Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Юл Браун - за него, за ННО-генератора и за книгата

<< < (2/25) > >>

FreeEnergy:
Само да ви споделя и да свидетелствам за наличието на такъв генератор. Бях на демонстрация миналата седмица. Снимки нямам, но това което видях напълно (100%) съвпада с това което се говори за Браун Газ по нета. Видях как разтопява огнеупорна тухла за по-малко от 5 секунди, а при докосването и без никакво забавяне, тя се нажежава и излъчва силна жълта светлина, почти не може да се гледа. Изпарява волфрамова жица за секунди, разтопява стъкло (пробива дупка в бутилка бира), кутийка от кока кола направо изчезва за секунди. Нажежава въглища и то изгаря без никакви изгорели газове, топи нераждъвейка за секунди, която капеше по пода.

Невероятно е да се види това на живо, имах дори възможността да 'вдишам' газа преди да се запали на върха на горелката.

Машината точи към 7.5кв ток, но не е постоянно. Може да се види как се включва и изключва на равни интервали, така че консумацията ще е по-малка от това. Произвежда 6000 литра на час и взима вода от чешмата.

Мислих си, добре де, щом с една и съща входна мощност може да се загрее със същия пламък нещо до 300 градуса и до 6000 градуса, тогава можем да говорим за екстра енергия идваща отнякъде. Може би това е енергията съхранена във водата, която още не познаваме, или някаква термоядрена реакция се получава със самия материал който влиза в допир с пламъка.

Интересно беше да се види как след като изгори, газта пак става на вода...а пламъка може да се докосва бързичко с ръка.

mzk:
Имаше ли искрище на изхода на горелката?  ::)
Или нещо друго, освен електролизер (кутия, която предполагам не са дали да се разглобява на демонстрацията), маркуч, предпазител и някаква човка за изход на газовете?

Ако не искрище, забелязал ли си източник или кабели за високо напрежение?

Благодаря!

mzk:
Боб Бойс съобщава за 150 до 200% ефективна електролиза с прав ток, след правилна подготовка на плочите.

Чрез различни сплави също може да се достигне ефективност над 100%.

Гледал съм снимки на електролизера на Илия Вълков, има опция за използване на прав ток и променлив ток. Сещам се за идеята на mi68 за използване на променливя ток, с цел отделяне на електростатично залепените мехурчета по повърхността на плочата.

Правилното изпълнение на такъв електролизер ще бъде от сорта на специалните зарядни за акумулатори- 5 цикъла зарежда, 1 цикъл разрежда. Повече отделени мехурчета = повече пространство по електродите = по- малко общо съпротивление = по- голяма ефективност.

FreeEnergy:
Това което видях беше един трансформатор от трифазен на двуфазен ток и генератора бешс включен в двуфазния. Беше инсталиран в един цех и явно там работят с трифазен

На другите въпроси:

1. На кое казвате искрище???
2. Генератора е доста голям, все пак прави 6000 литра на час, така че не съм го разглобявал  :)
3. След него газа отива в две стоманени бутилки, които играят ролята на bublers или flashback arrestor. Има и още един flashback arrestor на самата горелка за двойна защита.

Надявам се че това помага.

mzk:
Патентът на Илия Вълков включва искра на изхода на горелката. Точно тя помага за атомизирането на газовете и от там по- висока пламна температура или това, което наричаме браунов газ с всичките му чудории.

Това всъщност е най- лесният начин за използване на качествата на брауновия газ без свръхефективен електролизер. Въпреки всичко си иска още практика за да се потвърди.

А иначе според мен искрището може да се получава и някъде другаде, т.е. например разделяне на водород и кислород и обработка чрез електростатично поле или разряд някъде преди самата горелка, но това не го знам.

И без това ядрената енергетика ще се развива в България, трябва да се пробва неутрализирането на радиоактивни отпадъци и да се разпространи метода навсякъде по света. Стига страдания.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия