Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Тест на суха клетка

<< < (2/6) > >>

amdatlon:
Мисля не беше клетката THE CELL, друго видео беше и формата на ламелите имаше профил на шише ( бутилка),  в горната част е трапецовидна, но не мога да го открия. Както и да е!
Друго не можах да разбера, кондиционирането!

В момента съм я пуснал да работи на малък ток около 0,5 - 1 - 1.5   А  и слаб електролит, но използвам PWM за да огранича тока. Добре ли е кондиционирането да се прави с така или трябва с постоянен ток?

След кондиционирането има ли значение как ще подавам поляритета на захранване на клетката, т.е. къде ще е - и къде +?  Мога ли да ги разменям както ми харесва или трябва да се съобразявам с поляритета който е бил по време на кондиционирането?
Благодаря предварително :)

emm:
Колеги, за да работите с  горелка на ННО ви трябват поне 4л.мин. и много малка дюза....
Не хранете някакви илюзии, че с 15- 20 пластини ще извадите такова количество газ, а и да има сметка от това.
За помпата, много е сложно, не си давайте парите за глупости.
Успех :D

amdatlon:
Благодаря за информацията :)
Но нямам намерение да я ползавам горелката за сериозна работа.
Целта ми е просто да пробвам на така да се каже на "живо"  ефекта от горелката.

DIDO112:
С тези пластини ще изкараш 5 или 6л. Колегата е прав да не се занимаваш с помпи, просто напомпи напрежението.

amdatlon:
Да това мисля да направя, но спънката ми за сега е достатъчно мощно захранване :)
Към колата добре, там 30 А си ги хващам, но в къщи имам само един траф - максимум 10А при 13,4-13,7 V ( изправено )   който не ми върши работа.

Поразпитах за цените, и за правен тр-р 14 V  и ток 40 А  искат 120 лв.
Ако някой може да ме насочи към някоя схема от 220V  (без трансформатор )
да получа 15-17 V изправено, ще съм му много благодарен.

Ако има такива схеми изобщо,тъй  като не съм много навътре с електрониката, моля за извинение ако говоря глупости  :-\

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия