Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
Експерименти с комутатор на магнитни потоци (КМП)
teofilius:
Здравейте приятели! Не мисля че при ИНКОМП е от голямо значение кой ток е по-голям, входния или изходния. Важно е че изходната мощност като функция от напрежението и тока е по-голяма от входната. Халф! На всички тук ни е ясно че допълнителната енергия идва от постоянните магнити а тяхната енергия(енергията на магнитното поле) идва от околното пространство(Вакуум, Етер и пр.) а не е пряко свързана или идваща от влаганата за управление на магнитния вентил енергия. В този контекст е правилно да говорим за КПД над 1 и за възможност за автономност. За да може наистина ИНКОМП да се използва като енергиен източник в утрешния ден е наложително да бъде доведен до автономност и да бъде повишено неговото КПД чрез допълнителни решения както конструктивно така и като материали и електроника. Съвременните импулсни системи и трансформатори позволяват и достигат КПД 0,85-0,95 и дори 0,98 така че при КПД на ИНКОМП от 1,90 примерно е напълно възможно изходящата енергия да се преобразува на импулсен принцип във подходяща за управление на ИНКОМП и да имаме също и полезна за потребление енергия. Сигурен съм по лична преценка че авторът на ИНКОМП - Валери , работи в това направление "АВТОНОМНОСТ" или най-малкото има и такава цел, в противен случай би ми се видял ограничен във вижданията си за бъдещето на неговото изобретение.
Мисля също че перспективите за ИНКОМП немогат да бъдат ограничени в рамките на това , някои енергийни предприятия или държавата да произвеждат енергия и да я продават на обикновените хора било то дори и на ниски цени. В момента имаме Енергийни мрежи по целия свят от които някои са на ядрено гориво(парни двигатели задвижващи генератори), Имаме топлоцентрали на петрол и въглища, водни и прочее. Имаме също и малки петролни генератори с начална мощност 0,5Квт. и нагоре които всеки може да си купи , дори и беден човек като най-евтиния вариант е 150лв. а в западна Европа такъв генератор струва 50 евро. Идеята е че ИНКОМП генератори когато бъдат достатъчно оптимизирани , от една страна ще има мощни мегаватови съоръжения на този принцип захранващи населението а от друга страна ще се продават и малки автономни устройства така че да не е належащо едно домакинство да е свързано с енергийната мрежа на страната. Тогава държавата и енергийните предприятия захранващи населението посредством ИНКОМП не биха изгубили голяма част от клиентите си ако цената на енергията стане формална, така че да е безразлично на хората дали ще си купят автономна захранваща система и никога повече няма да дадат и стотинка на доставчик на енергия или ще си плащат на доставчиците. За да се стигне до такова положение - това означава и прогрес във мисленето на хората . На всички и на производители и на потребители което в момента звучи повече като утопия но не е невъзможно. Проблема е че настоящата световна система от свърхбогати хора и политици е хищнически настроена към останалата човешка общност и още по-големият проблем е че много способни изобретатели се съюзяват именно със хищническата световна система . Резултата е че тези изобретатели стават едно със системата а съвеста им е привидно чиста понеже е нормално да им се плати за друда им. По-принцип това е правилно да очакват и да получат възнаграждение и то наистина достойно за това което дават на човечеството но факт е че аз незная нито един изобретател на нещо наистина работещо и то да е стигнало до пазара или обществото да се ползва от това изобретение. Един способен изобретател може да получи наистина добра заплата за труда и усилията си при това без никой да се възползва от творението му освен ограничено общество от свърхбогати чиято основна цел в живота е да вземат все повече и повече и знаят че начина е да дават и предлагат неща от които всички ние се нуждаем.
По тази причина хората които ще променят наистина обществото ни ще споделят свободно постиженията си и сами ще преуспяват във всяко отношение защото помагат и на другите да преуспяват. Това вярвам е не само моето убеждение но и на мнозинството в този форум а и в много други по света. Вярвам че Валери - автора на ИНКОМП е дал както във форума, така и във сайта си достатъчно информация за успешно възпроизвеждане на принципа и то с ефективност не по малка от 2 стига ние да подходим правилно към предоставената информация . Обвързването със фирми или лица не е проблем щом това не ограничава личната му свобода да споделя.
Лично си мисля че ИНКОМП ще расте като ефективност не само при оптимизация на конструкцията но и при изпълнение в по-голям мащаб. Това е също много важно за тези които експериментират. Пример за това е енергийната технология на д-р Кирил Чуканов при която посредством поддържането на изкуствена кълбовидна мълния той черпи светлинна , топлинна и електрическа енергия многократно превъзхождаща вложената електрическа за поддържане на процеса на отделяне на енергия от вакуума. В случая той твърди че изходната енергия при изкуствената кълбовидна мълния започва да става над 100% спрямо вложената при вложена енергия 2Квт. При по-голяма входяща мощност КПД насраства още по-интензивно. При личните ми експерименти с принципа на магнитния вентил при вложена 150Вт. енергия изходната върху активен товар бе ~165Вт. При по-малки мощности имах ефективност като на идеален трансформатор със КПД=1 или малко по-малко. Несмятам също че съм имал най-добрата конструкция освен това. Спрях експериментите в тази насока не защото не бих могъл да постигна КПД = 2 или повече , но ме интересува технология която е съвсем различна от ИНКОМП а също и оргинални технически решения. В определен аспект в момента имам оргинални виждания за магнитен вентил , така че когато го осъществя ще споделя за какво става дума но при всички случаи е добре да се екпериментира с по-големи мощности. Защо? Няма особена разлика в ефективността на един импулсен трансформатор, двигател или друга техника при различни мощности но когато става въпрос за възбуждане и черпене от енергията на вакуума , то отделяната и добиваната от него (средата) енергия прогресивно нараства по коефицент със увеличаване на влаганата от нас енергия за целта. Така че ако примерно влагаме 1Квт. а получаваме от Вакуума 2Квт то при влагане на 2Квт ние ще получим не 4Квт а 7Квт. Говоря за принцип на прогресия така че при експериментиране със минимални мощности от порядъка на ~50-100Вт е нормално КПД да е под 1. Мисля че ако Валери следи форума дори и да има свои виждания най-вероятно ще потвърди това което казвам и то въз основа на личен опит...
half:
:) :) :)
Теофиле,
Разбирам какво имаш предвид, когато казваш, че "автономната" работа е напълно възможна и нужна като доказателство за нещо си. Но аз, като човек практичен и обичащ простите и ясни неща, ще те помоля да решиш следната задача:
:) Постановка: Имаме тръба с произволно сечение, по която тече някакъв флуид с независимо какво налягане. На тази тръба е монтиран спирателен кран. За отварянето и затварянето на този кран ти изразходваш по 5 единици енергия, като в същото време освобождаваш хиляди пъти повече енергия - например 5000 единици. За да вършиш някаква полезна работа обаче, нужно е периодично, с някаква честота, да кажем 1 Херц, този кран да се отваря и затваря. Е, като имаш предвид даденото съотношение м/у енергията за управление и тази, която получаваш на изхода, в случая К=1:1000,, колко енергия е необходимо да "върнеш" за да осъществиш самоподдържането на тази система? В случая с генераторите имаме точно това, като процес и режим на работа.
;) ???
teofilius:
Здравей Халф! Би ли ми изяснил защо ми задаваш този въпрос в когото се съдържа и решението? На всички ни е ясно че за всяка секунда трябва да се използват 5 единици от изходната енергия за периодичното отваряне и затваряне на крана а това е хиляда пъти по малко от изходящата енергия. При такъв случай е нужно само първоначално влагане на енергия от наша страна докато започнем да използваме за захранване на магнитния ключ, енергията постъпваща от изхода. За мен лично думата : "автономност" не е мръсна и неподходяща въпреки че за установените научни институции и кръгове е синоним на "Ерес" и предтекст за подигравка. Когато имаме дастатъчно очевидни факти то тези така изглеждащи като богове , представители на установената електродинамика и физика ще трбва да зъмълчат. Всъщност аз нямам нищо против традиционната електродинамика защото тя е само малка част от цялото познание. Съгласен съм че неможем да получим нещо от нищото но Вакуума или по точно Етера не е Нищо а е универсална високоенергийна среда изпълваща Вселената. Ако можеш да боравиш добре с по-финната електроника и освен това ако постигнеш резултатите които съм виждал постигнати при Валери с магнитния ключ, то невярвам че е особено затруднение да постигнеш автономност на едно такова устройство - ИНКОМП , дори и това да означава на изхода да захранваш само една 100Вт крушка, защото което може да се направи в малък мащаб, може и в голям. За всеки от нас интересуващите се и работещи в областта на свободната енергия стои предизвикателството за автономност на дадено устройство. В противен случай звучим неубедително и докато нямаме демонстрация и факти за това което твърдим , то ще сме просто едно еретично отклонение в очите на установените научни и технически среди.
getca:
Здравейте...Връщането на енергия се нарича обратна връзка и си има стройна теория по въпроса. Примера на Халф с крана ми припомни отдавна случила се история, по времето на парните машини. Та, един юнак от обслужващия персонал трябвало периодично да отваря и затваря някакъв вентил на машината. Да, ама му писнало в един момент и свързал дръжката на вентила с работния цилиндър посредством дълъг лост. Така била осъществена обратна връзка и машината сама си щракала вентила, а юнака си клател краката...Един вид автономен режим... ;) ;D
Така че не виждам проблем при устройство с по-голяма от входната изходна енергия да се върне част от нея през регулатор към входа и да се получи автономен режим. В съвременните импулсни захранвания се използуват подобни схемотехники за захранване на интеграли, драйвери и т.н. При пускане се захранват през диод от източника, а след заработване на изходното стъпало захранването се поема от него.
Това е цитат от мой предишен коментар...
--- Цитат на: getca в Юли 29, 2008, 12:09:25 pm --- С моя вариант на МЕГ правих опити за самозахранване на тактовия генератор и драйвера на мощния транзистор. Работи без проблеми само с един пусков импулс от захранването. Интересното е, че при претоварване напрежението пада и генератора се самоизключва като един вид защита от късо съединение.
--- Край на цитат ---
Когато е писан коментара не съм имал още КОП>1, затова мощния ключ не е захранен, но в бъдеще и това ще стане. Когато човек търси, намира... :)
teofilius:
Аз също си мислех за нещо подобно като при парната машина но в случая при водните пръскачки с които се поливат трева или цветни лехи. Там има мханизъм задвижван от водния поток при който пръскалото се върти ту в една посока ту в обратна. Както и да е - има доста неща постигнати по света и работещи в автономен режим така че и ИНКОМП не е по различен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия