Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Клетка на electro
koko_g:
Добре изглежда.
Пробвайте предварително да я напомпите с въздух - 0,5-0,6 атм. с манометър, да задържи поне 10 мин. без да падне налягането.
Ако изпуска, с четка и сапунена вода вижте от къде е.
Обезателно бълбучник, арестор и т.н., да не стане някой фал по време на представянето.
И един ситен надпис по ръбчето на плексигласа "Направено с любезното съдействие на mazeto.net".
Ми, така е де,.... информацията е най-важна 8)
electro:
Разбира се, че ще има бълбучник/бъблер/барботьор и арестор. Безопасността е най-важна, а като се замисля, че става въпрос за водород...
За надписа - може, дори го обмислях, но ще трябва да се направи хубаво, иначе не.
П.П. Ето тук: http://www.youtube.com/watch?v=gfk8jXVUF34 се вижда какво става, ако правиш такива неща, но не мислиш.
electro:
Днеска залепих подложките за капака. За съжаление единствената "стяжка", която имах е един френски ключ. Както обикновено добавям снимки.
electro:
Днеска направих един малък експеримент, който е важен за всички работещи с плексигласа. Макар и този материал да е изключително здрав, той се чупи лесно, когато се потопи в спирт (дори и за малко).
Аз не повярвах, когато ми казаха, но се оказа истина. Слагам снимки.
emm:
Плексигласа се напуква когато е рязан на лазер и се залепва с лепила, спирт, кореселин. Когато се правят отвори с резби, не трябва да се пренатягат. За уплътнение на резбата използвайте тефлонова лента а не лепило.
Но от лазерното рязане ми показаха немски плексиглас, който не напуква..... ;)
Всичко което се продава в БГ е скапано.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия