Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

ВРЕМЕТО КАТО ФИЗИЧЕСКО ЯВЛЕНИЕ

<< < (4/6) > >>

Иван Димов:
   Според мен времето не е разтегливо понятие. Физичната величина време t (s) е въведена за да се сравняват различните скорости V [m/s] на телата. С други думи, спрямо нещо базисно и непроменливо, каквото е секундата (s), се сравнява разстоянието, което са изминали две тела при движението си в пространството. Така можем да оценим кое тяло е изминало по-голямо разстояние за базисното време от 1s и да заключим, че то има по-голяма скорост. По същия начин неразтегливо е и понятието разстояние. Обобщено - времето и пространството са абсолютни величини. Една секунда на Земята и една секунда в Космоса имат една и съща продължителност, както и един метър на Земята е със същата дължина като един метър в Космоса.
   Възможно е да се правят различни математически трансформации на времето за по-точно компютърно смятане, но без да се променя базисната същност на продължителността от 1 (s). Например ако искаме компютърът да смята скоростта V=dx/dt не през равни интервали от време dt, а през равни интервали от разстояние dx, то при увеличаване на скоростта имаме скъсяване на времето. С други думи, приемаме dx=const, а dt е променлива, според която се променя скоростта V. Но това е само математическо моделиране на времето без да се променя физическата му същност като равномерно течащо секунда след секунда.
   Що се отнася до ускоренията на телата с различна инертност мога да кажа, че едно и също тяло се ускорява по различен начин в зависимост от това дали се върти или не. Такива експерименти мисля беше правил Брус де Палма, има и подобни опити в youtube-то при ускоряване на въртящи се жироскопи. Фундаментално погледнато, всички тези различия в инертността на телата в крайна сметка се дължат на центробежните сили. Както и друг път съм казвал, центробежните сили могат както да поглъщат енергията, така и да създават енергия.

velstar:
Това което казваш, е по каласическата физика, която сме изучавали в училищата. Ако погледнем кординатната система в която се  намираме, то времето и разстоянието са точно така, както си ги описал, без значение къде се намираш, на земята или  в космоса. Но ние сравняваме потока- време, в две различни кординатни системи. Както Айнщан е открил че времето при ускорение се забавя, също така потвърждава че и разстоянието се свива, разбира се за наблюдател от друга кординатана система. Ако наблюдателя е в същата кордината система той няма да забележи тези промени. Разликата е в това че Кзирев променя пространство-времето вътре в неговата сверична машина. По този начин процесът който се изследва и наблюдатела се намират в две различни кординатни сиситеми. Това което правят НЛО е да изолират кораба си, с потоци от полета или частици, движещти се със светлинна скорост, покриващи цялата му повърхност. Самия кораб може да е неподвижен, но той вече е изолиран от нашето прострнаство и времето вътре е различно спрямо нашето. 

Discorder:

--- Цитат --- Онези явления които усилват причинното действие, увеличават плътността на времето, тогава говорим за излъчване на време. Такива са всички процеси съпроводени с увеличаване на ентропията: топене на леда, изпаряване на течности, разтваряне на вещества във вода, загиване на живи организми. И обратно - явленията, свързани с намаляване на ентропията, намаляват плътността на времето. Тогава говорим за поглъщане на време.
--- Край на цитат ---
  Хайде сега ми помогнете малко ! Някъде тук в този форум в тема за Шаубергер или Гребенников се коментираха полета, излъчвани от твърди тела в процес на тяхното разрушаване. Имам чувството че се натъкнахме на нещо важно, само че ми убягват детайлите. И преди на разни места съм попадал на доста мъглява информация че електромагнетизъм, гравитация, инерционни сили и време са свързани по някакъв все-още неизучен начин и винаги ми е глождило ума за какво става въпрос. Дали можем да съберем пъзела?

Етер=Време?!

http://www.palitrabg.net/4n.htm

--- Цитат ---  Възможността да се отразява с огледало действието на времето ни позволи да наблюдаваме влиянието не само на лабораторни процеси, но с помощта на телескоп-рефлектор и изменение на съпротивлението на резистора поради процеси, протичащи в космическите тела. Появи се възможност да се изучава Вселената не само, както обикновено, посредством спектро-електромагнитни трептения, но и с помощта на специален, предварително изпитан метод, посредством физическите свойства на времето. Заедно с В.В.Насонов такива измервания бяха проведени от нас на рефлекторите на Кримската астрофизическа обсерватория [1]. Излъчването на времето, по неговото действие върху резистор, беше наблюдавано от планети, звезди, галактики и други космически обекти. Беше показана мигновеността на предаване на тези въздействия и съществуването на света на Минковски като реалност, а не като математическа схема
--- Край на цитат ---

Май ще отървем Нютоновата физика

vitan:
Discorder, по моему в момента си се насочил към торсионните полета.

В колибката има 4 много хубави филма на тая тема от един руски академик...

x_name41:
За да не се повтарям ще посоча и моето виждане по въпроса за времето тук! :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия