Автор Тема: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна  (Прочетена 27750 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 535
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« -: Август 22, 2011, 06:40:24 am »
Препоръчвам да гледате филма-лекция Захарта: Горчивата истина (2009) на професор Rober H. Lustig от Калифорнийският университет по ендокринология и метаболизъм и ръководител на клиника за отслабване.

http://zamunda.net/details.php?id=213225&hit=1 - Sugar: The Bitter Truth 2009 - филмът с вградени български субтитри

Неговата теория е, че масовото затлъстяване, диабета Т2, сърдечно-съдовите заболявания, артеросклерозата и др. се причиняват от прекомерната употреба на захари и фруктоза в храната. В лекцията е включен сериозен доказателствен материал и многобройни статистики.

За голямо съжаление, все повече и повече по етикетите на напитките започнаха да се появяват "фруктозно-гюкозен сироп" (продукти на Кока-Кола), или "изкуствени подсладители" и въпреки, че вторите не са засегнати във филмчето, те са основна предпоставка за мозъчни проблеми: http://topdocumentaryfilms.com/sweet-misery-a-poisoned-world/.

Гледайте филмчето  "Горчивата истина за захарта", даже няколко пъти, органичната химия в него е на едно добро ниво и разпространявайте познанието сред близки и приятели за отровата, която тези напитки, а понякога и храни, представляват!!!

« Последна редакция: Август 24, 2011, 12:29:50 am от altium »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 360
Re: Чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #1 -: Август 22, 2011, 09:22:00 am »
Тук е мястото да спомена, какво казва професор Столешников за "ползата" от захарта:

- Тя е на второ място след яйчния белтък, които зашлаковат и задръстват клетките. Ако сипете една лъжица захар в един резервоар на автомобил, какво ще се случи: Не след дълго захарта ще се разтвори в бензина и веднага ще задръсти жигльорите или инжекторите. Хората приемат много повече захар от нормалното и то дневно. Какво става с отворите на клетките, които са хиляди пъти по-малки от жигльорите?

Започва колосално задръстване! Страдат обменните процеси. Захарта се отлага като шлака на заварка. Самият процес на разграждане на захарта е изключително сложен и дълъг за организма. Свързан е с разход на много жизнена енергия!

На първо място Столешников поставя яйчния белтък, който бодибилдерите употребяват в огромни количества /за сведение, в древността са използвали яйчния белтък, като добавка в инертен материал за направата на цимент/. После се чудят що са импотентни и имат сърдечни и др. проблеми. Половата система е изключително енергоемка, затова при проблем в организма, мозъкът я изключва, за да съхрани жизнена сила за справяне с проблема и т.н.

Следващото е скорбялата, която се съдържа в зърнените храни. Най-опасна от тях е тази на ориза - най-ситната скорбялна гранула (според Малахов).

За съжаление тези неща се знаят от по-малко от 1% от населението, затова вече повечето са заприличали на американци - по тегло. Все още им липсва достътъчно ГМО и ще ги настигнат.

Който иска да се образова, да придобие здравна култура (която е най-важната), тук може да прочете какво е писал проф. Столешников. Прикачвам последната му книга (кратка е):

А тук може да се види какво е постигнал д-р Райф:  :) http://rife.hit.bg/

Със здраве!!!


« Последна редакция: Август 23, 2011, 10:38:29 pm от altium »

Неактивен fantom4e

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 83
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #2 -: Август 27, 2011, 11:25:22 pm »
"Захарта е наркотик, а подсладителите гаражният еквивалент"

Неактивен prp

 • Активен
 • **
 • Публикации: 208
  • Free Gary McKinnon
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #3 -: Август 28, 2011, 01:02:50 am »
Кока колата е боклук за мен избягвам да я пия, но все пак и в алкохола също има захар но не можем всичко да избягваме  8)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #4 -: Юни 15, 2018, 08:21:12 am »
От два-три дни отново се ровя в здравните сайтове, този път да си припомня "хватките" и "точките" за масаж с акуПРЕСУРАта или Рефлексотерапията, както още и казват. Така попаднах на цитирания отдолу текст.
Направо зашеметяващо е колко много отровни вещества са навлезли в хранителната промишленост и ни тровят най-арогантно...
Чудя се какво още не са отровили!

Цитатът е от този сайт - в него има и други много интересни публикации:
http://svetulka1000.blogspot.com/2014/01/blog-post_2242.html

"Не купувайте тези храни в родните хипермаркети, убиват ви бавно!
Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, е опасно. Асептичната им опаков-ка съдържа антибиотик. И това не е всичко...
Автор: Флагман.БГ

Прекомерната употреба на трансмазнините води до намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата
За да се радвате на нормален и здравословен живот,  ще ви представим списък от най-вредните храни, които се пласират в българските хипермаркети.
Бял шлифован ориз
Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристал-но вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който пред-пазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиами-нът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г. бил синтезиран. Днес го доба-вят към полирания ориз и бялото брашно.
Захарозаместители
Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…
Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.
Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.
Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от из-точния блок е много разпространен заради ниската си цена.
Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозре-ния,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.
Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предиз-виква разстройство на стомаха.
Трансмазнините
Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.
Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизира-но масло с лошо качество, разбито с водород.
Не употребявайте масло с масленост под 82,5%.
В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнини-те са публикувани следните им свойства:
Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.
Раждане на деца с патологично ниско тегло.
Увеличаване риска от диабет.
Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ста-вите и съединителната тъкан.
Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.
Отслабване на имунитета.
Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.
Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипер-тензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.
Употребата на хидрогенизирани мазнини намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.
Продукти, които съдържат трансмазнини:
Маргарин
Меките масла, миксовете от краве и растителни масла
Рафинирано растително масло
Майонезите
Кетчупите
Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини
Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити
Снаксове, чипсове, пуканки
Замразени полуфабрикати
В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.
Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се про-дава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.
Продукти, които съдържат генномодифицирани организми
Какао
Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.
Вносните картофи
Зеленият консервиран грах
Консервираната царевица
Царевичните пръчици
Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.
Храни, пълни с химия:
Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.
Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.
Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.
Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.
Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.
Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномо-дифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!
Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.
Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда.
Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.
Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!
В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.
Гъбите от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е въз-можен и летален изход.
Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.
Сладолед – днес няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.
Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.
Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо, спада тестостеронът под въздействието на женските полови хормони.
Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните жлези.
Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.
Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса, ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.
Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!
Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!
През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!
Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!
Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието, и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина. Българите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация, пише rasper-bg.com, цитира pik.bg."


Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #5 -: Юни 15, 2018, 09:12:36 am »
Майсторе, то направо да се гръмне човек като те чете!
Прав си, за съжаление (макар и не изцяло). Но още по-притеснително от това, което пишеш, е ОБЩОТО КАЧЕСТВО на храната, която сме принудени да консумираме, т.е. тая, която купуваме от хипермаркетите, зленчуковите борси и т.н.
Но все пак надежда има! Установих (експериментално), че съвсем не е необходимо човек да отиде на край-света, за да се сдобие със сравнително качествена храна, продукти, вкусни и питателни, и почти без химия. Достатъчно е да отиде до съседните нам Македония и Сърбия - в най-близките населени места до границата. Не са в ЕС, съответно не робуват на идиотски стандарти, нито големи еврогейски вериги си пласират там боклучавата продукция (липсват долнопробни хипермаркети като Кауфланд, Лидъл...). Зеленчуци, месо, гъби, сладка, дори готово приготвени на място ястия. Всичко прясно, вкусно, както едно време беше у нас. Че и цените са съизмерими, а не рядко и по-ниски от нашенските. Около границата, разбира се, можеш да пазаруваш и с левчета - не е необходимо да обръщаш в евро или в националните им валути...
Крива Паланка ми е любимо, когато ходим до приятели в Кюстендил. Те пък, от своя страна - само от там си пазаруват.

Може да не звучи особено патриотично, но си е глътка чист въздух в морето от безумна химия, за която пишеш...

P.S. А по темата - захарта може и да не е особено полезна, но е не в пъти, а В ПОРЯДЪЦИ по-безвредна от всички изкуствени подсладители (повечето от които доказани мутагени и канцерогени). Така че - правете си сладката и компотите със (качествена) захар, та да ви е мирна главата! Още повече, че повечето от изписаните за нея тук неща ми се струват абсолютни глупости - захарта е прост дизахарид, много разтворим във вода, и нищо не задръства, нито пък за преработката му са необходими не знам си какви сложни метаболитни пътища... 80% от нея се разпада до глюкоза и фруктоза още от солната киселина в стомаха. Другите 20% ги преборва инсулинът, отделен специално за целта от панкреаса. Изобщо - единственото "неестествено" нещо около захарта е, че не ядем направо захарна тръстика, цвекло или меласа от тях, а сме се изхитрили да я изолираме и рафинираме...

Неактивен mind

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 380
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #6 -: Юни 15, 2018, 10:50:04 am »
захарта може и да не е особено полезна, но е не в пъти, а В ПОРЯДЪЦИ по-безвредна от всички изкуствени подсладители (повечето от които доказани мутагени и канцерогени).
Ако сме свършили с хранителните продукти, може да продължим с фармацевтичните. Грижовните майки, ограничаващи сладкишите, бонбоните и шоколадите на децата си, после наваксват с този продукт: https://apteka.framar.bg/16001646/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF-125-%D0%BC%D0%BB- - я за зъбче, я за температурка.
Цитат
В състава на продукта се съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин..

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #7 -: Юни 16, 2018, 07:21:55 am »
Весо, за захарта съм съгласен напълно с теб. Даже внимавам вече и за Кока-кола-та, че попаднах веднъж И на една не със захар, а с гадните подсладители. Преди година беше, когато ми попадна в магазина и Сръбска захар - купих си 20 кила и още си имам от нея - даже я използвах, за да вдигна захарността на джибрето и после стана яка ракия - 56 градуса - аз едвам я пия и то разредена, но за дезинфекция е идеална. Турих й няколко клечки от прясна акация и да видиш цвят - досущ като на ирландското уиски...
А, бе, домашното си е домашно.
Съжалявам само, че съм на много не-сгодно място, пък и далече от Сърбия и още повече от Македония - иначе веднага бих ходил там на пазар.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #8 -: Юни 16, 2018, 09:25:12 am »
mind, вярно е, че от рано ги тровим... В случая обаче, а и искам да стане ясно по принцип, че организмът има възможностите и резервите да се справя с малки дози отрови, бактерии и т.н. които са неизбежни в околната среда, дори и по времето, когато тя е била чиста от човешките дейсности. Колко аспартам може да има в лъжичка детско сиропче? Разбира се, пренебрежимо количество... Лошото идва, когато с тези средства (включително и със захарта, алкохола) започне да се ПРЕКАЛЯВА. Когато консумацията им се превърне в ТРАЙНА ТЕНДЕНЦИЯ, започнат да се трупат в организма и той вече губи способността си и изчерпва резервите си да се справя с тях. Та малки количества радко приемани подсладители и синтетики не са толкова опасни, както и умерени количества захар. Да, хубаво е да бъдат избягвани при възможност, или колчеството им да бъде редуцирано по възможност, но под определени граници не могат да бъдат разглеждани като сериозна заплаха за здравето.

Майсторе, това с джибрите е много добър пример, че захарта не е нещо неестествено и вредно, и дори микроорганизмите я хапват с удоволствие. Всеки организъм - от най-малкия до най-големия, я познава и има метаболитни пътища за преработката и усвояването на енергияа ѝ. Я се пробвай да постигнеш същия ефект със захарин или с нутрасуит? :) Ще постигнеш... лайна с праз...
Също така примерът е показателен, как захарта от храна (в малка доза) се превръща в отрова (консервант), когато приготвяме сладка с много висока концентрация на захар, които с времето не се развалят дори и без да ги стерилизираме (още помня сладката и конфитюрите на баба ми, които просто си седяха в нехерметизирани големи буркани в килера). Т.е. същите тези бактерии и дрожди, които си хапват захар и ферментират виното, изведнъж се озовават в небрано лозе и масово гинат от убийствени дози захар в сладкото.

Иначе да, всички Коли и други бъркочи с етикет "Light" или "0 калории" съдържат подсладители, вместо захар. То просто нямам как да съдържа захар и да е с 0 калории :)
А относно снабдяването с качествена храна - не е необходимо да ходиш у комшиите. Ето например едни хора: http://www.selskimagazin.com които направо ти ги доставят (за съжаление точно в момента сайтът не работи, понеже са атакували клиентите им с някакви вируси)

Та, колеги, предлагам да реабилитираме захарта. Като дебело подчертаем, че с нея (както и с всяко едно нещо) не трябва да се прекалява. Тя е бърза енергия за мозъка, но във високи дози и редовно прекаляване води до диабет (тип 2 - инсулинова резистентност), а излишните количества се складират в масните депа (води до затлъстяване) и в черния дроб под формата на прекомерни количества гликоген (води до стеатоза, а по-нататък и до цироза /досущ като алкохола!/).

То не е лошо да си направим една тема за правилното хранене, където и EDM, и много други колеги могат да споделят опит (който засега е разхвърлян из други теми). Предлагам умерен подход (да не се изпада в крайности: да се демонизират едни неща и да се обожествяват други) и да се гледат наистина дългосрочните резултати от прилагането на една или друга хранителна стратегия. Защото колкото и да си заравяме главата в пясъка, храненето е основната причина за това телата ни да ни служат 60-70-...-100 години. (Далеч не всички хора имат духовната сила и съответната подготовка да станат слънцеядци...)

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 170
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #9 -: Юни 16, 2018, 10:04:01 am »
Напълно съм съгласен с PyroVeso, и искам само да добавя че човек може да се трови и със най добрите и полезни храни, при това без да прекалява с количества. Има една мъдрост която ни е завещал великият Авицена, и тя гласи " Най голямата отрова е да слагаш храна върху храна". Какво иска да каже Авицена, за тези които не са чели арабска медицина трябва да кажа че тя разделя храненето на няколко стадия от храносмилането в стомаха, което също е разделено на няколко стадия до поемането на хранителните вещества от кръвта и това за всяка отделна храна. Какво става когато сме поели една храна и тя вече е по средата на преработката в стомаха и в този момент решим да поемем нова храна. Вече имаме една храна която е полусмляна химията в стомаха се е променила а ние подаваме прясна храна и стомаха е принуден да пусне други ензими като в началото на храносмилането и това обърква процесите на храносмилане в стомаха и се получават отрови. Това е едно просто но много важно правило което казва че докато не се обработи храната в стомаха не трябва да се подава нова храна.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #10 -: Юни 16, 2018, 10:16:37 am »
krasias, още една чудесна тема за разделното хранене, като част от по-обширната тема за правилното хранене!

Неактивен plcsoft

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 536
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #11 -: Юни 16, 2018, 10:32:58 pm »
Да правилното хранене е наистина важно но, още по-важно е и изчистването на организма от отпадните процеси при преработката на храната. Един интересен пример за човешкото невежество и мазохизъм мога да дам от онзи ден при срещата си с един приятел с който не се бяхме виждали от години. Та срещата беше в градският парк и при първият си контакт с него ми направи впечатление че е вече ходещ мъртвец. Поразговаряхме малко и се опитах деликатно да му намекна че, батерийката му с жизнена сила е на червено но, явно омотан в собствената си паяжина от мисловни процеси, не осъзнаваше дереджето си. Та между малкото разговори му казах че трябва да пие повече вода и да не се прехласва по-алкохола, кюфтетата и химията която си купува от хипермаркета, а той ме изгледа мъдро и обясни че, е стигнал до един извод - водата пречила на мисловните му процеси защото разреждала кръвта и така невроните в мозъка му мислели по-бавно. :) :) Гледах го опулен и недоумявах сериозно ли говори или си прави майтап. Но, човека продължи задъхвайки се и охкайки да защитава доводите си че, видите ли гледал един научно популярен филм в който направили експеримент със студенти като преди изпит дали на едната половина по-две бутилки минерална вода а, на другата половина не дали. И така на самият изпит студентите който пили минерална вода изкарали с една единица по-слаби оценки от другата половина. Просто ококорих очи и не знаех какво да кажа. Ако вземех да му обяснявам погрешността на направените от него изводи щях да пропилея времето си в напразно говорене(най-вероятно въобще, нямаше да ме разбере) а, ако премълча щеше да ме гложди съвестта че, не съм му помогнал. Накрая му казах че, неговата теза е много погрешна и нека да размишлява над това което виждат очите му за себе си и мен( а аз пия вода постоянно и то в големи количества). Та това е! Само времето ще покаже кой е бил прав!
И така, дамички и господинчета просто не мога да се начудя на човешката нищета и невежество. Как тъпотията властва и човека който се "има" за квидесенцията на природата е затънал до неузнаваемост в собственото си надменно безочие. Просто е жалко!
Та мисълта ми да вляза и да пиша беше за да предложа да не се разглежда само това което въвеждаме в телата си като хранителен продукт ,но и това което извеждаме от него! За мене е много важно и последното! За вас не знам!!!

Неактивен mind

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 380
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #12 -: Юни 16, 2018, 11:38:30 pm »
Колко аспартам може да има в лъжичка детско сиропче? Разбира се, пренебрежимо количество...
Да, ако се сведе до един прием, а обикновено не е. А колко тежи едно 3-месечно бебе и каква имунна система има? Разсъждавайки така, то колко има в една дъвка или в един бонбон или в една чаша лимонада? Проблема е, че към каквото и да посегнеш неминуемо поглъщаш някакъв боклук, мислейки че не прекаляваш, а дали организма ще се справи с него, може да разбереш твърде късно. И друго - айде, в една лимонада със себестойност 50ст/литър разбирам, но в лекарствен продукт на цена над 30лв/литър без особена конкуренция, и то за деца, толкова ли им досвидя захарчицата?

Имам познат на 44г. без пломба в устата, и една жена, която никога не се е разболявала. Даже не може да забременее, тъй като организма й приема плода за вирус и го изхвърля. Но не всички сме като тях и като казваш: "под определени граници", може ли човек да определи каква е неговата собствена граница? Според мен не, затова важи максимата за попа и селото.

Иначе по-долу много ми хареса и бих те помолил да споделиш  нещо за кафявата захар (освен ако не е обикновена боядисана) или за Стевията. Така и така темата е "сладка", може да добавим нещо за маджуна или меда, стига да не е общоизвестно и да имаш желание :)

Неактивен mind

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 380
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #13 -: Юни 20, 2018, 03:01:54 pm »
Интересна лекция на тема 'кафе и чай"
https://www.youtube.com/watch?v=SxZ9fi6OOlk

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 110
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
« Отговор #14 -: Юни 20, 2018, 06:19:21 pm »
И какво му е интересното на този лъжлив брътвеж. Каде са му доказателствата на този амрикански тъпак.
Единственият рален експеримент по въпроса е направен от краля слънце Луй Филип.
Заповядал да сложат на строга диета двама осъдени на смърт братя близнаци. Единият бил САМО на кафе и хляб другият САМО на чай и хляб. Целта била да се реши експериментално веднъж завинаги кое е по вредно, чая или кафето.
Ха познаи кой умрял пръв при тази строга диета.