Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
ВОДО-ГОРИВНИ ЕМУЛСИИ
piton2012:
@praktik, въглероден оксид и диоксид не са органични съединения. А това което ти беше написал е несъществуващо подобие на органичен въглеводород. Прави малко разлика. Иначе под светилен газ се разбират и други неща, като например етилен. Последното което си написал като реакция е така и ако в предното си имал в предвид същото поне ги пиши с думи или разделяй със запетайки, като Н, СО , а не НСО, за да няма недоразумения.
Ksurnev:
Момци, 84 година правих такива експерименти с Трабант. Резултата беше: козе краче се подаде от горния картер, строшено бутало и колянов вал. Пропорциятя беше 50/50 вода/бензин, двутактово масло 40 гр. на литър и веро до получаване на горе-долу хомогенна смес. Двигателя запали, ама имаше страшни детонации, докато му върна предварението се строши. С дуги думи работи някъде към 3.5 минути.
Щях да забравя, бях с електроника, която вкарваше около 1.2 mJ в свещите. С класическата не палеше.
По време на петролната криза - талоните- с тази електроника карах доста с газ за осветление.
Радико:
Наскоро се разправях с един такъв борьол концентрат смес от някакво синтетично масло и емулгатор "на сапунена основа" добавя му се вода 20 / 1
и е готов за ползване. При наливането моментално се размеси до хомогенна смес без никакво разбъркване. По голямата част от готовата смес стои вече втора седмица в една туба от минерална вода без никакви признаци за разслояване. Утре ще погледана тубата с концентрата и ще напиша какво има на етикета.
@praktik:
--- Цитат ---@praktik, въглероден оксид и диоксид не са органични съединения. А това което ти беше написал е несъществуващо подобие на органичен въглеводород. Прави малко разлика. Иначе под светилен газ се разбират и други неща, като например етилен. Последното което си написал като реакция е така и ако в предното си имал в предвид същото поне ги пиши с думи или разделяй със запетайки, като Н, СО , а не НСО, за да няма недоразумения.
--- Край на цитат ---
А къде съм писал че СО и СО2 са органични съединения ? това което съм написал първоначално е сбъркано , вместо СО+2H съм изписал невярното СНО. Светилният газ е наречен и открит като такъв в началото на 19 век , това че и на етилена са му прикачили същото име е отделен въпрос.
@praktik:
--- Цитат ---Момци, 84 година правих такива експерименти с Трабант. Резултата беше: козе краче се подаде от горния картер, строшено бутало и колянов вал. Пропорциятя беше 50/50 вода/бензин, двутактово масло 40 гр. на литър и веро до получаване на горе-долу хомогенна смес. Двигателя запали, ама имаше страшни детонации, докато му върна предварението се строши. С дуги думи работи някъде към 3.5 минути.
Щях да забравя, бях с електроника, която вкарваше около 1.2 mJ в свещите. С класическата не палеше.
По време на петролната криза - талоните- с тази електроника карах доста с газ за осветление.
--- Край на цитат ---
Кой ти говори за ползване на емулсно гориво в ДВГ ? това е гориво само за котли , а евентуално за в бъдеще , някой откривател може да го внедри и в ДВГ .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия