Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (75/85) > >>

mzk:
Еха, в психодиспансера ще ви завидят! Аз съм доволен - всичко се развива както очакваното. Който има очи - ще види.

Предлагам на тези, които имат някакъв останал здрав разум и искат да спестят някой лев и да допринесат за опазването на околната среда, да се ориентират към термопомпи.

Ние експериментираме с термопомпи (ТП) въздух-вода: http://analogov.com/showthread.php?tid=116&page=2

Айде със здраве!

caduceus:
Понеже както каза атос, явно съм психически мазохист  ;D - та пак пиша тук. Не за кефа на десетината постоянни регистрирани потребители, които приказват на воля за неща които не са им изобщо ясни - а за останалите 300 които четат когато има нещо истинско!
За да не се повтарям, ето ви линк с повече подробности /днешния пост/:
http://garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=33&p=10821#p10821
А тук ще пусна само протокола на теста, който направихме на обед за димност на една стара дизелова Шкода Октавия, пр-во 2002-ра, на няколкостотин хиляди км и с неясно доколко работещ катализатор - допотопен 1,9 TDI на VW без ламбда сонда и обратна връзка на времената на дюзите с качеството на изгаряне... Въпреки това - 0,09 средна димност при норма 3,0!!!
Прилагам снимка на протокола. Оптимизаторът К3 е слаган преди около три години и е старият модел с големите 4 бр кутии. Сега е по-малък и мощен, но решихме да видим все пак какво става с емисиите на тоя дизелов таралясник, защото е показателно.
Айде чешете си пак езиците на воля, от мен неукия според вас практик - толкова  :)

juliang:
И какъв беше проблема да свалите кутийките и колата да мине още един път на тест? Тогава ще има яснота какво е положението със и какво без тях. Една и съща кола, едно и също гориво, един и същ уред за измерване, почти едни и същи метеорологични условия...

Иначе и аз мога да пускам данни от горелки които имат СО 0.01 ррм (при норма 100), NoX под 10 ррм (при норма 250)...

caduceus:
Не е проблем и ще се направи. Трябват десетина- петнайсет дни, за да се разреди от натрупания потенциал двигателя и изчезне остатъчния ефект от оптимизатора - тогава ще минем пак на същото място. Предвидено е.
Не сме го правили досега защото акцентът беше друг и се търсеше намаление на разхода + допълнителна мощност. Екологията беше встрани, но май ще мине отпред  :)

caduceus:
Докато дискусиите за глупости от всякакъв род вървят из форума на воля, нека пусна и един тест за димност на стар дизелов Форд с оптимизатор К3. Вместо норма 3,0 има вече  само 0,04 боклук отзад - т.е. 75 пъти по-малко :) и върви доста по-добре според собственика. Колата е 2003-та г. производство, комънрейл без ламбда сонда и активна обратна връзка както при съвременен дизел, но виждате резултатите от измерването - те говорят ясно.
Та да знаете, че има и хора които работят реално - а не си чешат само езиците.
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия