Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Суха клетка Home made прави само пяна
ems:
Привет на всички..
Аз също имам същия проблем с клетката. Първоначално черпи около 20А ток и в последствие пада почти до 1А. В последното положение клетката ми е суха. Всичкия електролит е в бълбучника. Разтоянието м/у ламелите е 1,5-2мм. Явно ще трябва да опитам с по-дебели гарнитури.
antares48:
Вдигни бълбучника на височина за да може електролита на самотек да напълне клетката
ems:
Днес си говорих с мой колега и заключението е, че съм направил много малки дупки за изравняване на нивото на електролита в клетката. След като ги разпробия с по-дебела бургия ще повдигна и бълбучника. Трябва да стане. Би трябвало да работи като водна помпа (поне така се получава при колегта ми).
mart:
Здравейте колеги доста време не съм писал, преправих изцяло клетката си ще има по долу снимки монтирах я на колата сложих импулсен модулатор. Калиевата ми основа е с гъстота 11 процента заработи хубаво не правеше пяна грееше много малко примерно 5 градуса над околната температура което е нищо. Вчера направих това само се прибрал от вилата до София 70 км и пак започна да се пени вече нямам идея от какво може да е. Помагайте ако някой има някакви идеи. Разстоянието между ламелите е 5мм общо са 12 на снимката са 14 но махнах 2. Благодаря предварително.
П.П. Ламарината до колкото разбрах от баща ми е тази която казват насякъде че е по добра 316L. Пуснах клетката 4 дена на слаб ток някъде 24 часа на 2А после го дигнах на 4А за да се конденционира.
vitan:
Вероятно ти куца обезмасляването на плочите. По книгата на проф. Юл Браун си е цяла философия. Там има разработен проблема за пененето. Виж и разстоянието м/у плочите....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия