Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Сепаратор на ННО

<< < (4/5) > >>

vitan:
Когато скоростта на горене е по-голяма от скоростта на постъпващия газ, тогава се получава обратен огън и има БУМ! Така че, внимателно с дебита и дебелината на маркучите :)

Бълбучник метален, направен по всички правила… си требе.

Радeв:
Разделянето най-чисто в конвенционална клетка май само с мембрана и разделено отвеждане може да стане.
Иначе кислорода е много по-тежък газ от водорода и веднага се утаява, ако му осигуриш съд с подходящ обем. А след това газа да се отвежда от горния и долни край в пропорция 2:1 в дебитите.

http://www.instructables.com/id/Separate-Hydrogen-and-Oxygen-from-Water-Through-El/

Много е интересно това с което се захващаш. По-евтино ли ще излезе в крайна сметка това добиване на газ от цената на метана/пропана? Като се калкулира разликата в калоричността на двете горива и цената на електроенергията?
Мене лично ме е страх от големи налягания, пожене съм виждал последици от експлозия на бутилка /пълна с въздух за ПСП пушка/ в някаква джипка - купето цъфти.

DIDO112:
Според мен колкото е по здрав материала на бъблера долкова по лошо ( по голямо буууууум ). От пластмаса е най-добре.

mzk:

--- Цитат на: DIDO112 в Април 10, 2011, 01:28:37 pm ---Според мен колкото е по здрав материала на бъблера долкова по лошо ( по голямо буууууум ). От пластмаса е наи добре.

--- Край на цитат ---

Правете им "предпазен клапан". Както имат тендежите под налягане (един гумен), и един с тежест върху него.

ПС: Дидо, пиши по-внимателно. Пише се най-добре, а не "наи добре".

vitan:

--- Цитат на: DIDO112 в Април 10, 2011, 01:28:37 pm ---Според мен колкото е по здрав материала на бъблера долкова по лошо ( по голямо буууууум ). От пластмаса е най-добре.
--- Край на цитат ---
Ако преживееш толкова взривове, колкото проф. Юл Браун, може да дойдеш на неговото мнение. Онова, което написах бяха негови препоръки. А за предпазния клапан бях забравил.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия