Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

!!! Конструкция и КПД на различните типове електромотори

<< < (7/15) > >>

CPU:
Разбира се, че има грешка. Вместо да напиша, че се намалява сечението на статорния пакет (на желязото), съм написал, че се намалява сечението на статорната намотка.

EDM electronics:
Търся контролер за BLCD-мотор 1-2 кВт със захранване 8S или 29,6-33,6V.
Ако някой има опит с такива двигатели ме интересува, дали мога да използвам контролер за 6 или 7S, дали ще издържи превишаване на захранващото напрежение с 4-8V, т.е. 8S?
Примерно тези:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__106584__HobbyKing_Red_Brick_125A_ESC_Opto_Ver_2_0_EU_Warehouse_.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=40276

Двигателя ще е този:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=36656

Приемам предложения и за други контролери!

Радико:
Абе не знам аз имам подобен мотор на 120 ампера мах. е и намерих един малко по различен контролер на 70 ампера но нещо не успявам да подкарам контролера има някаква хватка че тези контролери са комплект с определен главен контролер който ги управлява и очакват по някакъв начин познат за тях сигнал за да заработят. Моят съвет е да не взимаш контролер на който не е публикуван Пдф документ с подробно описание на работата. ако намериш такъв обади се и на мен ми трябва
На посоченият от теб контролер в графата файлове като я отвориш пише "но филес" а в коментарите поне няколко човека питаха за същото, как се програмира.

EDM electronics:
Опитвам се да пусна няколко BLCD-мотора с датчици на Хол, имам и няколко спиид-контролера /инвертори за безколекторен двигател/, но нещо не ми се получава, мотора бражди, не тръгва сам и консумира много без натоварване. Макар и свързани правилно трите фази, то не съм наясно съвсем с принципа на разполагането на сензорите на Хол в зависимост от броя на магнитните полюси на двигателя /магнитите/ и броя на зъбите /намотките/, а те са различни, обикновено и най-често срещаните комбинации са 14 полюса и 12 зъба. Предполагам има някакъв алгоритъм, но не ми е известен, а и не открих нищо по въпроса в Интернет, освен това производителите на контролерите, нищо, ама нищо не пишат на какво разстояние, на колко градуса един от друг се поставят датчиците.

Ако някой знае, моля да помогне, че от опити вече изгорих един контролер, а не си струва времето за ремонт, поръчах нов. Как се определя разположението на датчиците на Хол, в зависимост от зъбите на статора ли, или магнитните полюси на ротора, или нещо друго? Има ли някой който е вещ с BLCD-моторите или да знае къде мога да питам?

Датчиците разполагам на авансова плочка, така че да се регулира точно предварението в зависимост от тайминга на контролера, но първо трябва да се поставят на определен градус един от друг - ей това не ми е ясно.

CPU:
Датчиците на Хол трябва да се поставят на 60 електрически градуса, мисля, един от друг. Има и на 120 градуса. Отвори едно старо флопи ( 5 инчово по-добре) или cdrom ще се ориентираш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия