Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Оксиводороден дебитомер

<< < (3/8) > >>

ppankov:

--- Цитат на: krasipet в Февруари 26, 2011, 10:22:42 am ---Тръбата би трябвало да е с форма на обратен конус.  ;)

--- Край на цитат ---

Ето един мислещ човек :)
Моля, обосновете се колега !
Принцип на Вентури ли да гоним?

emm:
Колеги, ще ви споделя един много прост и ефикасен начим за да измерите дебита.
Манометъра измерва налягането м-у дюзата и клетката. Като преди това измервате с шише на различни фиксирани стойности, като ги нанасяте на манометъра.

ppankov:
Здрасти Емм,
ти направо даде готовото решение  :) Даже съм сигурен, че манометъра ако е разграфен в литри,
ще дава в реално време 1/2 от дебита и ще е точен според скалата си.
Моята скромна идея е с моднат индикатор, приблизително да получим моментното производство.

fever_wits:
Здр колеги,
emm, ако е вярно това, че при над 0,2 бара налягане в съда с газ имаме бум, то варианта отпада. Иначе идеята е много готина.
krasipet, при идеята с конуса, промяната няма ли да е логаритмична, а не линейна. При което ще бъде трудно калибрирането.
rebel, ако съм те разбрал правилно, мен ми трябва в момент който променям експеримента, и има по-малко или по голямо количество газ да го отчита. Не знам дали успявам да обясня правилно, ще се опитам с пример:
подавам ток 10А, получавам 3л в минута производство на газ, променям ма 8А, пада на 2л минута. Демек, да видя че е спаднало на 2л на минута производството на газ.

Smileface:
Дебитомерите на старите коли представляват клапа, която се върти от 0 до 90 градуса и е куплирана на потанциометър.
На новите представляват нажежаема жичка, която се нагрява до 80 градуса при някои коли. От това колко е изстинала се определя дебита.
Ето на какво попаднах http://www.technooptima.com/catalog/index.php?main_page=popup_image&pID=207
Ще потърся подходящо вентилаторче

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия