Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Еликсирът на безсмъртието и младостта

<< < (12/100) > >>

GreenHulk:

--- Цитат на: krasias в Декември 26, 2014, 10:35:15 pm --- Йога не е лечебна практика

--- Край на цитат ---
Мисля, че е за предпочитане да правим неща, което помагат и за здравето, и за съзнанието, от моя опит от години, дадените от мен техники помагат и за двете, иначе знам, че има различни дишания.

piton2012:
   EDM electronics, благодаря за бързия отговор. Нещо не го схванах много, но като се прибера след някой ден ще помисля. Има неща, които са така, но другото, а то според мен е по-съществено не ми хареса. Може би дори от самата терминология. Пример- потенциален водород. Водородният показател /рН/е мярка за концентрация, а не за някакъв вид /потенциален/ водород.

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 26, 2014, 08:43:27 pm --- А отделянето на кислорода от хемоглобина /дихателния пигмент на основата на желязото - ръжда/ става посредством въглеродния двуокис.

--- Край на цитат ---
   Хемоглобинът не е изобщо някакъв си пигмент, още по-малко ръжда. Това е белтък. След това при дишането .....тука вече става сложно, затова ще го кажа просто- дишането е горене. Така, че веществото СО2 не е необходимо, то е продукт.
   Има още неща, които не ми харесват, но ще пиша по-натам, може би. И понеже темата е за елексир, искам да попитам дали някой е пробвал семена от чиа? Четох в "Кривата на щастието", че някакво племе в Америка употребявало такива семена и се чувствало много добре. Тичали по 700 километра, пиели алкохол в огромни количества без никакви вредни последствия и били дълголетници.

Радико:
EDM electronics

--- Цитат ---По време на дълго гладуване, след 10-15 дни в организма настъпва прилив на енергия, при условие, че нищо не се яде. Колкото по изчистен е организма или колкото по-голяма практика има практикуващия, толкова по-силно усеща прилив на енергия. Казват, това е фотосинтезата. Изпитал съм го на практика преди време, макар и да не мога да го обясня
--- Край на цитат ---
На това обяснението съм го дал в предишната тема:

--- Цитат ---Ако човека практикуващ пранаяма знае точно какво прави организма му ще се обърне бързо към вътрешните химически резерви, Ако при това съзнанието нарежда не! - не пипай тука! - остава да се обърне към другите източници на енергия. Самото тяло започва да използва С.Е.
Но понеже тялото е подчинено на съзнанието, когато съзнанието е в заблуда нещата не се получават. Колкото и перфектен мощен сигурен автомобил да имаме, ако водача е пиян пътуването неминуемо завършва в някое крайпътно дърво, а другия водач, който с измама ни е дал алкохол, си осигурява безконкурентно пристигане до финала.
--- Край на цитат ---

Обаче няма кой да го прочете и вникне в думите ми. Трябва да се престоря на руснак бивш служител от КГБ и тогава половината от хората в този форум денонощно ще повтарят всичко което съм написал. 

А относно семената от Чиа, със сигурност влияят на човек благотворно, но определено ефекта им се преекспонира, защото никой, който не е от тези индианци не е  успял да повтори резултатите им дори и при използване на семената. Щом няма повтаряемост то това не е основният фактор.

Иван Димов:
   Всички знаят, че при усилени физически натоварвания се получава така наречената "мускулна треска". Това е натрупване на млечна киселина в мускулите, което е болезнено при движение, защото тя май беше в кристална (твърда) форма. Мускулната треска е в резултат на анаеробно дишане и щом млечната киселина е киселина, означава ли това, че така си правим организма по-киселинен и следователно раково застрашен? С времето млечната киселина се неутрализира и "мускулната треска" отминава, отварят се нови кръвоносни съдове и обмяната на веществата се подобрява. Въпросът ми е: Може ли ракът да хване спортист, който редовно е мускулно "втрещен"?

GreenHulk:
Според мен  комбинирането на гладуване, дълбоко дишане, пиене на гореща(кипната) вода след дишане и изпотяване, положителни утвърждения и молитва дава мощен натрупващ се положителен ефект. За съзнанието, здравето, дори и за преодоляване на кармични трудности и общи проблеми - минаване на по-високо енергийно ниво, което вибрационно да неутрализира нежелателни ефекти и явления с ниско/пречещо енергийно ниво като проблеми, трудности, болести, дори за заздравяване на сериозни рани. Само да се прави на разпад на Луната гладуването иначе може да е неблагоприятно - малко след пълнолуние да се прави до преди следващото новолуние - около 14 дневни периоди подходящи за гладуване.
И за това няма нужда да се ходи на "семинари" на Норбеков или други "светила" на руския "езотеричен" в кавички лохотрон на цена стотици и хиляди евра.

___

за мускулната треска - друга теория е, че се образуват микроразкъсвания на мускулни влакна.
Изпотяванията и детоксикацията, пиенето на гореща вода и гладуване може да спомогне и срещу мускулна треска.
Но според мен по-добрия подход е да се работи за редовно ежедневно общо балансиране на енергийните и физиологичните процеси в организма - оттам работата на органите и системите може да е по-добра.
Една от вътрешните причини за рака се разглежда вътрешната дисхармония - между мисли и чувства, както и силното индивидуализиране. Ако това представлява интерес, може да пуснем отделна тема, има и езотерични причини за възникване на рака, както и езотерични начини за лекуване, дори препарат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия