Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Електромобилът на ТЕСЛА
vitan:
Точно от онази тухла на проф. К. Мейл, де разисквахме вчера :)
Май само аз съм си направил труда да я прочета.
mzk:
--- Цитат на: vitan в Октомври 25, 2010, 11:23:46 pm ---Точно от онази тухла на проф. К. Мейл, де разисквахме вчера :)
Май само аз съм си направил труда да я прочета.
--- Край на цитат ---
Прекланям се пред твоя труд ;D Там сметките не са дадени с тази точност, може би знаеш.
vitan:
Знам за точността, но така ми бе по-лесно. После някой щеше да пита за златното сечение....
Напомнянето за труда беше с друга цел. Забъркващите нови теории много мат'рял са изпуснали :) [ и аз да се посмея :) ], ама се чете за 1-2-3 месеца.
hotalin:
--- Цитат на: vitan в Октомври 25, 2010, 10:19:59 pm ---Скорост на скаларната вълна = (Скорост на светлината) * (1 + Fi) =
(Скорост на светлината) * 1, 6180339887…. Доказано от Тесла и много други.
Това обаче е максимално теоретичната скорост. Обикновено коефициента гравитира около 1,5.
Fi = 0,6180339887…. – златното сечение :
Айнщайн е на-големия прът в колелото на физиката… факт. За теорията му тук има нишка предимно с опревержения.
--- Край на цитат ---
Вие твърдите че има надсветлинни скорости! и това е скоростта на скаларната вълна! бихте ли ми посочили източникът на това ваше твърдение, Установена догма във физиката от 20век е че нищо не може да се движи по бързо от : c=300000km/s, пратете ми опровержението на тази догма много съм заинтригуван, по възможност на български език,не разбирам чужди езици. Какво искате да кажете с този израз ,Айнщайн е на големият прът в колелото на физиката!
teofilius:
Учени от Принстън - Уанг, Кузмич и Догариу проведоха експеримент с лазерен лъч, пропуснат през стъклена камера с пара от цезиеви атоми (Фиг.52), при което е констатирана скорост на разпространение на светлината, около 310 (±5) пъти по–голяма от теоретичния максимум
http://rdsc.md.government.bg/BG/Activities/Publication/Dzanev/4-8.pdf
Има много подобни експерименти.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия