Форум > Препратки, сайтове, източници
НОВАТА ЕРА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ЗАПОЧВА НА 6 (21) СЕПТЕМВРИ
hyparh:
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 02, 2015, 12:03:35 am ---Имам чувството, че ще трябва да правим анализ на литературно произведение.
- "комбинция от различни първични Материи" = Етер ???
--- Край на цитат ---
По-скоро това: "...плазмоидни магнитни полета с еднаква сила (първичните фундаментални частици)."
Edin, при плазмените кондензатори основната спънка е какво точно означва "изсушен gans"? Комбинирал се с огнеупорна хартия в центъра на кондензатора. В една от книгите си Кеше споменава за вид кристализиране на газта, който субстрат нарича "gans" - the gas in nano state of matter, но не е ясно дали се получава пак чрез пламъка от горелката, формиращ лъскавото изолационно покритие на медта. Така или иначе може да се направят намотките пък после ще им мислим на кондензаторите.
hyparh:
Гледам, че говорят и за gans от меден оксид (на прах), който може да се получи чрез електролиза с медни електроди: https://www.youtube.com/watch?v=APVkKfUo51g
EDM electronics:
RUS, в цитата ти за плазмата има една малка, но съществена подробност, която липсва, а именно тя характеризира плазмата и я разграничава далече от тлеещия разряд. Тлеещия разряд в никакъв случай не е плазма, защото при него има само електрони и йони. При плазмата вече има ядрени реакции, които бързо рекомбинират. Когато се блъскат атомите от високата скорост, те се разбиват на съставни части /протони и неутрони/ и протичат ядрени реакции. Има и редица лъчи, които липсват при тлеещия разряд, липсва и ядрената енергия - отделя се висока температура. Тлеещия разряд - глим лампите, луминисцентните лампи, натриевите и т.н. не генерират плазма.
Както и да е, вероятно Кеше е въвел ново понятие за плазма, но без да прочетем книгите няма да му разберем физиката. Уви за сега това е невъзможно. Ще чакаме някой руснак да ги преведе на руски, та да видим за какво иде реч. В крайна сметка може ли някой да обясни процеса простичко и на бълг. език: под плазма се има предвид газ, който се разбърква с една магнитна бъркалка по този начин..., а пък бобината стои така... и обира свободните от "плазмата" електрони, които пък газове си ги възстановяват от еди къде си...и т.н. и т.н. То поне да имаше едно видео с тоя "генератор", та да види човек за какво иде реч.
Maistora52:
Просто прекрасни мисли споделяте! Възхитих се! - (не иронизирам!) - и ми се до-щя и аз да споделя нещо... само ще ме извинявате, че ме боли главата (вчера по принуда се надишах с дим от лака на печката) и може да изтърся някоя глупост...
Така!
Знаем за Четирите фундаментални взаимодействия - лептонни, адронни, електромагнитни и гравитационни - толкова поне дефинира настоящата парадигма на науката.
Аз съм убеден, че има и Пето фундаментално Взаимодействие - за себе си го наричам взаимодействието "М" - от първата буква на думата Мисловност (като функция на мозъка на висшия бозайник Хомо Сапиенс)
Знаем и за четирите фундаментални "състояния" на материята - твърдо, течно, газообразно и плазма - с многото техни взаимни компилации и креации...
И си задавам въпроса - как така имаме Пет фундаментални взаимодействия, а да нямаме Пет фундаментални "състояния" на материята... и веднага се сещам, че от много време твърдя, че Мисловността всъщност е с Материален характер... т.е. тя е Материален Продукт на функцията на Мозъка, и "извирайки" от неговите, на практика, електромагнитни взаимодействия (на ниво аксони, синапси и пр.) - тя, тази Мисловност често напуска пределите на черепите ни и ... под формата на протуберанси (сходни със слънчевите по форма) се еруптира в околното пространство - особено често и мощно, когато човек разговаря с друг човек, когато чете (думи), когато музицира, когато рисува, пее и пр.
Излиза, че нашата индивидуална Мисловност, бидейки ОБИЧАЙНО слаба, разхвърляна и блуждаеща, в определени моменти може да придобие огромен енергиен ресурс (при съсредоточаване, концентрация, медитация и пр.) и да извърши определени действия в зоната на известните вече Четири Материални "състояния", легитимирайки по този начин своето наличие... преобразувайки и предизвиквайки редици от други взаимодействия...
...
Чудя се и още на поговорката за "Кое е най-бързото нещо в Природата? - отговор: Мисълта!"
Е как така същата тази мисъл има Скорост, а на практика е невидима от очите ни и уредите ни...
Не говоря за Аурата ни - тя е твърде "тежка", груба и естествено бавна...
Явно е, че тук говорим за много нива и под нива на изява на Материята чрез също големия брой Енергийни нейни преобразувания и изяви, едно от които наричаме Информация...
И дали именно Световното Информационно Поле (Хипер Ноес Уърлд, Акаша) не е близкородствено И със Световното Духовно Поле (Хипер Спирит Уърлд, Агни) освен с всички останали Полета и Материални Въплощения - и всичките те във ВСЕ-единно ВСЕ-взаимодействие на ВСИЧКИ Нива на структуриране, преструктуриране и преобразуване?!?!?!?
Въпросите ми са безброй!
И се сещам, че плазмите и енергийните изяви в апаратите на Кеше "слизат" още "по-надолу" в Нивата на структуриране на Материята - докосвайки се вече (затваряйки "кръга") до Мисловността ни...
h2motor:
В техническото описание, защото то не документация в никакъв случай има прекалено много неясноти.А този магнит дето ще му избие на водорода електроните по добре забравете, защото е мисия невъзможна.При каква честота на въртене на магнита ще стане това ? Със сигурност има някаква резонансна и не е трудно да се намери теоретично, но на практика как ще стане това. На Кеше подхода е ясен - без конкретна техн. документация пък може някой да успее да го направи.Няма страшно скоро ще има истински реактор който да може да се принтира с 3д принтер без неясноти и работещ.
- Какви са пък тия намотки които дори не са описани ? Той не може да опише едни прости намотки ли ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия