Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Клетка на electro
electro:
"След дъжд качулка и след сватба булка"
Изкипя - отделяха се балончета, това имах предвид. Дори не стигнах до пускане на ток. Изсипах разтвора на сярна киселина и вода и реакцията започна да тече. Самият разтвор стана синьо зелен.
krasipet:
--- Цитат на: electro в Юни 10, 2011, 02:35:09 pm ---"След дъжд качулка и след сватба булка"
Изкипя - отделяха се балончета, това имах предвид. Дори не стигнах до пускане на ток. Изсипах разтвора на сярна киселина и вода и реакцията започна да тече. Самият разтвор стана синьо зелен.
--- Край на цитат ---
Преди това да си потапял плочите в основа?
А за подготовката на електролизер попаднах на такова указание:
Разтвор KOH или NaOH с концентрация 10-12%. Поляритета не се сменя за целия период на експлоатация на електролизера.
1. Започва се с ток 0,5 А за 25 мин. и пауза 30 мин.
2. После ток 1 А за 20 мин. и пауза 30 мин.
3. Ток 1,5 А за 15 мин. и пауза 20 мин.
4. Ток 2 А за 10 мин. и пауза 20 мин.
5. Ток 2,5 А за 5 мин. и пауза 15 мин.
6. Ток 3 А за 120-150 сек.
След шеста стъпка клетката трябва да "почива" поне 1 час. В началото се отделя много малко газ и доста кафява кал. Разтвора се сменя след всеки цикъл, като електродите може да се почистват от "калта", но без да се докосват с ръка.
С повтарянето на стъпки от 1 до 6 няколко пъти, се получава специално покритие и се повишава отделянето на газ.
Аз лично повторих стъпките 2 пъти и плочите се покриха с "меден" загар. Следва почистване и пак наново :D
electro:
Объркал съм концентрацията, трябвало е 3, а не 30% процента. В момента се кондиционира, прави газ, имам и клип, скоро ще го кача!
electro:
mzk, образува се бяло покритие, да!
Сега пускам за трети път, този ще е по-продължителен!
electro:
Мина "представянето", за жалост с променлив успех. Доста хора харесаха идеята, обяснявал съм максимално просто, но явно не допадна на "учените". Няма да коментирам.
По проекта имам още работа, трябва да се възстановява сега. Ще си направя и ШИМ и ще доизпипам някои неща. Ще мина плочите още пак със сяра. Целта ми е да пусна горелка.
Оказа се, че документация на Илия Вълков има в политехническият музей, трябва да се провери дали може да се прочете.
Плексигласа как се лепи с ацетон?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия