Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Еликсирът на безсмъртието и младостта

<< < (11/100) > >>

piton2012:

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 24, 2014, 12:50:16 pm ---Някой го обясняват, че тогава организма включва на режим частична фотосинтеза, като разгражда въглеродния двуокис, също като при гладуване и като при слънцеядите. Това е. За повече - Дишане на Бутейко. Описано е в книгите на Генеди Малахов - не помня коя точно.

--- Край на цитат ---
EDM electronics, би ли го обяснил или поне, ако не е дълго за преписване да го напишеш с някой ред. Хора да фотосинтезират??

az_skeleta:
EDM electronics,
 и на мене ми стана интересно за правилното дишане. Аз си практикувам отвреме на време това което е описано в книгата на Венцислав Евтимов. А именно: 1/4/2/1, Вдишване/задържане/издишване/задържане. Ако успея да го практикувам повече от половин час и усещам тялото си по леко и все едно вибрира. Ако бях постоянен до сега да съм си отключил телепатията ама или нямам време(викам си айде после и така остава за другия ден) или ме премързява.

EDM electronics:
Ще обясня доколкото мога.
Фотосинтеза при човека
При гладуване казват в човешкия организъм се отключват неподозирани възможности. Започва да се възприема по-добре СО2. При слънцеядите е още по-изразено. Дори има слънцеяди, които не консумират и вода и не я губят от тялото си. Има цял филм за това. Ако някой има интерес ще го потърся. Как всъщност се възприема СО2 и каква е неговата роля в организма?
СО2 участва във аеробното дишане, т.е. кислородното дишане на клетката. Как всъщност диша клетката и защо и е да диша? Кислорода се използва за химична реакция с глюкозата, която се извършва чрез ензими, произвеждани от митохондриите, които се намират вътре в клетката /митохондрията е бактерия или част от бактерия, първообраз от бактерия, внедрена в клетката/, за да възпроизвежда енергията необходима да функционира клетката, т.е. произвежда се трифосфат, а като отпадък се изхвърля млечна киселина. А отделянето на кислорода от хемоглобина /дихателния пигмент на основата на желязото - ръжда/ става посредством въглеродния двуокис. Или СО2 не е отпадъчен продукт, а необходимо съединение, участващо пряко в процеса на дишане и производство на енергия от митохондриите в клетките.
Как точно при гладуване или слънцеядство става тази фотосинтеза не мога да обясня, но такава е информацията ми от по-знаещи от мен, та самият химичен процес все още ми е непонятен, въпреки което ще споделя практическо доказателство за това.

По време на дълго гладуване, след 10-15 дни в организма настъпва прилив на енергия, при условие, че нищо не се яде. Колкото по изчистен е организма или колкото по-голяма практика има практикуващия, толкова по-силно усеща този прилив на енергия. Казват, това е фотосинтезата. Изпитал съм го на практика преди време, макар и да не мога да го обясня прецизно. В книгите на Генади Малахов този процес е обяснен добре, но не помня коя точно, защото са много.

За дишането
Мога да говора само за Дишане на Бутейко, защото има и други видове дишане, но по спомен, тъй като съм чел книгата преди повече от 10-тина години. Първо се измерва, колко пъти се вдишва-издишва за минута. След което се стремим да намалим тази честота, като вдишваме рязко през носа, после бавно се издишва 50% от въздуха, а другият 50% се задържа, колкото се може повече с постепенно увеличаване на задържането. Т.е. добре е да се почне с около 10 сек и т.н. Прави се примерно това упражнение 3-5 мин. Това се прави по няколко пъти на ден, когато се сетите. Постепенно се напредва, като се задържа все повече и все повече дишането. Иска се воля и търпение. Бутейко казва че сед около 6 м. до 1 год. се забелязва осезаем ефект върху цялостното здраве. По време на дишане се чувства недостиг на кислород и след упражнението човек иска да се надиша дълбоко, но това обезсмисля направеното. Бутейко казва, че в тази ситуация се вдишва рязко и плитко, няколкократно вместо дълбоко и по-кратко, така ефекта от забавеното дишане остава.

Ще споделя и нещо друго за аеробното дишане /кислородното/ - важно!
Нормално клетките ползват кислорода за да произвеждат енергия от глюкозата - трифосфат. Когато обаче се наруши потенциалния водород в организма - pH, т.е. той намалее и средата стане киселинна, целият този процес на дишане на кислород, отделянето в с СО2 и производството на трифосфат започва силно да намалява. Тогава клетката за да се спаси включва на режим - анаеробно дишане, т.е. безкислородно. Т.е. вече не и е необходим кислород. За сметка на това обаче и е необходимо много повече глюкоза, за да възпроизведе същото количество трифосфат, необходимо за производството на нужната енергия. Тъй като вече не участва кислорода, митохондрията в клетката включва друга своя неподозирана способност, започва да произвежда собствен инсулин, за да разгражда глюкозата. Тогава клетката се затваря и започва да живее самостоятелен живот, от тялото и е необходимо само глюкоза. Тя вече не слуша мозъка, какво и казва да прави, а си живее самостоятелно, защото няма правилното дишане. Това е процесът на зараждането на рака! - добре е да се разбере и запомни. Това е процесът на създаването на почвата за развитие на рака - нарушаването нивото на потенциалния водород в организма - pH

Всички храни, които нарушават баланса в кръвта в посока-киселинен водят до горното. Кои са те, мога да споделя, само ако има интерес.

GreenHulk:
Имам основания да съм силно резервиран(от опит) от разни руски окултни "изобретения" и "открития"
Моят съвет е да се следват методи дадени от Истински Духовни Учители.
Не случайно е дадено и тритактовото дишане - като подходящо за нас. Вдишване-задържане-издишване.
Смята се за полезно и правилно бавно и дълбоко дишане със пълно запълване на всички части от дробовете - чак диафрагмата да се повдигне. Бързото и плиткото дишане са нездравословни.

krasias:
GreenHulk, това не е откритие на Бутейко, познато е от цигун и дихателните техники на китайските безсмъртни. Там също се казва че задържането при вдишване има силен лечебен ефект и води до подмладяване на тялото. Това което е добавил Бутейко е задържането да е в средата, това е по лесно за начинаещи защото там дъха е далече от двете обръщания и по лесно спира. Лично аз бих предпочел практиката на цигун, там постепенно бавно удължаваш задържането при вдишване. Йога не е лечебна практика, има нещо общо с здравето но по други причини. Тритактовото дишане е с цел постигане на контрол и самоконтрол. Йога има за цел да подготви тялото за оцеляване в екстремни за него състояния, като пълно или частично спиране на неговите нормални функции за продължително време.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия