Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Електромобилът на ТЕСЛА
caduceus:
--- Цитат на: The Phantom в Юни 24, 2009, 09:43:31 pm --- Ето например Клетката на Джо. Тя е тясно свързана с Тестатика, както и с трансформатора на Тесла, с демонстроцията на Даниел - http://www.rexresearch.com/pomerleau/pomerleau2.htm , ...
Например тук относно кутийката на Тесла. Твърди се че е купил 12 лампи, няколко резистора... Тук ще изкажа идеи, които може и да ви накарат да се превивате от смях. Първо - какво точно са представлявали тези лампи - размери, устройство. След като служат по някакъв начин да извлекат ток (по-простичко казано) от етера , защо да не се поставят под ъгъл 90 градуса една спряма друга (демонстроцията на Даниел). Приблизителното им положение би могло да се определи лесно , имайки в предвид , че се знаят размерите на лампите и на кутията (стига да са верни). Знае се как протича магнитното поле, как се движи (приблизетелно) оргонът спрямо полето. Аз нямам възможност да експериментирам, и затова имам повече въпроси , отколкото отговори.
--- Край на цитат ---
Подкрепям напълно! Неведнъж вече казвах, че първичните енергии изглежда са под ъгъл 90 градуса една спрямо друга - затова гледам по снимките някои бобини на Тесла са навивани така, на Даниел Померльо също, на Хари Периго също... Ама не виждам желаещи да тестват такива "ненормални" схеми... Аз нямам навик да навивам бобини, но ще взема накрая да се пробвам като никой не ще или поне не дава признаци да е опитал - напук на толкова грамотни техници тука, пък и нали Ноевия ковчег е правен от аматьор, а Титаник от професионалисти :) Най много да ме прасне свободното електричество стотина пъти като горкия Хари и жената да вика линейката, добре че живея до болницата ;D
Дерзай, колега
The Phantom:
Незнам за Вас, но според мен отговорът на въпросът "По какъв начин Тесла е задвижил електромобилът си ", май се крие тук в един от патентите му. Патентът му е с номер
№ 613,809 Patented Nov. 8 1898 - Method of and apparatus for controlling mechanism of moving vessels or vehicles
Мисля , че подходът към направата на прословутата му кутийка е погрешен. В този негов по-горе посочен патент, има скици, на които ясно се виждат антените и лампите ! Нека незабравяме , че преди това е изобретил Радиалната антена, и че вече е твърдял, че може да тронспортира електричество до всяка точка на Земята, без да използва проводници ! С други думи, кутийката служи само да " улови " енергията , която вече е доставена във въздуха от тази Радиална антена. Разгледах му патента набързо. Там на скиците ясно се вижда по какъв начин той задейства лодката и някакво подобие на батискаф може би. Има си Антена и лампи , акомулатори , ел. двигатели, и ето разковничето - има си антена , която е нарисувана на брега на езерото да речем.
Цялата тази работа на пръв поглед ми напомни на радиоуправляемите моделчета , които се продават в наши дни, с тази разлика обаче , че в моделчетата имаме батерии, които рано или късно се изчерпват, а в патента му май той е измислил начин да ги дозарежда. Не съм много убеден в това, което пиша, но няма да е лошо някой , който е на Ти с английският да се опита да преведе този патент на разбираем език.
mi68:
Според мен се допуска грешка заради глупавите постулати на Айнщаин и само това баеме и се вайкаме.Скороста на светлината е различна в различни среди съответно зависи от гравитацията.В пределите ма слънчевата с-ма не се наблюдава Доплеров ефект където гама е константа но не се публикуват данни от Вояджър извън слънчевата с-ма.От практиката се знае,че скороста на светлината във вода е 225000км/сек(във вакум300000км/сек),в стъкло е около 170000км/сек.От оптика се знае,имаме пречупване и отражение.Честотата на генератора е константа,дължината на вълната се намалява(скъсява).Следва извода вакума е най-плътен и най-енергетичен,а материята е като дупка и черпи енергия,ново сътояние,като при децата приличат на родителите но са ново състояние.От студеното електричество Тесла говори,10%е (бягаща)елктромагнитна вълна,90% е ток(стояща вълна).Стоящата вълна е с много ниска скорост на разпространение,граничен случей 0км/сек,тогава всичко ще е застинало.Ако 2м антена и 100кХц то скороста е 20000км/сек.Най-лесно стояща вълна се създава в бифилярна намотка,може с многофазни с-ми измишльотина на Тесла.Какво става с електромагнитното поле в стояща вълна не е разгледано в електротехниката най-вероятно става еднородно,по аналогия с механични вълни,тъй като разпъва вакума това налягане се явява свойство маса(гравитация)като въздушно мехурче във вода.Леко объркване се явява къде се намира наблюдателя.Във въздуха скоростта е 300000км/сек,а във вода 225000км/сек по аналогия в бифилярната намотка скороста на светлината е много по-висока заради липсата на магнетизъм,ако се спука мехурчето се получава пак скорост225000км/сек.В аналогията трябва да сложим камък(броят е не ограничен) да може да реагира на взрива на мехурчето,в ел.верига трябва индуктивност,скоростта е по-ниска от скоростта на светлината във вакум заради увеличения магнетизъм или капацитет/вода/ с увелечената диелектрична проницаемост.Според мен големи индуктивности са по-практични от големи капацитети поради липсата на сигнетодиелектрици,водата е добър диелектрик е=81.Намерена е оста на симетрия и двете противоположности.Оста на симетрия е вакума пренасящ светлината с нищожно затихване,едната страна стояща вълна с над светлинна скорост и друга страна забавена вълна с под светлинна скорост.Във вакума затихването е нищожно и с увеличаване на броя на консуматорите се постига усилване,както при взрив енергията е по-малко от разглабяне на отделни тухли,енергията идва от скрития потенциал/атмосверното налягане/.Скороста е пряко свързана с времето и ускоряваме и забавяме времето,усукваме(изтискваме)пространството и отделяме потенциалната енергия.
П.П.При взрив във въздух скороста на горене е около2000м/сек,скороста на звука във въздух е 330м/сек,нормално горене в ДВГ е 20-30м/сек.Ако ползваме вода взрива е малък,защото скороста на звука във вода е около 1500м/сек.
Стоящата вълна прави аномалий,ако във възел сложиш проводник ток не тече защото напрежението е нула,този трик за използване на проводници за изолатори се ползва при СВЧ техниката(рядко).
mzk:
mi68 е прав, въртящото се магнитно поле, което Стефан Маринов прави с неговият апарат Магвид изменя проницаемостта на средата и по такъв начин се получават свръхсветлинни скорости.
Освен това немскрият професор Константин Майл го казва в лекцията, към която съм сложи торент във форума. Той постига надъжни вълни със скорост 1.5 пъти тази на светлината
mi68:
Някой общи приказки.Електромагнитната вълна се характеризира с две величини:1честота/период/(времеви показател),2дължина на вълната(пространствен показател),3връзката м/у пространство и време дава скорост на светлината за вакум е корен квадратен от 9.10^9*1.10^7=3.10^8м/сек.Очевидно е местенето на един параметър води до изменение на скороста на разпространение спрямо вакума(практиката повърждава факта.При обикновенна бобина имаме увеличаване на магнетизма и забавяне на скоростта на разпространение,обратно при бифилярка имаме индуктивност 0 и ускоряване на скоростта.Една плоска бифилярка и две плоски обикновенни бобини ще дадът усилване 2.За да стане осцилатор се въвежда положителна обратна връзка и един нелинеен елемент за стабилизиране на амплитудата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия