Форум > Мошеници и изгонени потребители от форума

Мошеник Симеон от Плевен

<< < (4/10) > >>

PyroVeso:
Съгласен с mzk, но имам и две (надявам се основателни) съображения:

1) Измерванията и сертификациите от лаборатории могат лесно да бъдат фалшифицирани или рушветирани.

2) Обикновено измерванията със съответната апаратура представляват твърде опростен модел на реалността и е възможно да пропуска някой съществен (особено ако е нов) ефект. Пример е измерването на автомобила на дино-стенд и в реални суловия. Друг фрапиращ пример е "измерването" на АЧХ и THD+N при аудио-апаратурата и съотнасянето им към реалните музикални качества... Трети и съвсем директен пример е защо старите електромери се лъжат толкова лесно с разни "похвати" - нали и те са били уж мерени и сертифицирани (но при по-опрпстен модел на товара...)?

Та друго си е да провериш нещата лично (и при напълно реални условия) и да сравниш резултатите с тези на няколко съмишленици. Мисля, че по-обективен и достоверен тест от това трудно може да се измисли... Както и, при успех, по-добра реклама на изделието на Симеон да се направи.

mzk:
Измерването на входна и изходна *енергия* чрез използването на определен брой снети отчети (колкото позволява осцилоскопът) е най-точното и според мен не подлежи на някаква критика. Вземат се ток и напрежение на всеки момент, изчисляват се моментните мощности и после енергията. Нали няма спор, че електромер от 60-та година е възможно да греши?!

Напротив, съвсем погрешен е методът устройството да се използва 3 месеца, и да се гледат сметките за ток. Ами ако си направя сауна в къщата, тогава какво правим?  ;D

velstar:
Симеон, не те познавам и не знам, що за човек си. Защитих те, но не съм съгласен  с това че не си върнал парите на човека, който е купил устройството за пестене на енергия от теб. 
Трябва да му върнеш парите, защото в бизнеса се печели с доверие, а не със измами.
На днешно време, хората са много недоверчиви и един такъв случай може да съсипе целия ти бизнес. Без значение кой е прав и кой не, върни си парите на човека, така ще докажеш че не си измамник или поне ще спрат коментарите, които се четат от много хора в България.   

PyroVeso:
Емпирична информация, натрупана при приложението на стандарта ISO 9001:2008 - всеки 1 доволен клиент води средно 4 нови клиенти; всяка явна рекламация означава, че има поне още 9 такива скрити случая. Т.е. съотношението е 2,5:1.

Нека всеки, който прави и предлага (продава) нещо, добре да си помисли какво точно предлага и по какъв начин го предлага...

teofilius:
Здравей Симеон!  Да върнеш парите на недоволен клиент е въпрос на съхранение на личното ти достойнство и чест. Няма значение дали е имало подписи и размяна на документация. Ако продуктът ти не удовлетворява желанията на клиента ти независимо какво вярваш за изделието си и дали е така, то просто прояви уважение към човека като му върнеш това което ти е заплатил. Няма нищо лошо в това да признаеш че си направил грешка. Аз също преди време (около 10г) си помислих че вкарвайки двигатели в паралелен резонанс ще получа нисък разход на енергия и даже пуснах обяви за това.  Отидох да поставя на един клиент който ми се обади на двигателите на хладилния му компресор във склада му на едро. Според ампер клещите тока на всяка от фазите на трифазния двигател падна от 5 на 1 ~1,5 А  но е факт че това никак не повлия на показанията и скоростта на електромера. Напротив - увеличи се дори. Щях да спечеля цели 40 лева а клиента си плащаше освен това  и цената на кондензаторите. Е върнах на човека парите за кондензаторите и се разделихме като приятели. Той искаше да опитаме дали ще се получи поне при климатиците му но аз като поразмислих и се отказах. Идеята бе да ми плати само ако е доволен. За себе си разбрах че имам повече чест ако си призная грешката отколкото да бягам от отговорност или да си намирам каквито и да е оправдания. Не обичам да се чувствам като крадец в нечии очи дори и ако съм прав. Предлагам ти съвсем приятелски да имаш този подход защото от него ще спечелиш повече отколкото си мислиш че губиш. 8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия