Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
Експерименти с комутатор на магнитни потоци (КМП)
plamil:
Здравей getca
Пробвал ли си захранването на управляващите намотки да ги захраниш посредством това:
Tesla Switch http://forum.mazeto.net/index.php?topic=420.0.
При такова захранване дали няма да се подобри малко КОП?
А дали няма да е по-удобно да се използва някакъв вид честотна ПОВ (Положителна Обратна Връзка), така че цялата система на МЕГ автоматично да се настройва винаги да бъде в резонанс?
Още не съм пробвал да навивам и да пробвам, но от прочетеното досега тези два въпроса ме заинтригуваха.
getca:
Здрасти plamil,
При захранване на управлението на МЕГ-а трябва да се използува резонанс, за да може част от енергията да се върне обратно в намотките и да се оползотвори част от енергията на потока на ПМ. Не виждам обаче как ще стане това подобно на Тесловия траф. За обратната връзка си прав, че трябва да има, но това ще стане, когато се изчистят другите проблеми. Такива ОВ имат всички съвременни квазирезонансни захранващи устройства. Засега обратната връзка съм аз... ;D
Така...Значи от ръчкането дотук мога да обобщя следното...
- Най-малко влияние на изхода върху входа има при шунт със съпосочни магнитни потоци;
- Високоомен товар се захранва директно без нужда от резонанс на изхода;
- Нискоомен товар се захранва през сериен резонансен кондензатор, но има загуби по веригата. Греят ферити и проводници, а кондензатора трябва да е с минимални загуби.
- Високоволтови импулси има на ненатоварен изход, които палят дъга на 3-4мм разстояние (първата картинка). Меден проводник и реотан Ф0.3-0.4мм се топят, ако са единият електрод (втората картинка). Реотана се загрява до червено от дъгата като консумацията е около 15вт.
Изводът е...енергия има, но засега се използува само част от нея поради лошото съгласуване на изхода с товара и влиянието му върху входната верига. Основен виновник за това е насрещният магнитен поток, породен от реакцията на ЛЕНЦ.
plamil:
Извинявам се, допуснал съм малка грешка :(
Имах предвид ето тази схема:
Идеята ми е да няма товарен трансформатор, ами двете части на първичната намотка от схемата да са управляващите намотки на МЕГ
П.П Картинката се получи много голяма, ето линка:
http://drspark.com/nobatteryT.jpg
lz1ico:
getca и моята запалка хвърля 4-5мм искара и работи около 1 : 1.5 години с тази батерийка.
getca:
lz1ico, ами вържи й едно парче реотан, щракай и се топли зимата...или пък закачи моторче с ексцентрик на вала да щрака кондензатора...остава само да върнеш малко енергия за моторчето и генератора е готов. ;D Мислех, че гледаш по сериозно на нещата, но...здраве да има. Коментарите си ги пиша, щото очаквам разумен анализ и помощ в експериментите, но мога и да спра да ги пиша... ;) Много отдавна съм разбрал, че в България не може да се работи в екип за съжаление, а идеята ми беше точно такава. Досега повече от половин година няма желаещи да се включат в борбата с МЕГ-а, защото е по-лесно да гледаш отстрани и критикуваш идеите и неуспехите. А още по трудно е да вникнеш в нещата като пресееш огромно количество информация или сам си я набавяш в резултат на опитите си. Съжалявам, но така мисля аз.
plamil, идеята е интересна, но не ми е ясно откъде идва енергията и въобще принципът на работа. В управлението на МЕГ-а се използуват импулси с регулируема честота и Кзап. Ако си навит пробвай да вържеш чудото, да видим какво става и после ще го мислим... ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия