature=youtube_gdata_player

Може ли някой, накратко да опише процеса на родния ни език?

Иван Димов:
   Слагаш медните спиралки в огъня, като се загреят добре ги охлаждаш във водата. После пак ги слагаш при въглените и отново във водата и така 30 пъти докато почернеят "наново". Химическият вариант е с алуминиево фолио на малки топчета и прибавена сода каустик (NaON). Само не каза, че това е взривоопасно тъй-като се отделя водород при процеса. Пък може би това е целта - да се изтласка въздуха и да остане само водород над сместа. За мен тази технология е малко "мъглява", защото не се казват какви са основните принципи по които става извличането на енергията. А това споменаване на гравитация е напълно объркващо, каква е тази гравитационна намотка. По принцип всяка бобина, когато през нея протича ток, засмуква (увлича) ефир. Но аз смятам, че при такива електромагнитни устройства задължително трябва да има кондензатори. Да не би пък нанопокритието да играе роля на диелектрик и кондензатор? При това положение и честотите ще са високи и трябва да се изправя тока с диоди - медният окис не беше ли в основата на металоокисните диоди? За мен тази технология е твърде сложна и неразбираема, защото е зле обяснявана, което говори, че или умишлено се премълчават някои тънкости или въобще е абсолютна измама. Ако някой физик е напълно наясно с даден процес, то той може да го обясни и на дете с думи прости и общоизвестни понятия и сравнения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия