Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

HELP!!! Имам нужда от съвет

<< < (5/6) > >>

Ема:
 Coke2K как не може да се разложи водата с химикал. Сложи във водата натрий и става натриева основа и се отделя водород. Ако се постави някакъв химикал обвит с  фолио и се свърже към единия електрод. При подаване на електричеството електрокорозията пробива фолиото и химикала се наводнява и почва да отделя водород. Давам ти само прост пример , а има хиляди по-хитри варианти за лъжене. Момичето каза, че само в началото се е  получило икономия,  то няма какво да му се повреди на това устройство  освен ако не е измама. Поне така мисля аз.

PyroVeso:
Натрият не е химикал, а алкален метал, който се съхранява под петрол, понеже се взривява само като помирише влага (силно екзотермична реакция, при която самият той се стопява, а отделеният водород се самозапалва. Заради отделената топлина и повишеното налягане, особено в затворени пространства, автокаталитичната реакция обикновено завършва с взрив...). Виж, ако говорим за опасни субстанции и рискови технологии с LiAlH4 би могло да стане в някаква степен, но той е прекурсор, освен това е не по-малко опасен от натрия. С оклюзия на водород в паладий също би могло да стане (до преди време така смятаха да съхраняват водорода във водородните автомобили) - една обемна част паладий поглъща до 900 части водород, обаче цената на паладия е... ~1/2 от цената на златото.

Така че, в общия случай, да се реализира подобна измама е технологично много по-сложно, скъпо, рисково и опасно, отколкото да се сдела един прост електролизер, който я работи, я - не...

пламгаз:
Приятели не зачерквайте с лека ръка това добро начинание! Така правите услуга на петролните магнати и убивате вярата у хората. Лошото е, че много некомпетентни хора се занимават с изработка и монтаж на електролизери, а работата е деликатна и изисква доста познания в областта на Д.В.Г.  Аз съм направил и монтирал доста клетки и досега нямам някакви сериозни рекламации, освен някой дребни проблеми, дължащи се на фабрични дефекти на компонентите, които ползвам.  Снимките са на клетки, които съм монтирал- едната е на 2000 куб.- H.D.I. (дизел), а другата на бензинова- 168 к.с. и двете са с икономия  25-30%.

giunal:

--- Цитат на: пламгаз в Декември 06, 2011, 12:15:25 pm ---Приятели не зачерквайте с лека ръка това добро начинание! Така правите услуга на петролните магнати и убивате вярата у хората. Лошото е, че много некомпетентни хора се занимават с изработка и монтаж на електролизери, а работата е деликатна и изисква доста познания в областта на Д.В.Г.  Аз съм направил и монтирал доста клетки и досега нямам някакви сериозни рекламации, освен някой дребни проблеми, дължащи се на фабрични дефекти на компонентите, които ползвам.  Снимките са на клетки, които съм монтирал- едната е на 2000 куб.- H.D.I. (дизел), а другата на бензинова- 168 к.с. и двете са с икономия  25-30%.

--- Край на цитат ---

Ще си кажа мнението защото като че ли, единствено аз изказах категорично мнение по питането на Nedodialanata. Целта е не да се спират начинанията в тази насока(който има желание нека си експериментира) , а да се намекне за реалното ниво на тези устройства. И да се помогне на хората да отсяват житото от плявата. Икономията че, я има, има я, това никой не отрича, и при мене я имаше около 20-25%(дори пред зимата). Но въпроса е какво става с двигателя. За мен е очеваден факта че , двигателите който ползваме в колите си на този етап не са пригодни за дълговечна работа с HHO обогатена горивна смес. Аз също страдам от монополите като всички хора на тази планета. Но да си дава човек парите за нещо което ще му донесе икономия 200 -300 лв. а реално вредата която ще нанесе ще е в пъти повече!!!!! Извинете но, мисля че, най-малкото не е коректно спрямо хората който си ги купуват тези неща.!!! Това е. Лично мнение!!!!!
А ето снимка от свалената вече от личната ми кола установка. Без електрониката. Продава се!!!! за експерименти!!!!!

Номак:
Добър ден!
Някаква технология не се ли измисли вече,много скъп бензиня-не СЕ издържа@@!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия