Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.

Обсъждане на цикли на Стърлинг и Карно при термопомпите

<< < (10/11) > >>

Vicho:
КПД е малко, защото е на базата на сгъстен въздух в бутилка,на която първоначалната топлина-налягане, при нагнетяването от компресора са охладени до темп. на околната среда. Както всички знаем налягането и топлината са пропорционални. В климатика директно след компресора, налягането и топлината ще се консумират в реално време и от тук следва КПД да се преразгледа. Моля, пишете в новата тема.

Радико:
Ей, пропуснах да спомена по горе. Това компресор да завърти нещо дето да го завърти него, не че е завъртяна работа ами си е изтървана. Не се занимавайте с глупости, НЕ СТАВА ТАКА.  Имах в предвид,че устройство отнемащо механична енергия от флуида би могло да увеличи доста КПД на системата и да се получи много по-ефективно извличане на енергия от температурата на въздуха. Като се използва обаче флуид различен от фреон, защото фреона е създаден с цел да се избегне устройството турбодетандер. По-скоро етер или друго такова вещество с по-ниско вътрешно триене. 

svetlio760:
А къде ви е новата тема, бре, дайте линк!!!

Vicho:

--- Цитат на: svetlio760 в Март 24, 2013, 11:36:53 am ---А къде ви е новата тема, бре, дайте линк!!!

--- Край на цитат ---
http://mazeto.net/index.php/topic,8455.0.html

Vicho:

--- Цитат на: Радико в Март 24, 2013, 09:30:50 am ---Ей, пропуснах да спомена по горе. Това компресор да завърти нещо дето да го завърти него, не че е завъртяна работа ами си е изтървана. Не се занимавайте с глупости, НЕ СТАВА ТАКА.  Имах в предвид,че устройство отнемащо механична енергия от флуида би могло да увеличи доста КПД на системата и да се получи много по-ефективно извличане на енергия от температурата на въздуха. Като се използва обаче флуид различен от фреон, защото фреона е създаден с цел да се избегне устройството турбодетандер. По-скоро етер или друго такова вещество с по-ниско вътрешно триене.

--- Край на цитат ---
Колега, в по-горните ми постове и в темата ми, не помня да съм питал дали става или не става, дали е глупаво или не е, а просто търся някой, който има интерес към идеята и дали някои има пневмо мотор за проба. Аз нямам съмнение или колебание в идеята. Просто докато не се пробва не може да се дава мнение, или то ще е безпочвено. Не се обиждай, нищо лично, но не обичам празни приказки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия