Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
dimko1:
--- Цитат на: @praktik в Април 05, 2013, 06:03:48 pm ---до angelmr : Мисля да пробвам с веро , и бензин като за начало да видим какво ще се получи . А някакви пропорции ?
--- Край на цитат ---
Ще се получи добре измити цилиндри.... :D ;D :)
pdoynov:
--- Цитат на: Ksurnev в Април 07, 2013, 08:25:58 pm ---За сверка ня часовници:
http://www.remixbg.com/htmDocs/Tabliza%20za%20kalorichnost%20na%20gorivata.htm
HCL
H2SO4
HNO3
HF
HBr
H2PO4
H2O
Може ли да се мисли за водата кото киселина на кислорода?
Това е извин темата.
--- Край на цитат ---
Не, не можем да мислим водата за киселина на каквото и да е, защото според законите на химията: КИСЕЛИНА + ОСНОВА = СОЛ + ВОДА. Това уравнение не работи в обратна посока.
Надявам се, че ме разбра? Това го учихме в първи курс (не знам сега дали не е 9 клас, че нещо само вършеят едни не много умни хора из дебрите на българското образование...).
8)
dimko1:
--- Цитат на: @praktik в Април 07, 2013, 11:43:13 am ---А, борьолът е един изключително добър емулгатор, не напразно го използват смесен с вода като антикорозионна, охлаждаща, но и разтваряща масла течност. Работя във фирма със стругова дейност, и се сетих като спомена за борьола. Не знам колко струва, но може да взема малко за проба, само шефът ми да не ме види :) Плюс това борьолът е гориво, гори, това съм го пробвал, той е висш въглеводород, но дали концентрата на борьола разтворен с вода гори,не съм пробвал. Ще пробвам - борьол + масло +бензин + вода.
--- Край на цитат ---
ела да ти дам борьол и ми го запали пред мене, давам 1000лв. ако го запалиш пред мене, ако не го запалиш ти даваш 1000лв. съгласен ли си алхимик?
dmitarp:
Най-бруталната емулсия е вода с въглища на прах, използвана з дизелови двигатели
Аtos:
Ъхъм...може и малко сяра да се добави... ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия