Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (6/85) > >>

lubitel-art:
Caduceus, възможно е  адванс процесора, който искаш да слагаш да не окаже влияние на икономията и дори да влоши работата на двигателя.
ТАП се слага по принцип да регулира предварението, когато работи двигателя с гориво различно от предвиденото за употреба.
При пропан-бутана има по-бавно горене на сместа от бензина, а метана изгаря  по-бавно и от пропан-бутана. Затова газаджиите казват, че при LPG е препоръчително, а при метана направо задължително регулиране на предварението.
Водорода пък го дават да изгаря по-бързо от бензина, оксиводорода и той май че е така.
Обаче какво се случва при това оргонизиране, променя ли се скоростта на изгаряне на горивната смес.
Ако да , то има смисъл от регулировка.
От друга страна ти сам казваш, че заряда също се мени. Ако примерно 1 седмица не е карана колата, заряда пада , настройката не е коректна вече.
Говоря само за ТАП, обедняването на горивната смес е друго нещо вече, и то си има минуси обаче.
Поздравления за работата ти, успех.

caduceus:
lubitel-art
Точно така е, оргонът "гори" бавно, затова е ТАП-ът. Плюс това постъпва непрекъснато в ДВГ, не както горивото - само в даден момент. При дълго некаране е точно така - пада заряда и трябва да се промени настройката. Другият вариант е да се включи системата директно към акумулатора, за един час предварително и тогава да се пали мотора. На кутията затова съм сложил прекъсвач с три позиции - акумулаторно захранване, нула и на плюса на бушона от ключа. Или да се сложи нок сензор, саморегулиращ ъгъла на запалване по чукането от детонационното горене. Тогава ъгълът си се мени сам и няма проблеми, но що така не са чували за тоя сензор газаджиите тука - не знам...  :)

caduceus:
Колеги,
в помощ на тези които се занимават със слагане на магнити по колите чрез разработената от мен методика, да спомена отново нещо важно. Имайте предвид, че при паралелепипедните магнити /поне при тези от Прамиз/ не винаги чрез определяне на магнитните полюси може да намерите правилно оргонните плюс и минус. Например при последната доставка която получих, около 35-40 % от магнитите бяха с обърнати енергийни полюси - което е странно, но явно има връзка с методиката на намагнитване при производството. Силните ръбови страни също се обръщат. Т.е. ползвайте си махалата /а не компасите/, разделяйте по групи магнитите със съвпадащи оргонни и магнитни полюси и в една конструкция ползвайте само еднакви. Иначе изходните резултати се влошават.
Поздрави   

lvn:
Хубаво и интересно звучи. Аз лично бих го тествал това, обаче не мога да си го позволя, ако изобретателя се навие на пробен период или някакво доста разсрочено плащане, аз съм насреща.

caduceus:
Съжалявам, но и аз засега не мога да си го позволя. Нещата се развиват, инвестирам в технология за шприцоване, щанцоване и т.н. и затова работя по този начин. Гледам бизнесът да се самоиздържа, иначе не си заслужава времето. С нарастването на обема ще паднат и цените, но вероятно няма да стане в близките шест месеца.
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия