Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Теориите на г-на Михова за Свободна енергия и Хидро-Гравитация

<< < (6/24) > >>

getca:
Вариант на ДГД двигател, основан на магнитно въздействие върху железен хлорид според блога на г-н Михов.

Въпрос:
     Реалността и логиката на базата на нея ни показва че може да се реализира ДГД-л на базата на разтвор от железен хлорид , при магнитно въздействие върху разтвора. Как може да проверим това с прости опити и да се уверим, че е възможно и какво ни е необходимо за целта?
  Кратък отговор:
     Необходими ни са:
        - две стъклени тръбички с дължина 1м. и повече.
        - два маркуча с дължина 1м. и повече със съответният  размер за свързване на тръбичките.
        - два, четири и повече магнита.
     Какво трябва да направим:
        Първо.
           Поставяме тръбичките на два еднакви статива във във вертикално положение.
        Второ.
           С единият маркуч свързваме долните им отвори и получаваме скачени съдове.
        Трето.
           През едната от двете тръбички напълваме и двете до горе с разтвор на железен хлорид.
        Четвърто.
           От двете страни на едната тръбичка полюс срещу полюс поставяме два, четири, шест и пр. магнита и отчитаме колко разтвор през тази тръбичка под влиянието на магнитите ще прелее и изтече и с колко см. ще се понижи нивото в другата тръбичка , която е на достатъчно разстояние от нея.
  Този резултат, тази реалност ни показва, че под въздействието на магнита хидростатичното гравитационно налягате в тръбичката се е понижило, а нивото на разтвора в тази тръбичка се е повишило в резултат на което разтворът се е придвижил в скачените съдове. На лице е гравитационен поток на железния хлорид под влияние на магнитното поле в скачените съдове срещу посоката на гравитационната сила в тръбичката с магнитите.
         Пето.
            Ако с дава, четири, шест магнита сме постигнали намаление на нивото в другата тръбичка с няколко см. (колкото повече толкова по-добре), правим следното:
  Махаме магнитите от първата тръбичка. Напълваме отново двете тръбички с разтвор на железен хлорид до ниво 1см. по ниско от отворите им от горе и ги свързваме с втория маркуч. След това отново поставяме магнитите от двете страни на първата тръбичка и наблюдаваме има ли или няма  движение на течността от тръбичката с магнитите към тръбичката без магнитите. Ако има такова движение и то продължи няколко дни и седмици,  без да спира нашият директен гравитационен двигател на базата на разтвор на железен хлорид е на лице. Ако след време спре това ще ни покаже нещо друго, което също има определена научно практична стойност.

Източник http://gmihov.blog.bg/technology/2012/03/28/direktna-gravitacionna-energetika.929630
  (Правописните и стилови корекции в текста са мои)

gkmihov:
Знам!
   Знам какво и защо Ви интерисувя.  Знам, че танца на небесните тела, който е чисто физическо явление, което квалифицирате, като филосовски проблем и да се говори по него за Вас е глупост и празнодумие. Но! Както аз, без да си изясня този танц, като  конкретно физическо явление, на базата на произхода, същността и механизма на гровитационното силово въздействие не можах да стигна до директните гравитационни двигатели, така и Вие трудно ще стигнете до дгд-ли, което признавате или не признавате живо Ви интерисува. За разлика от мен, Вие вече разполагате с значителна по обем информация, която  струва не милиони, а милиарди и трилиони, което, ако не го разбирате интуиативно го усещате.
   На базата на предоставената Ви от мен информация Вие, на базата на знанията, които имате, като технически специалисти може, по чисто импиричен път даналучката и да реализилате конкритни варианти на директни гравигазионни двигатели, но това, докато не разберенте, произхода, същността и механизма на гравитационното силово въздействие от ваща страна ще е директна гравитационна енергетика на дребно, на парче.

Радико:
Това с железният хлорид силно ме заинтересува. Смятам да проверя ефекта тези дни. Все пак бих искал едно малко уточнение от автора, за железен двухлорид ли става дума или за трихлорид. Защото за желязо с един атом хлор не съм чувал. Ще съм благодарен, ако споделиш и други подробности като концентрация, други съставки дали има освен вода и така нататък

gkmihov:
Въпрос:
 Какви конкретни данни могат да се се покажат с прости изчисления за възможностите на директните гравитационни двигатели до които сам и с моите съавтори достигнах  в периода от 1960г. до  сега?
Кратък отговор:
  Двете системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса, които бяпа изработени във воения завод гр.Казанлък на базата на конкретни изчислия и работен проект, по чизчисления осигуряваха постоянна работна сила от 1520 грама. При опитите с тях във водите на черно моле през 1984г. измерената работна сила беше 1500грама.
  Съгласно закона за мощността тази постоянна работна гравитационна сила  осигурява мощност  W = Fv.
   При скорост V = 10м/с тези две системи осигуряват мощност
W = 1,5кг.10м/с =15кгм.9,8 = 147вт.
   При скорост V = 20м/с  мощността е: W = 1,5кг.20м/с = 30кгм.9,8 = 294вт.
   20броя таква системи на безконечната верига на двигателя , при скорост 20м/с осигуряват мощност  W = 294вт.10 = 2,94Квт.
  Ако на дгд-л  с 22бр. таква системи, кто тази с която в 1984г. направих опитите в ч.море. се направи директна гравитационна енергийна магистрала дълга 1000м.,и широка неповече от два метрла,  на която дължина могат да да се поберат повече от 1000бр. такива единичнидвигатели общата мощност на енергийната магистрала ще е повече от W = 2,94Мвт.
  При 100бр. такива енергийни магистрали във водите на един язовир, при използуване на дълбочинане до 10м. ,които ще заеман прощ от пърхността на язовира : дължина 1000м и ширира 200м. общата мощност ще е по голяма от  294Мвн.
  При използуване на дълбочина до 100м. общата мощност ще е по голяма от 2,94Гвт.
   Да се направят необходимите изчисления, работен проект и изработването на два броя системи, които осигуряват постоянна работна сила от 100 и 1000тона завъзможностите на съвременната техника не предстсавлява труднонст, след като строи плаванерлни съдовеу които носят товари от десетки и стотици хиляди тонове.
  При два броя системи, които осигуряват постоянна, неизчерпаеме гравитационна сила от 100тона, при скорост Э = 10м/с  мощноста щe e от порядъка на W = 10Мвт.
С такива системи , в изкуствени и естествени водни басейни, с дълбочини повечеот от  50, 100м. могат да се осигурят не само теоретично, но и реално общи безопасни енергийни мощности от порядъка на хиляди Гвт., което ще е нещо ново в енергетиката, но не по трудно и при всичики случай несравнимо от строителството и експлоатацията на атомни елекроцентрали.
Забележка:
  Моля Ви е ми  излизайте с такива „научни неуспорими” доказателства, че тези стойности за мощности са филосовия и празнодумство и не са верни, след, като не съм поставил запетейките на място и не съм спазил интервалите , при писането на моите съобщения и нямат никакво научна стойност защото са продукт на болен човешки ум.
  Добре ще е първо да проверите верни ли стойностите, които показвам. Ако това не Ви е достатъчно вече, може със системите, които сами начертахте на базата на информацията от мен, които, така както сте ги начертали не стават за дгд-л, но стават за проверка на посочените от мен стойности за мощности, което и сами можете да напрлавите.
  Направете тази проверка, като можете и да си запазите квалификацията, че философствам и пиша глупости. За канкреетния случай, аз какв съм , луд или кретен няма значение. Значение има има ли или няма разлика в теглата при системите , при падане и издигане, което, при реализиране на Вашите чертежи, кито пубикувахте за двигатели не стават,но на се покаже,че теграта са различни при падане и изидгане стават.

doctora:
Мисля, че горе долу схванах правилата във форума ... Какво говори реалността: Хората създали и поддържащи този блог първо си знаят работата от тяхна гледна точка разбира се. Както виждаш не са те изтрили, а са го правили с доста други. Въвели са определени правила и ние идваме при тях и съответно трябва да се съобразяваме с тях. Освен това, те те  систематизираха много бързо, за да са по-ясни идеите представяни от теб. Много бързо начертаха системите и съвсем грамотно с явно разбиране - много по-грамотно от мен... извини ме, че си позволих лека корекция в системите, за да станат по-разбираеми разпределенията на гравитационните сили в тях... повече важни корекции няма да си позволявам, това, че говорим за нова научна парадигма при условие, че са стъпили на раменете на старата за тях са во истина общи приказки и въздух под налягане, те ти подават ръка и тази ръка винаги по един или друг начин трябва да бъде поета и стисната ... Схемите с променлив обем са такава протегната ръка от твоя страна. Аз като страничен наблюдател чувствувам ситуацията по този начин и както виждаш алтиум е прав, че едва след публикуването на схемите форума се раздвижи, а и твоя блог също се раздвижи - "ускорението" в него не става току така. Всичко в този живот става с хора. На запад, на изток или в обетованата земя каквато е България, все става с хора. От силата зависи подбора на правилните хора и тя го прави този подбор без да го забелязваме. Грешки има и ще има, но важното е да се върви напред. Сам виждаш алгоритъма как се развива и те подканя: Първо троянския кон, след това по-системното писане в този блог, тяхното предизвикателство за съжаление с доста обиди, схемите, които са нещо ключово и постепенно ХВАЩАМЕ ДЯВОЛА ЗА РОГАТА ... Ти и аз усещаме рогата, но това за сега ще го причислим към общите приказки. Все пак те са създали технически блог, а не теоретически и аз смятах само да приключа с едно участие и лека корекция в системите, но последно ще кажа още нещо защото е важно: При така направените системи се вижда много ясно как са разпределени гравитационните сили в тях и без теоретично да спомена директната гравитационна сила открита от Нютон и индиректната гравитационна сила открита от Архимед няма да бъда изчерпателен. Тези две системи показват и доказват ясно, че гравитационното енергийно поле/поток на Земята, а и на всяко друго небесно тяло са НЕКОНСЕРВАТИВНИ И ОТ НЕГО/ТЯХ МОЖЕ ДА СЕ ЧЕРПИ, ДАЖЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВО КОЛИЧЕСТВО ПОЛЕЗНА ЕНЕРГИЯ, но великата тайна на гравитацията не случайно, въпреки интуитивните проблясъци на хората е останала тайна хилядолетия наред. Въпрос на технически решения е следващата стъпка, това теоретично познание за неконсервативността на гравитационното поле да се превърне в сила променяща хората, а тъй като аз съм националист и в гените си на първо място да промени хала на нас българите, към по-добро надявам се. Стратегическите технически решения са обект на авторско право от страна на доктор Михов и сега Вие се поставете на негово място. От една страна той трябва да ви покаже достатъчно знание за да повярвате в него и да го разберете, а от друга на този етап не може да ви даде всичко, а и повярвайте ми ако ви даде всичко на куп няма да го разберете. Имайте пред вид, че срещу вас стои човек на 90 години и въпреки това има живеца да пише ли пише останал без дъх и да спори без да се уморява с "неверниците", така че не се заяждайте за правописа и стила, а търсете допирни точки с него и неговото познание. Като теоретично познание ако щете вярвайте той ви е дал всичко, абсолютно всичко като трошичките на Хензел и Гретел та чак до къщичката със шоколада, за разлика от Стефан Найденов например. И пак ще ви помоля намерете допирните точки защото и за него е важно, но най-вече за НАС. Със здраве на всички участници в този форум и не се сърдете на "общите приказки"...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия