Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (56/85) > >>

mzk:
@fade,

Понеже в "другата тема" става въпрос за измерванията, които са в този вид по желание на caduceus би трябвало да отправиш критиката си към него, не към нас.

Разходи се до "другата тема" и се убеди сам ;)

caduceus:
mzk
Във връзка с горното може да публикуваш екселската таблица с измерванията на колегата DOMIC - разбрах че ти я е дал. Аз не би трябвало да я пускам, въпреки че също я имам. В нея се виждат ясно резултатите още от преди настройката на ТАП-а му от 12 на 15 градуса. Т.е. без да е пипано изобщо нещо по колата му. Там тестовете са със стария модел К1

fade:

--- Цитат на: mzk в Юли 15, 2012, 11:51:54 pm ---@fade,

Понеже в "другата тема" става въпрос за измерванията, които са в този вид по желание на caduceus би трябвало да отправиш критиката си към него, не към нас.

Разходи се до "другата тема" и се убеди сам ;)

--- Край на цитат ---

Колега, към Caduceus критики не би трябвало да отправям, човекът не е инженер, а ентусиаст! Няма как да знае как работят съвременните системи за контрол на горивният процес в един двигател, той просто гадае. Ние инженерите трябва да му помогнем, да направи изследвания, каквито трябва и да отречем или да потвърдим работоспособността на изделието. Сигурен съм, че е ходил или е писал в Русенският Университет за да иска да изследват на стенд устройството, и съм сигурен как е погледнал на него Станчев (Ръководителят на катедрата ДВГ там в момента) Познавам човека защото съм завършил там, знам и какво е отношението към хора като Caduceus, Хора с магнитни оптимизатори ходят там кажи речи поне по двама - трима годишно (поне по мое време беше така). Чувал съм какви ли не интересни и смешни истории за изобретатели и т.н.
Формално погледнато, тук уж сме се събрали хора с нестандартно мислене и опитващи се да погледнат отвъд стените на утвърдената наука или пък да намерят пукнатини в тези стени. Не мислите ли, че като инженери трябва да насочваме порива на ентусиастите в градивна насока а не да, им подрязваме крилата и да ги унижаваме.
Искам само да ви напомня че Рудолф Дизел е бил сервитьор, а също и много други изобретатели не са били инженери или физици. Всички те са били ентусиасти, които не са знаели много основни, природни закони и аз смятам, че именно затова са направили и пробиви! Просто не са били маргинализирани!

nedbmw:
Такааа..  чета тази теми отдавна това съм учил и ми е интересно пък се и занимавам с ремонт на коли.  Та гледам, че се въртите все в един кръг  относно тестването на оптимизатора на Кадецеус и даже прескачат вече искри между някой потребители.  Един казва има ефект друг казва няма. Сега... имам една идея за тестване достатъчно проста, която най вероятно, ще проработи и ще даде положителен и видим резултат как изгаря горивото в цилиндъра на  двигателя.  Изхождаме от това , че двигателя с вътрешно горене е ниско ефективна машина, която по скоро работи за радиатора и затоплянето на околната среда, от колкото за коляновия вал. :) Та за видим ние по най простия начин, как изгаря горивовъздушната смес в цилиндъра на даден двигател трябва да му се махнат колекторите направо от цилиндровата глава, като желателно този тест да се прави на тъмно и най добре двигателя да е на станок, щото ако е на колата може да се случат някой неща  например пожар. ;D Значи  един двигател при различните режими на обороти и натоварване не трябва да изхвърля пламъци навън и да догаря горивото си в ауспуха, щото това си е  чиста загуба. Но аз не мисля, че има толкова добър двигател. Та, ако след слагането на някакви устройства за оптимизиране на горенето, например като на Кадецеус   гориво-въздушната смес изгаря по пълно до края на такта изпускане трябва при различните режими на работа на мотора пламъците да са по малко или дай боже да липсват, а също и налягането им на излизане да е по ниско.  И както описват, че след слагане на оптимизатора двигателя става по тих и с по висок въртящ момент това би означавало  подобрен горивния процес и той може да се види на изходите на всеки цилиндър.  Логично е, че такъв модван  двигател, ще и гори и по малко. Както се казва Око да види ръка да пипне.

lazy:
     @fade
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%84_%D0%94%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB
     Моля правете разлика между факти и твърдения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия