Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Юл Браун - за него, за ННО-генератора и за книгата

<< < (13/25) > >>

Валентин Иванов:
 Здравейте, загледах се във филма, аз обичам да разнищвам нещата, направи ми впечатление, че се обяснява как при пускането на генератора в началото гълтал повече ток, след това консумирания ток пада, това се дължало на поглъщане на енергия от вън.

Ако правилно съм го разбрал, това е абсолютна глупост и само заблуда !

Тока наистина пада след минута две, но това се дължи на разбиването на водата в началото контактната площ е по-голяма, като се появят мехурчета, тока постепенно пада, затова сме направили тока плавно да се подава в началото от управлението.

В началото излиза първо водорода, защото  е по-лек, цвета на пламъка син, след като се смесят газовете се променя, това става и само като се развие капачката на водата.

gogotosam:
   Здравейте!
От днес има ново попълнение към книгите на Илия Вълков. Ето и линка
http://www.yullbrown-bg.com/car-generator.html

nitric:
Публикуваха в друга тема и друг форум - много интересен материал за измервания свързани със свойствата на Брауновия Газ. Поставям и тук линк, за тези от Вас, които знаят английски:

http://www.eagle-research.com/browngas/whatisbg/watergas.php

Изумително е -  измерват повдигащата сила сравнена например с тази на балон с хелий. Доказва, че състава не е само: О2 + Н2 .

doctora:
Една голяма молба към nitric, всъщнос въпрос: тъй като не разбирам братята англичани, а в твоите думи ми направи впечатление нещо от изключителна важност: " Изумително е - измерват повдигащата сила сравнена с тази на балон с хелий. Доказва, че състава не е само: О2 + Н2 " ... Направо сърцето ми подскочи. Тъ въпросът ми е следния / всъщност само есенцията с "две" думи / : до колкото разбрах от твоето описание/преразказ се говори за подемната сила във въздушна среда на еднакви обеми хелий и браунов газ и че тази на брауновия газ е по-голяма от тази на хелия или поне е по-голяма от очакваното за стохеометрични съотношения на водорода и кислорода, което според изследователите говори, че брауновия газ съдържа и нещо друго освен водород и кислород ... Правилно ли съм разбрал nitric ? ... Ей богу не съм се вълнувал скоро така. Ако съм разбрал правилно ще ти разкажа защо това е толкова важно и касае това което наричам ННП. Предварително благодаря за отговора.

nitric:
Да правилно си разбрал. Експериментатора общо взето разказва как между плочите забелязал слой в течноста, който е от мехури, но те не излизат нито от катода нито от повърхноста на анода, а са точно посредата. Според него това е ново газообразно агрегатно състояние на веществото вода - нито емулсия, нито пара (породена от енергия температура), ами (породено от наелектризирането с тока и магнитното поле) състояние, което дори не прилича и на плазмата. Така брауновия газ е микс от молекулен кислород и водород , атомен, и нов газ на водата: ОНО, Н2 ,О2 , О-, Н+, йони,  ... газът вода е по-тежък, което обяснява защо не му се е връзвала подемната сила на пропорцията на водорода с измерената реална, а нататък сред експериментите споменава един, в който оставя отворен съд около 15 минути докато излетят водорода и кислорода и на дъното остава само този газ, и при запалване - той е чисто и единствено само ИМПЛОЗИВЕН, а я няма характерната за БраунГаз сместа - първоначална ЕКСПЛОЗИЯ, последвана от имплозия. Така това е вода с променен обем - по-голям от на течноста, която при горене се свива от този нов вид газ обратно във вода - продукт на това горене.

*** Като имам малко време ще превеждам цял пасаж от текста, но понеже Събота се пада работен ден, не знам колко скоро ще ми остане време.

Снощи пък по новините показаха един българин с някакво ново устройство - и от двата чучура тече водата един срещу друг и пламака гори помежду двете стуйки, като от време на време излита по някоя искра на страни като от бенгалски огън - някой успя ли да види кой беше този българин и кое е това устройство?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия