Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Rock Solid Hydro Cell - реализиран проект - електролизер
vitan:
Здравей като си рекъл, но съм се нагледал на търговци :) Особено на такива, които твърдят, че нещата трябва да са простички. Ако ще правя Браунова горелка (щото оксиводорода не ми е интересен), то ще е как си требе с всички защити. Но нямам излишни 800-1000 лева и те така. Ако кажеш на един търговец, че трябва да продава, спазвайки всички мерки за безопасност и първо да изследва всичко около творението си, тук в България започват едни….. мамма мия. По форумите де, защото, ако тръгне да вади разрешителни за апаратурите си, стойки и чалъми няма да минат.
Относно проф. Юл Браун - освен книгата, съм гледал и няколко филма с „негово участие”, та затова не се правя на разсеян да принизявам нещо, което си е гениално. Това, че е българско пък – най-малко.
Ако имаш друг по-лесен метод, за мерене на съотношения атомен водород/кислород и молекулятен – кажи. Обаче аз не съм толерантен относно евентуални вреди, които някой може да понесе. Всеки сам си решава какво да си купи (както и в кой форум да пише).
Успех на всички, мислете позитивно и градивно, и.... умната. Може и хитрата, ама тогава ще трябва още по-умната :)
donhuann:
"plam40". Много е хубаво това че не загрявя електролита :) Ако смъкнеш ампеража на 25А колко газ ще дава? Моята кола е опел вектра бензин 1.6 генератора е 55 амперов :-\ и няма как да го натоваря толкова имам и един 75А но пак ми се вижда слаб >:(.
Дизайна на клетката е супер, не спирай да експериментираш. Успех ти желая, не съм искал да те критикувам просто изказах мнение,което не значи че съм прав. Поздрави за труда :) :) :)
gotiniq7:
Витан е прав, браун газ се получава само при определени условия, написани са ясно в книгата. Задължително е да се прочете преди каквото и да било
plam40:
Не видях да има отговор на въпроса, който поствих към Витан, а и към всички "начететни глави" тук, свързан с устройството на изображението от предходната ми публикация. Това показва кой колко чете.
Също така щом сте се вкопчили в тоя Браун като удавник за сламка вземете, че защитете позицията си.
Избройте предимствата и разликите на "Брауновия газ" спрямо окси-водородната смес.
Или просто да разчитаме на методиката : (не мога да се сдържа да не цитирам)
--- Цитат ---... пинг... пуф... паф...
--- Край на цитат ---
Знете ли, вие просто ще продължавате да драскате, до като другите градят! Това е реалноста !
Успех на всички !
Orenda:
--- Цитат на: plam40 в Август 01, 2011, 10:28:52 am ---Не видях да има отговор на въпроса, който поствих към Витан, а и към всички "начететни глави" тук, свързан с устройството на изображението от предходната ми публикация. Това показва кой колко чете.
Също така щом сте се вкопчили в тоя Браун като удавник за сламка вземете, че защитете позицията си.
Избройте предимствата и разликите на "Брауновия газ" спрямо окси-водородната смес.
Или просто да разчитаме на методиката : (не мога да се сдържа да не цитирам)
Знете ли, вие просто ще продължавате да драскате, докато другите градят! Това е реалноста !
Успех на всички !
--- Край на цитат ---
http://www.youtube.com/watch?v=F41MFm0qbts - интервю с български професор по химия на тема Водород
Успех и на теб !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия