Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Добиване на петролни продукти от отпадъчна пластмаса

<< < (11/13) > >>

fuel_:

--- Цитат на: PyroVeso в Август 29, 2013, 07:22:48 am ---Радико, фосгенът (карбонилхлорид) съдържа химичния елемент хлор и съответно може да се отдели само от пластмаси, съдържащи хлор, демек от PVC. От всички останали - полиетилен, пропилен и т.н. трудно ще изкараш фосген, напротив - те са си готови "ненарязани" бензин, нафта и т.н.
Виж, диоксините са друга бира - те се отделят при горенето на почти всяка органика, изключително токсични и устойчиви на разпадане са, и с тях съответно трябва много да се внимава...

--- Край на цитат ---
Здравейте,
И аз както останалите колеги тук експериментирам(къде успешно, къде не, за това после) и имам опасения. Не съм химик, но съм горе-долу наясно с риска от контакта с диоксините. Виждам, че има много по-компетентни хора в този форум и реших да се регистрирам и ако е възможно да се включа в дискусията.
Питането ми е, можем ли по ефективен начин да пречистваме остатъчните газове, които не кондензират и по този начин да намалим отровите, които изпускаме в атмосферата/дишаме ?
Ще съм наистина благодарен на отзовалите се, а и почерпката е задължителна ;)

Сашо:
Класическия метод, за пречистване на въздуха от отровни вещества е прекарването му през активен въглен, който поглъща отровите и трябва периодично да се подменя - този принцип се използва при противогазите.

Радико:

--- Цитат ---Питането ми е, можем ли по ефективен начин да пречистваме остатъчните газове, които не кондензират и по този начин да намалим отровите, които изпускаме в атмосферата/дишаме ?
--- Край на цитат ---
Не е кой знае колко сложно. Като за начало за икономия на химикали прекарваш газовете през вода. Ще се премахнат разни пречещи съставки  - предполагам PyroVeso ще ти каже с по големи подробности какви са точн - след което прекарваш газовете през зелен камък който неутрализира цианидите и си готов. Само трябва да си направиш съда със зеления камък лесен за ревизия и да следиш когато се изтощи да го смениш.

xaoca:
Здравейте колеги. Виждам дълго мълчание по темата?
Исках да ви споделя че и аз реализирах един такъв котел точно по схемата от Energetic Forum. За сега дава много добър резултат. Теглих си крайната черта.
6kW х 4 часа = 24 kW х 0.20 стотинки = 5 лева разход за ток
ЕкоПак ми продават по 35 стотинки пластмасата на килограм
Грубо казано за 15 лева вадя около 20 литра.
Ще ви кача и снимки много скоро, снимал съм поетапно цялото сглабяне и съм описал детайлно всеки компонент.

Тъй като съм ентусиаст иноватор в момента надграждам котела с архимедов винт с който ще му направя поточна линия на пластмасата и дистанционно управление през интернет, за да мога да спирам и пускам процеса директно онлайн.

Имам интерес да създам този котел в мобилен вариант.

dmitarp:
Всичко това добре, но горивата ще отговарят ли на определени стандарти, нужни характеристики така, че да се използват в един съвременен автомобил. Ако не стават за това, то трябва следваща обработка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия