Форум > Препратки, сайтове, източници

НОВАТА ЕРА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ЗАПОЧВА НА 6 (21) СЕПТЕМВРИ

<< < (26/45) > >>

ivobg:
Ще ми е необходимо още съвсем малко време, за да оформя всичко чуто и видяно на конференцията в гр. Варна!
Вероятно до 2-3 дни ще публикувам във форума по-подробно това, което съм разбрал и анализирал, защото вярвайте ми, дори за мен, човек който се занимава от почти 10 години изключително само с нови технологии и всякакви философски учения всичко това ми дойде малко в повечко,  получи се нещо  като информационна бомба.

mi68:
Проблемът с уплътненията е като създаване на стояща вълна.
 Ако е високотемпературна плазма ми се вижда мисия " невъзможна". Ако е нискотемпературна е лесно, примерно неонова лампа.
Все пак ми се вижда сложна технология, трябва нещо по-елементарно. За това не ходих на тази конференция, можех да отида ако температурата на морската вода е над 22 градуса по Целзий.

edin:
Лазерната техника, би трябвало да е решила проблемите с вакуумирането на една система. Явно в екипът е необходим лазерен спец.

Радико:
На крива ракета и космоса и пречи.
Просто това е поредният научнофантастичен филм "грешка театър защото е на живо" със доста скъпи билетчета. И разбира се за да има постоянни посещения, полечка полечка ще го обърнат на сапунен сериал. А за да има сериал са необходими проблеми, мнооого проблеми. Едно време някой си беше играл да пресмята размерите на подводницата на "Капитан Немо" И беше стигнал до извода, че за помещения на екипажа остават едва 2-3 квадратни метра. Та в този ред на мисли, Ако някой си няма работа да провери по архивите програмата от семинари на господин Кеше, и да видим за колко време гениалният му мозък сътвори 7 поколения реактори. Аз лично бих заложил на 3,1/2 дни, сиреч по две поколения на ден.   

teofilius:
Това с уплътненията и вакуума изобщо не са проблеми а оправдания. При отрицателни спрямо атмосферните налягания не е възможно изтичане на газове нито пък втичане във една или две стъклени или метални сфери. Съществуват достатъчно  ефективни методи за вакуумиране и без да са нужни скъпи вакуумни помпи и съоръжения. Ако принципите описани от Кеше наистина са работещи и всичко това не е една голяма измама за печелене на пари, от всички интересуващи се от технология за енергия и антигравитация то възбуждането на плазма и условията за това не са никакъв проблем а има различни начини за това. Ако се абстрахираме от учението на Кеше и решим да освободим въображението си как би работил един плазмен генератор  на свободна енергия то бихме могли да обсъдим следния принцип: 1. Високо-температурната плазма с висока плътност е отличен екран спрямо магнитните полета съпоставимо със свърхпроводниците. 2. Имаме мощен магнит или електромагнит и изходна генераторна бобина на една кръгова ос със затворен магнитен кръг. Между полюсите на бобината и магнита в импулсен режим генерираме плазмен екран. 3. Резултата е магнитен транзистор с плазмена база(гейт) за управление. 4.Ключовото е разхода за генериране на плазмата да е по-малък от генерираната в бобината изходна енергия.
  Другия вариант е: Бобината е високочестотна без магнитопровод. От двете и страни имаме мощни магнити или електромагнити. Принципно магнитното поле се затваря през оста на бобината. Ако по тази ос в импулсен високочестотен режим генерираме плазма или плазмен разряд то ще имаме стръмна и бърза промяна на магнитния поток в бобината и съответно генериране на енергия. Трети вариант на мое виждане :) АЛА-КЕШЕ: 1.Плазмата сама по себе си е йонизиран газ. 2. Във стъклена сфера генерираме плазма посредством високочестотно или високоволтово електромагнитно поле. 3. Завихряме плазмата по екватора на сферата посредством трифазен статор от бобини наредени радиално по периферията или от вътрешната централна част на сферата(може да е и тороид за целта). Въртящата се плазма от електрически заряди генерира собствено магнитно поле. Ако плазмата е с преобладаващ електрически заряд полето ще е още по мощно. По периферията отвън на сферата екваториално имаме навита изходна(генераторна) бобина. Генерираното от плазмата поле е постоянно така, че за да имаме генерация е нужно да бъде променливо. За целта под екваториалната плазмена линия се поставят малки бобини на които се подава малък ток с честотата, която желаем да имаме на изхода. Малките бобини създават поле, което ритмично изкривява оста на въртене на плазмата и съответно полето от нея става променливо спрямо бобината навита по екваториалната периферия на стъклената сфера. Съществува и четвърти тороиден вариант но за него ще пиша друг път...Надявам се скоро да тествам тези теоретични модели но за момента работя по други проекти...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия