Начало > Новини от света на технологиите
Самозахранващ се 5кW генератор за домашни нужди
Vetap:
Фирма от Южна Африка твърди, че разполага с 5кW генератор на електричество за домашни нужди. Стърлинг Алан е посетил фирмата в Йоханесбург - 11/2 до 12/2, 2012 и заедно с 3 - ма инженери е участвал в демонстрацията. Генераторът се състои от постоянно - токов двигател с последователно възбуждане (модифициран), 4 акумулатора 12v/102hA и асинхронен генератор. Системата е работила в продължение на 3h, като акумулаторите са останали заредени. Товарът е бил от порядъка на 4кW. Според Алан, системата използва " back EMF" за зареждане на батериите. Не е ясно за какво става въпрос - самоиндукция или реакция на Ленц.
Пълният отчет може да се види на http://pesn.com/2012/02/22/9602042_South_African_Fuel-Free_Generator_Preparing_for_Market/
Аз ще следя нещата от тук (Южна Африка) и ще се постарая да се срещна лично с изобретателя.
За сега не се знае името на фирмата, но се очаква пускането на 200 броя генератори за вътрешния пазар до края на март тази година.
FreeEnergy:
Всъщност разкритието е тази вечер. Публичното обявяване ще се състои в 4 сутринта БГ време и може да се слуша на следните места:
www.latenightinthemidlands.com or
www.project.nsearch.com or
www.nsearch.com
Цената се очаква да бъде $6000 за 5кв.
pipillota1:
И какво разкриха?
prp:
Че не работи. Защо ли не се изненадвам?
Vetap:
Аз се бях "наточил" за установяване на връзка с тази фирма! По всичко личи, че грешката както винаги в системите с използване на противо Е.Д.Н. е, че високоволтовите пикове за нула време (1-2 седмци) "прецакват" акумулатора. Това се наблюдава и при Бедини и при всички качери, джаул крадци(Joule Thief) и т.н. Аз се удивявам, че тези момчета са вкарали толкова време и пари в това и може би и до сега си вярват... Йохан, този който преди 1 - 2 години направи зареждачка на батерии за дъщеря си, използвайки тороида на Боб, веднага е усетил накъде отива работата и още на презентацията със Стърлинг Аллан им е казал скептично" Значи вие"пържите" акумулатора с високоволтови противо - ЕДН импулси".
Според мене единственият начин да се оползотвори енергията от противо - ЕДН е тя да се събира в кондензатор ,да се "нормализира" и да се подава на акумулатора.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия