Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

КЛЕТКАТА НА ДИДО112

<< < (4/15) > >>

DIDO112:
Не става въпрос за 3 лева до сега съм набутал 300 и ще продължавам. Има 400 прегледа на темата а одговаряш само ти в това е проблема. Има хора които са го пробвали и знаят за какво става въпрос и си траикат типично по български  :).

mzk:
:) И аз съм го пробвал, но нямам точни резултати и прецизно измерване. Мога да потърся у нас за една схема и да ти я пратя.

DIDO112:
Добре, за працизност никъде не съм видял да се говори.

koko_g:
Здравей, ДИДО 112!
Виждам, че се интересуваш от модулатора, аз също.
За момента не мога да кажа нищо по въпроса но съм събрал частите за схемата с 555.
Днес може да успея да го сглобя и ако събера клетката
ще имам някакви резултати и ще ти кажа дали има разлика или не.
Мисля, че ако няма разлика няма да се публикуват схеми и трансформатори и т.н.
Би трябвало да има тъй като всички третират клетката като капацитет.
Капацитет и бобина получаваш трепящ кръг. С промяна на честотата намираш резонанс на кръга
и респективно повече газ с по-малко енергия. Така е на теория, на практика ще видя тези дни.

mzk:
Това с трептящия кръг до сега не съм го видял работещо. Има 2 причини
1. Клетката много лесно мени капацитета си;
2. За резонанс е необходимо да има променлив ток, а за да работи електролизера е нужен постоянен ток (ако е променлив, само греем водата).

Правил съм опити за модулиране на тока върху клетката (по идея на Боб Бойс), като ефект не видях. Но какви бяха намотките, честотите, съпровитлението и т.н. - не помня. Ето защо казвам, че няма прецизно измерване на тези похвати.

Препоръчвам ви да не се занимавате въобще с резонанси (електрически или звукови). Пробвайте електролиза по идея на проф. Канарев, като прилагате импулсно захранване на клетката, но не с високи напрежения и големи токове, а само колкото да поддържате нивото от 2 волта на клетка. В останалото време, чрез натрупания в клетката капацитет, се осъществява електролиза.

Айде, надявам се да съм бил полезен, и да пишете резултати!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия