Животът- начин на употреба! > Екология

Глобално затопляне или арктически студ - Климатгейт

<< < (12/18) > >>

EDM electronics:
Да, Аквафор правят филтри по стандарта и за немските Брита. Правят обаче и едни по-малки филтърчета, пак за кани Аквафор, които са с капацитет на пречистване, като на Брита, за 170 л. /Брита филтъра е за 150 л./ А пък стандартните големи филтри на Аквафор са за 300 л. Разбира се тези показатели са за сравнително ниско варовити води. Реално у нас водата е 5-6 пъти над нормата за варовик и един филтър реално пречиства около 60 л., защото се задръства с варовик.

По въпроса, че чешмяната вода била най-добра щот не изнежвала и пр.:
В моя край или среда поради силно варовитата вода се развиват и много заболявания, като гуша, камъни в бъбреците, дроба и т.н. При тази статистика всеки нормално мислещ може да си направи извод, дали е необходимо да пие пречистена вода или да си пие от чешмата с бактерии и слуз.

А пък който е установил, че е здрав и от нищо не боледува единствено и само, защото пие директно от чешмяната вода, а само се разболява от леки настинки, ще му кажа, че аз като пия от филтрираната дори и леки настинки не хващам. С'я дали е от водата или от нещо друго не знам със сигурност, но и аз предлагам аналогичен аргумент за добро здраве  :D, и ако това е достатъчно, то означава, че филтърната вода е още по-добра за организма в сравнение с батака от чешмата.

krasias:
Здравейте колеги, понеже съм работил на пречиствателна станция за питейни води, искам да попитам колегите до колко е възможно да се пречисти водата през 75-80см. пясък. При положение че пясъка не се сменява с години, само се добавя, да след това се хлорира водата и не остава нищо живо в нея, ама до колко е пречистена от други частици това е друг въпрос. Що се отнася до филтрите те много добре пречистват водата а може да се ползва и зеолит.

GreenHulk:
като стана дума за колата: https://www.youtube.com/watch?v=LZp29Qeu8_U  :o

относно водата: след пречистване с филтрова кана да престои поне една нощ с пуснато в нея чисто сребро? - продават малки кюлчета с проба три деветки в някои банки, струва си, и вкуса и енергията! (освен лечебно действие, с такава вода може да се освобождава и от неразположения/дисхармонични състояния)

Алхимията е дълбока езотерична наука!... (а не "псевдосеанс"  :o ! )

Радико:

--- Цитат ---В моя край или среда поради силно варовитата вода се развиват и много заболявания, като гуша, камъни в бъбреците, дроба и т.н.
--- Край на цитат ---
EDM electronics малко грешиш: Там където водата е варовита няма заболявания от гуша. Римляните са дали на това заболяване името "Струма" защото са забелязали, че от него са боледували почти всички живеещи в поречието на река Струма. Причината е, че пият вода от Витоша и Рила. И двете планини са от предвулканичен произход и не съдържат йод, докато там, където има варовик е имало морета някога и там има предостатъчно количество йод. Не, че е от значение, но забелязвам, че много хора така от малки подробности забиват много "У лево" и се пораждат разни американски градски легенди и други такива.Аз лично познавам хора, които си навреждат на здравето заради такива криворазбрани здравословни методи.

Аtos:
Радико, прав си принципно - ендемичната гуша се причинява предимно от липса на йод.
Но това не променя казаното от EDM...
Знаем, че изкуствено приемания йод не се усвоява така от организма, както йодните съединения от водата (важи и за желязото и за много други елементи).
Твърде възможно е недобрата вода да прави дисбаланс в организма, който пречи на процесите да текат нормално и в следствие на това, тялото се натоварва с излишни, но наложителни химически реакции.
Резултатът е най-често в леки "неразположения", които съвременната медицина по никакъв начин не свързва с първоизточника на причината!
Че...тялото ни е 75% вода, бре...замислете се?!?!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия