Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Оптимизатори на горивния процес от Caduceus

<< < (48/85) > >>

vesod:

--- Цитат на: icrow в Юни 05, 2012, 10:29:12 pm --- 

ПП
 Не че бяха към мен въпросите, но да се изкажа в защита на оргонизаторите.  ;D

--- Край на цитат ---

ОООО и аз съм за всякакви такива устройства.Извинявам се за спама и успехи на  caduceus.

mi68:
Здравейте,
При колегата icrow явно гори оргона (разпада се), липсва трансмутация. Имаш ли повишаване на температурата на водата-по бордовия термометър?

icrow:
 Ами при мене лошото е, че термометъра си работи когато си иска (често срещано при моя модел) и не мога да кажа дали грее по малко от преди, но като е горещо си включва перката. На скоро  си направих кабел за връзка към газовия инжекцион, от където мога вече да регулирам най-накрая подаването на горивото без да лъжа разни датчици, и поне за сега ми се потвърждава тезата, че горивото "пречи" на вече зареден ДВГ с доста намалени стойности колата върви някак по леко и тихо. Лично мое мнение не го натрапвам на никой и не искам да влизам в спорове, какво става, след като обедним сместа! Разбира се със съвсем намалено подаване на гориво колата губи мощност, но с "картата" с която карам в момента бензиновия комп твърди, че сместа е доста бедна а колата си върви даже прекрасно по баирите. И все пак съветвам всички, които се занимават с това начинание да помислят как да намалят подаването на гориво принудително! Според мен на повечето коли над 10г ламбда сондите са заминали или са станали мързеливи, а и дори да работи добре все пак таблиците на компютрите са с някакви граници и най много да я вземат за повредена.
 Пак казвам лично мнение не смятам да споря по въпроса!
 Успех на всички! :)

brevis:

--- Цитат на: icrow в Юни 06, 2012, 12:29:37 am --- Ами при мене лошото е, че термометъра си работи когато си иска (често срещано при моя модел) и не мога да кажа дали грее по малко от преди, но като е горещо си включва перката. На скоро  си направих кабел за връзка към газовия инжекцион, от където мога вече да регулирам най-накрая подаването на горивото без да лъжа разни датчици, и поне за сега ми се потвърждава тезата, че горивото "пречи" на вече зареден ДВГ с доста намалени стойности колата върви някак по леко и тихо. Лично мое мнение не го натрапвам на никой и не искам да влизам в спорове, какво става, след като обедним сместа! Разбира се със съвсем намалено подаване на гориво колата губи мощност, но с "картата" с която карам в момента бензиновия комп твърди, че сместа е доста бедна а колата си върви даже прекрасно по баирите. И все пак съветвам всички, които се занимават с това начинание да помислят как да намалят подаването на гориво принудително! Според мен на повечето коли над 10г ламбда сондите са заминали или са станали мързеливи, а и дори да работи добре все пак таблиците на компютрите са с някакви граници и най много да я вземат за повредена.
 Пак казвам лично мнение не смятам да споря по въпроса!
 Успех на всички! :)

--- Край на цитат ---
Колко пробег имаш с тази обеднена смес? Някаква негативна промяна усетил ли си като механична работа на двигателя- шум, вибрации и др.? Лошото при пропан-бутана е обедняването на сместа, получава се повече нагар по цилиндрите и гор. камери, наблюдава се и т.н. ,,потъване на клапаните'', което всъщност е разрушаване на леглата им. Самите легла се подменят, сега на пазара има керамични, които издържат, но си е цифра. Това се отнася за конвеционалната газификация на автомобил, доколкото знам караш с поне един оргонизатор, затова ми е интересно- ако имаш сравнително голям пробег и не усещаш промяна, то оргонизатор плюс бедна смес на пропан не е опасно за мотора

caduceus:
Извинете, че се намесвам в разговора - просто да пусна една снимка на новия член на семейството горивни оптимизатори. Най-малкия, но отдаващ мощен като големия К1 заряд, плюс това високотемпературен - намира се на сравнителната снимка най-вдясно.

http://prikachi.com/images/649/4859649o.jpg

Оптимизаторът е минал предварителни водни тестове, сега е на бензинови, следват преки такива на кола и в различни горива, коли и режими на движение. Ако всичко е наред /а това все пак не е ясно, докато не се минат поне 2000 км. и поне десет измервания от типа пълно-пълно на различни автомобили/ - големият ще остане за камиони, а този ще е за коли. Ще пусна резултати след два-три месеца. Дотогава остава на линия вече значително подобрения вътрешно и като представяне модел К1 с позната външна визия, при който просто обемът е по-голям - но за газови и метанови коли това не е от голямо значение, там има достатъчно място за монтаж под купето.   

Поздрави

ПП
mi 68 - нагар и сажди няма по ауспуха, миризма също.Температурата е обикновено 80-85 градуса, не вдига над 90 дори на дълъг баир. Кварцов часовник нямам, не съм мерил такива параметри.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия