Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Еликсирът на безсмъртието и младостта
juliang:
--- Цитат на: GreenHulk в Май 11, 2019, 05:05:50 pm ---За някои дали не е даже вид хипноза да искат "научно доказателство" за всяко нещо, а ако нещо няма "научно" обяснение, дали не се замита под килима или на 2 страница в търсачката на Гугъл.
--- Край на цитат ---
Хълк, искам НЯКАКВО СМИСЛЕНО доказателство, дори и не научно. Опит, проведен в контролирана среда с възможност за повторение и наблюдение. Не е достатъчно едно изпълнение като в цирка.
--- Цитат на: GreenHulk в Май 11, 2019, 05:05:50 pm ---Какъв авторитет може да има за мен "наука", която НЕ МОЖЕ да обясни как китаец не си разпорва корема увесвайки се на върха на остър щик с тежестта на цялото си тяло. Моля добре боравещите с формули да сметнат 60 кг разпределени на 4 кв. милиметра (че дали не е о по-малко) колко налягане е и да ми кажат такоа животно НЕМА ли или има?
Наздраве, изгледайте го целия клип, има и др. интересни работи(които не правете в къщи:)
https://youtu.be/r6QSJlW2ht8?t=1559
--- Край на цитат ---
Точно за такива циркаджийски номера говоря. Нима не виждаш че щика не е на гола кожа, а е опрян в колана на панталона му. Вероятно и аз бих могъл да рискувам, като знам че между мен и щика има широк и дебел войнишки колан (а защо не и метална катарама?). ОК, може да не е колан, но като не е ясно какво е - как можеш да си вадиш заключения. Но дори и ти надявм се забелязваш, че щика не е на голо.
P.S. Винаги ми е било смешно като гледам да чупят тухли/камъни с чукове върху телата на хора. Всички ползват огромни блокове. Никой не е показал как му чупят една-единствена тухла-четворка с 10 килограмов чук върху корема. И това е така защото хората масово подценявт закона за запазване на импулса. Колкото по-голямо е теглото на каменния/тухления блок спрямо това на чука, толкова по-малка е скоростта която ще получи блока от удара на чука, и съответно толкова по-безболезнено ще е това за тоя който лежи под него.
Представи си да легнеш под 100 килограмова бетонна плоча. Да, ще ти е малко трудно да дишаш, но върху нея могат да си чукат колкото искат и ти едвам ще усещаш ударите на чуковете...
За чупенето на дъските с ръце - що не се пробват да я счупят ако е дъската хваната напреко на жилите на дървото? Сухи чамови летви мога да чупя и аз - да пробват с някоя сурова борова или букова плоча. Или със шпертплат да пробват ... :) Ама не щат...
GreenHulk:
Хулиане айде не се прави на ударен, а предния пред него на тризъбеца и той ли на колана беше опрян, че се виждаше и вдъбнатината под пъпа. Това е състезание по Кунг-фу, с жюри, а не реалити шоу, и там едва ли ще позволят на някой да "шмекерува". Изгледай целия клип и ми кажи колко нобелови лауреата по физика може да направят с повторяеми резултати поне едно-две от нещата показани там, да кажем висене на остър тризъбец с корем и забиване на пирон с ДЕБЕЛА греда с длан. Аз съм виждал на живо в НДК как един от шаолинските монаси стоеше на върховете на копия отпуснат с цялата си тежест.
Нарича се "Изкуството на желязната ризница" и идеята е да се направи със специални енергийни упражнения тялото неуязвимо за хладно оръжие. Това е било високо ниво на майсторство в бойните изкуства в миналото и определено не е нещо, което "го знае всяко дете/китаец". И опеделено много полезно за живота и кариерата умение през средновековието и не само.
Споменавал съм по-рано и за човека с артистично име Херкулес(вече покоен), който в мое присъствие в градинката до банята легна върху меч с острието нагоре и няколко едри мъже стъпиха върху него и нямаше кръв. Виждал съм и с очите си един йога руснак, който върху натрошени стъкла се беше набрал опрял с цялата си тежест на ръце. Виждаха с еотпечатъците от стъклата, но не и кръв.
С случая дали не страдаш именно от "confirmation bias" - да се отхвърля всичко, което не съответства на твоите възгледи и да се приема сако което му пасва. Това не е научен подход, а биас (отклонение) (и не е за хвалене).
juliang:
--- Цитат на: GreenHulk в Май 11, 2019, 05:38:04 pm ---Това е състезание по Кунг-фу, с жюри, а не реалити шоу
--- Край на цитат ---
Точно шоу си е. Всеки е дошъл да си показва номерата.
--- Цитат на: GreenHulk в Май 11, 2019, 05:38:04 pm ---Изгледай целия клип и ми кажи колко нобелови лауреата по физика може да направят с повторяеми резултати поне едно-две от нещата показани там, да кажем висене на остър тризъбец с корем и забиване на пирон с ДЕБЕЛА греда с длан.
--- Край на цитат ---
А колко шаолински монаха могат да решават двойни интеграли или да работят с електронен микроскоп?
Виж сега... хората са тренирали, не казвам че всеки може да го постигне, но не е нещо невъзможно и необяснимо.
--- Цитат на: GreenHulk в Май 11, 2019, 05:38:04 pm ---Нарича се "Изкуството на желязната ризница" и идеята е да се направи със специални енергийни упражнения тялото неуязвимо за хладно оръжие.
--- Край на цитат ---
Отново генерализираш нещата. Никакви упражнения няма да те спасят ако си гол срещу някой със медицински скалпел в ръка. Или със съвременна рапира. Да, средновековен меч наточен на камък ... срещу него би имал някакъв шанс.
Между другото легендите че със мечовете за бой можеш да се бъснеш са силно преувеличени. Едно толкова прецизно заточено острие би се нащърбило още при първите удари с меча на противника. Ако не ми вярваш - вземи два стругарски ножа и ги удари ръб в ръб силно. Надявам се че няма да седнеш да ми твърдиш че една дори и изкована от най-добрите средновековни майстори на мечове катана може да се противопостави на съвременна инструментална стомана... Така че мечовете са били остри максимум колкото ножовете за клиетни в ресторантите в днешни дни... :)
--- Цитат на: GreenHulk в Май 11, 2019, 05:38:04 pm ---Споменавал съм по-рано и за човека с артистично име Херкулес(вече покоен), който в мое присъствие в градинката до банята легна върху меч с острието нагоре и няколко едри мъже стъпиха върху него и нямаше кръв. Виждал съм и с очите си един йога руснак, който върху натрошени стъкла се беше набрал опрял с цялата си тежест на ръце. Виждаха с еотпечатъците от стъклата, но не и кръв.
--- Край на цитат ---
Ходи на цирк - там правят още по-впечатляваши трикове. С'я не ми казвай че от цирковите трупи пращат хората по шаолински манастири на обучение ... :)
Ако говорим сериозно - има хора с... отклонения във физиологията да го кажем. С много дебела кожа, с много дълбоко минаващи кръвоносни съдове... Като сложиш към такива предразположения и малко тренировки как точно да се подпреш/как да легнеш/седнеш и нещата се получават. Отново казвам - това не е за всеки, вероятно не всеки може да го направи. Но не е и някаква енергийна ризница...
GreenHulk:
Няма как да знаеш, ако не знаеш, а явно не си и като философа. който знае че нищо не знае. Моя съвет е да разшириш хоризонта на въждане, което не е просто още повече копи-пейст! 8)
Радико:
--- Цитат --- Споменавал съм по-рано и за човека с артистично име Херкулес(вече покоен),
--- Край на цитат ---
Познат беше още и като Петко лудия. От врачанското село Галиче. Явява се трети братовчед на жена ми. Това което правеше противоречи на всяка материалистична наука. Вицдал съм доста негови невероятни изпълнения. Интересното беше, че всички способнисти ги имаше само след определена молитва. Без нея си беше най обикновен човек.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия