Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
ВРЕМЕТО КАТО ФИЗИЧЕСКО ЯВЛЕНИЕ
Vetap:
Нека пак да повторим, защото от изложението не е много ясно. Ефектът се проявява само в динамика. Така ли? Значи ако искаме да постигнем голямо олекотяване е нужна голяма скорост на изстиване т.е. dG = f (dT/dt), където dT e изменението на температурата, dG - изменение на теглото
velstar:
Vetap точно така. Правилно си разбрал. Но, управлението на потока време не е ограничено само в термични процеси. Може да се използват всякакви ентропни процеси, като например, разтваряне на вещества, химични реакции, електрически и магнитни ускорения и др. Забележете че ускорението на едно тяло, проявява инертни сили, които се отнасят към масата на обекта. Самата скорост не проявява или слабо проявява инертни сили. Самото ускорение е ентропен процес, така промяната на скоростта на реакцията променя потока на времето. Излъчването и поглъщането на време е така свързано с масата на телата, както са свързани електрическото и магнитното поле. Това се казва и в статията на Крион. Всичко опира до елементарните частици, които изграждат веществата и по точно до техния спин и енергия.
Vetap:
Става все по - интересно. Ако се "копне" по - дълбоко! Във вселената времето не съществува като понятие, което е въведено от човечеството. При доста ченелинги "те" се опитват да ни обяснят как работят нещата, но за съжаление времето се е укоренило в нашите мозъци като четвърта координата на нашия свят, и според установеното мнение то има само едно направлление - от минало към бъдеще. Как тогава ясновидците могат да видят бъдещето? Така, че моето мнение е че трябва най напред да се отървем от нашите примитивни представи за това и да си зададем въпроса: Какво е времето всъщност? Аз започвам да мисля за нещо като изкривяване на пространство - временния континиум при ентропия. Ще се разровя из ченелингите на Крион. Там с "думи прости" се дават обяснения на 4 - мерното пространство и връзката между различните видове полета. Да, съвременната физика няма да даде отговор на въпроса!
Discorder:
Е нямам думи... Наистина се надявам да се "разпали" дискусия тук...
Тези дни докато се опитвах да осмисля как всъщност може да се черпи енергия от Етера стигнах до извода че за целта трябва да се манипулира времето поне малко.
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_foam
Накратко тук иде реч за "виртуални частици" материя и антиматерия, които се проявяват в пространството и анихилират помежду си, при което се освобождава енергия. Успоредно с това протича и аналогичния процес в обратна посока. От гледна точка на нас като наблюдатели този процес е принципно равновесен, случва се на микро-ниво и прекалено бързо за да забележим нещо. С други думи целият този кипеж на квантовия свят остава под прага на човешкото възприятие. Предполагам дотук няма нищо ново, надявам се да не съм отегчил никого.
Идеята е как да направим този квантов "кипеж" неравновесен в някаква малка степен и да накараме енергията на Нулевата точка да се прояви и да остане в нашето поле на на наблюдение.
Правим един мислен експеримент: взимаме един ограничен обем "празно" пространство, примерно един кубичен сантиметър. Единият вариант е да се "огъне" пространството и по този начин да се срещнат повече двойки частици-античастици. Тук принципът засега е неясен. Другият вариант е да се манипулира потока на времето...
При това положение можем да "пресрещаме" частици от различни отрязъци на времевата линия, намиращи се в същата точка на пространството. Всичко това е хипотеза, т.е може и да е пълна глупост, но в светлината на горните постове някак ме радва.
Discorder:
@ Vetap:
Не съм чел Крион все още, но ще му обърна внимание
Кажи ми какво мислиш за концепцията на Зеланд за "пространство на варианти"? За мен обяснява доста точно нещата.
Но да не разводнявам темата :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия