Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Теориите на г-на Михова за Свободна енергия и Хидро-Гравитация
Maistora52:
Всичко това, което казваш е много правилно Докторе, много дълбоко, много професионално и като перспектива - далеч зад видимия само за мнозинството хоризонт. Признавам, че лично на мен ми бяха необходими около 40 години, за да надзърна "отвъд" хоризонта на класическата научна парадигма, и да се впиша в групата на малцинството "прозрели". Сигурно не само си чувал името на мастития наш Кубрат Томов - родоначалник на не едно и две "похождения" отвъд зримия хоризонт - и огромния багаж от знания, които той е принесъл оттам и направил общочовешко достояние. Лично се знаем с Него още от (вече) далечната 1989 година, когато той организира уникалния по рода си Симпозиум - "Наука и фантастика - актуално и изпреварващо познание".
Само името на този симпозиум е достатъчно, за да ни стане ясно кой къде е в цялата тази съвременна навалица от хипотези, теории, стара и нова научна парадигма. Звънецът, който удари г-н Кубрат Томов прикани всички да влезнат "в час" - но малцина успяха.
Защо казвам всичко това? - просто е - за да приканя и аз (като теб Докторе) всички които са тук - да влезнат "в час". Да бъдат креативни, да бъдат смели, усърдни и неортодоксални към Знанието.
Част от него - под специфична форма - ни го "ръси" самия г-н Михов. Но има проблем - малко личен, малко възрастов, малко социален - и това "ръсене" не достига в правилната форма до нас, да не казвам, че дори изглежда мъчително и несмилаемо.
Признавам опита и мъдростта на г.н Михов, и той "влачи" нещо от Отвъдното, но уви, само той - в 99% от случаите - си го разбира. А тук не бива да е така. Това е форум, където има ясни правила, под каква форма трябва да се представя информацията - на първо място ЧЕТИВНА, граматично и стилистично правилна... и ако това не е изпълнено - ВСЯКАКВИ последващи опити да се представи една идея се обезсмисля.
Не мога да извиня г-н Михов, че недовижда, или че клавишите на клавиатурата му все си сменят местата, пък и дайте да разберем - какво толкова ново и не ординерно ни се представя? - и в стила на г-н Михов -
Отговор - нищо ново! Нищо смислено. Нищо съществено, което да е по-различно от вече известното.
Това е! Така че, нека г-н Михов да пише - всъщност все някой ще го разбере, така както Вие, а и някои други от съфорумниците ни. Може пък и да се роди някой нов Гребенников измежду нас. Или нов Орфиреус, или нов Архимед... знае ли човек!?
Seeker, thanks! И аз пия като твоето! Наздраве и от мен. Думите ти са мед за душата ми!
Поздрави, и продължавайте все със същия устрем да дерзаете. Форумът оцеля!
gkmihov:
Конкретни стойности за неизчерпаемите работни гравитационни сили, при директните гравитационни безконечно лентови хидростатични двигатели и техните мощности.
Две гравитационни / центростремителна и центробежна / сили обуславят непрекъсватата работа на директните гравитационни безконечно лентови хидростатични двигатели.
Центростремителната гравитационна сила, която е директна, резултат от директното гравитационно силово въздействие върху падащата част от безконечната лента, е работната сила, която определа на базата на която работи двигателя.
Цетробежната гравитационна сила, която е индиректна, резултат от сбора на директното силово въздействи на гравитацията върху част от безконечната лента и водата От нея не зависи мощността на двигателая. Тя е само помощна сила.
Целтта на това кратко съобщение е да се посочат конкретни възможни стойности на неизчерпаемите гравитационни работни сили и мощности при директните гравитационни бедконечнолентови хидростатичини двигатели, които биха могли да заангажират повече вниманието на техническите специалисти от колкото правописните грешшки, които допущам , при ползуването на моя компютър в който има забрани и троянски коне, които определено ми пречат да пиша грамотно.
Ще посоча конкретните стойности за работни гравитационни сили и мощности на базата на конкретни размери и пад на безконечните ленти, при тези варианти на дгд-ли.
Постоянна работна гравитационна сила, при напречно сечение на безконечната лента 100 кв. см. относително тегло 0, 7 и единичен пад 10м. и общ пад 1000м. и 100000м. мощности, при скорости 10м/с и 20м/с.
Работна сила:
При единичен пад10м.
F = 100. 1000.0,7 = 70000грама = 70кг.
При общ пад 1000м.
F = /1000:10/. 70кг. = 7000кг.
При общ пад 100000м.
F = /100000:10/.70кг. = 700000кг.
Мощности :
При единичен пад 10м.
W = 70кг.10м/с. 9,8 = 6860вт. = 6,86Квт.
W = 70кг.20м/с.9,8 = 13720вт. = 13,72Квт.
При общ пад 1000м.
W = 7000кг.10м/с.9,8 = 686000вт. = 686Ккв.
W = 7000кг.20м/с.9,8 = 1372000вт. =1372Квт. = 1,372Мвт.
При общ пад 100000м.
W = 700000кг.10м/с.9,8 = 68,6Мвт.
W = 700000кг.20в/с.9,8 = 137,2Мвт.
Ако напречното сечение на безконечната лента не е 100кв.см., а 10000кв.см., което изисква 5м. ширина на дирекгната гравитационна енергийна магистрала последната мощност 137,2Мвт. нараства на:
W = /10000:100/.137,2Мвт = 13720Мвт.= 13,72Гвт.
Забележка : Ако в България има политически и морален разум да се направи не само на думи, а реално нещо добро и за хората, тези мощности, на базата на техническите специалисти и финансови възможности, които има, можи да ги има за по кратко време, на много по ниска цена от АЕЦ „ Белене”, при пълна безопасност за хората и природната среда. Но! Трудно много трудно това може да стане, когато и специалисти и лаици все още са дълбоко в блатото на заблудата, че гравитационното поле е консервативно и истината, че то не е консервати се отразява от съзнанието им, така, както светлината се отразява от огледалото, без да проникне в него, както истината, че земята се движи в пространството се е отразявала от съзнанието на съвремниците на Коперник, галилей и доста време и след тях.
Радeв:
И картинки! ;)
doctora:
Така няма да стане момчета - Майсторе и Сийкър. Да тръгнем от някъде .... Какво мисля за философията: не фундаментална и обречена наука. Наука която разглежда само две страни от Вечността и то без да ги разбира напълно каквито са Материята и Съзнанието - бледо подобие на Движението е обречена на смърт наука. Какво мисля за физиката и химията: единствените фундаментални науки, които смислено разглеждат, осъзнават и описват бога. Какво мисля за религията: обречена наука пренесла през хилядолетията, а е възможно и през стотиците хилядолетия истината за древната наука на Атлантида или България по скоро или Земята на децата на светлината още по-скоро. Защо мисля така? Защото Тризъбеца е основен тотем на тази цивилизация, а този тотем за първи път е започнал да се завръща при хората и днешната цивилизация когато Доктор Михов е бил на 14 години тоест преди 75 години. Но за религията: те носят до нас истините за троицата и триединството, но са изменили на канона си по политически причини и са превърнали тризъбеца от истинския символ на бога/вечност във вила на дявола, числото на шестата раса в числото на звяра, граала от тройна чаша на познанието в христовата еденична чаша и т.н., но все пак ... религията донесе до нас основната аксиома = основния съхранителен закон = всичко е от бог в бога и бог е във всичко / е те това не успяха да го осерат религиозните братя ... вечноста не им позволи /. Как да го кажа по-просто и разбираемо, а вижте каква абракадабра се получава. Какво мисля за математиката: нито повече нито по-малко от най-добрата езикова наука, но не и фундаментална наука. Мога да продължа да изброявам, но не искам да повтарям горния рекорд от думиизлияния. Само за Кубрат Томов последно: опитах се да прочета нещо от неговите построения, но сърце не ми дава празни думи да чета. Думите на Доктор Михов само изглеждат като Кубратовите, но са заредени с Нова научна парадигма, а разликата е от земята до небето. За това ако искате да го направим както трябва нека не се кефим на величествения си език и го направим за първи път от 73 години като диалог, а не като сложен монолог. Да бъдем кратки и ясни и да дефинираме/определим/изясним Новата научна парадигма. Задавайте кратки въпроси и ще получите кратки отговори и там нека поспорим иначе е празно наддумване. В горния текст съм ви дал примерни въпроси. Да започнем от началото: какво е бог=вечността=безкрайността=природата, от какво до колкото е възможно за хората да разбереме той е изградем и какви са неговите три страни. Какви са основните им качества ... Какво е единната теория на полето и създадена ли е като фрагмент преди повече от 50 години на друга много по-обемна и всеобясняваща теория ... Въпрос по въпрос, но зададен от Вас Майсторе, Сийкър и Вашите хора и ще стигнем до Новата научна парадигма и там някъде напред във времето и до "вечните двигатели", каквито са и катализаторите, положителни и отрицателни, мъничките тайни на палещите водата и други подобни. Хайде престрашете се, но задавайте кратките въпроси на Доктор Михов, а аз ще се обаждам като черна станция. Хайде със здраве.
doctora:
Добре де брат. Задай въпрос. Ето сега ми хрумна нещо като морков. Всички любознателни читатели на този блог видяха опита на Доктор Тренчев и Инженер Борисов, но дали го видяха истински и дали го видяха истински двамата автори, а дали и те са истинските автори. Нещо като ги гледам през очите на Новата научна парадигма нещата намирисват. Намирисва пунтажа на Доктора с това, че са ползвали валериан като мерудия за водата. Ясно се вижда, че в струята на водата само част от нея гори. Обясненията за плазмата са смехотворни. Защо гори само част от водата. Ами защото водния катализатор напомпва с енергия само част от водните молекули. Останалите може да ги ползва като опора, но може и умишлено количеството му да е малко за да не гръмне водата. Все пак недостижимия Стефан Найденов е ползвал също малко количество катализатор, че е ползвал и амоняк. Защо казва великия Окам. Защото молекулата на амоняка прилича на тази на водния катализатор и инхибира действието на последния конкурирайки се с него за залавянето на повече водни молекули. Един човек в нета с трепет в душата си и вероятно с вътрешна надежда да разбере и да си помогне в своите изследвания беше пуснал партенката, че катализатора е фенантролин или нещо подобно. Привидно се вързва с изследователите на молекулните мотори, които ползват органични съединения за ускорително въртене при подкисляване на разствора, което пък се вързва с увеличената проводимост на водата при правенето и на гориво, но има съществена Окамова бариера ... Катализатора трябва да е евтин ... Мнооого евтин, а фенантролина е скъп и още как. Усещате ли пъзела бре момчета и момичета. Още морков / без обиди /. Легендата говори, че първия открил водния катализатор / аз залагам, че Джон Андрюс не е първия, но нейси / го е открил по следния начин. Джон Андрюс бил пушач и фармацефт, тоест добър химик по онова време, за разлика от сегашните / дано не се обидят / които са си предимно магазинери. Тъ той Откривателя единия ден хвърлил в кофата си за дъждовна вода нещо си / някакъв химикал разбира се /, а на другия ден като си хвърлил фаса в нея тя лумнала в синкав пламък. Какво е направил Стефан Найденов за да се покрие със слава / е не се е покрил разбира се, но дано има потомци, че винаги е трудно да се преоткрива колелото / ... Просто е повярвал на Джон Андрюс. Повярвал е на човек с неясен произход, в далечна държава и вероятно убит от някой малоумен идиот като Архимед. Повярвал е на неизвестния и тъй като е имал една от най-добрите лаборатории в България, а и в соца може би е започнал по метода на изключването да драпа за знание. И е додрапал. Друг е въпроса какво е направил с това познание, но че е направил немислимото от гледна точка на Новата научна парадигма е от ясно по-ясно. И така аз не съм човека който задава гатанките защото в конкретния случай не им знам отговорите, но ако имах добре оборудвана лаборатория бих стигнал до интересни отговори. Ето още морков. Катализатора е евтин и още как. Джон Андрюс си го е доставял от аптеките. Едва ли на любознателните сътрудници от дс едно време им е било трудно да си доставят списък от химикалите в наличност във средностатистическа американска аптека / ето ви задача на вас стремящите се за знания: доставете си списък на най-евтините химикали в една средностатистическа американска аптека от началото на 20 век и ще се приближите до истината / . Доставили са я на Доктора. И тук е започнало интересното. Топиш един химикал във вода, втори, трети и все не става. Докато един ден е дошла Евриката или Неволята и чудото е станало, но дали тайната е само в химикала, дали във водата, дали във фаса, дали във кофата един Господ знае, но той не ни забранява и на нас да узнаем. А сега дерзайте. Нали искате Нова научна парадигма и нейните следствия, но помнете следното което когато го открих и запомних и аз направо един месец не можах да заспя. Когато проумеете Тризъбеца=Новата научна парадигма освен физически и химически истини започват пред очите ви да излизат и исторически истини. Истини от забранената или от забравената история на хората. Примерно легендата за Атлантида описва типичен научен инцидент или военен акт с микрогравитационен ускорител ползващ водата като посредник. Засмуквайки гравитационна енергия напомпвана в химичната връзка на водата и след това отдавана като горене на последната микроускорителя предизвиква прави и обратни кинетични удари върху земята и така се е случило и с един или няколко от островете на Земята, който/ито е/са потънал, но заедно с него е потънала и тоталната човешка цивилизация на атлантите=българите. Би трябвало следите от този ускорител да се пазят в земните пластове, но трябва да знаем какво да търсим. Трябват правилните хора на правилното място в точното време, освободени от златния телец, но не и балами. Без пари нищо не става в нашия изроден свят. Защо това ужасяващо познание трябва да се търси и намери и доусъвършенствува. Защото иначе ще умрем от гладна смърт, всъщност от енергийна смърт. Цивилизация, която не произвежда все повече и повече енергия е обречена на деволюция и смърт. А и принципа на Хермес каквото е на земята таквоз е и в небесата е общовалидна енергийна истина. Там в безкрая ни очаква не хляб и сол, а вечен сблъсък с други структурни форми извоювали си във война на живот и смърт съзнание и разум индивидуални. Ако искаме мир ние трябва да се готвим за война. Съжелявам, че ви разочаровам с моите войнолюбиви думи. Аз мразя войната, но Новата научна парадигма обосновава нейната голяма вероятност на срещане във безкрайността. Защо? ... Защото основния механизъм на строеж и разрушение на Господабога е като сблъсква структурните форми на материята. Движението, което е активната страна на Вечността променя всичко и непрекъснато около нас, нас самите и в нас самите сблъсквайки го вечно и безкрайно. За това и вечни двигатели няма, никога не е имало и никога няма да има, но пък индиректни и директни гравитационни двигатели ще има. Сблъсъка на световете е правило, а не изключение, така че ние хората трябва да се вземем в ръце и да се отървем от своето слабоумие и да минем на следващото ниво. Ей богу пак наруших правилата на форума за краткост. Ей приятели задавайте кратки въпроси, а не пространни разсъждения защото ще получите ей такива разсъждения които не са май от полза на никой. Питайте бе. Питайте от стремеж за познание. Какво е Вечността? Какво е Бога? Защо е истина привидния парадокс, че за съжаление на езиковедите във физиката Вечноста може да бъде само една, а и безкрайността също и те великите недопускат съществуването на друга Вечност и Безкрайност. Само вижте как думите завоалират смисъла стоящ зад тях и треперете. Питайте какво е Материята? Какво е Пространството? Има ли вРЕМЕ и какво аджеба е то? Тези отговори може да ги намерете в блога на Доктор Михов Същност на Всемира - гравитацията, но като искате тук да ги запишем тези думи дайте да ги запишем, но воистина за да са кратки и ясни нека да ги изясним една по една. Направете го ако щете от любопитство, от желание да ни оборите и опровергаите. Просто се престрашете и започнете да питате, но не започвайте от обратната страна - как се прави директен гравитационен двигател. Хайде със здраве.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия