Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Свободна енергия чрез "Студен" синтез - Андреа Роси
Радико:
Протоните са ясни, обаче не излиза сметката с неутроните. За да се получи мед са необходими три неутрона. Точно толкова има трития и се получава като нежелан страничен продукт при ядрените реактори. Много удобно нали. само където е "леко" радиоактивен.
Seeker:
И без неутрони излиза сметката. Никел62 +1 протон излиза точно Мед63. Този процес се повтаря и с желязото. Има опитни постановки с химически чисто желязо 99,99% , след реакциите се получава желязо 96%, останалото е алуминий, мед и други елементи. Все още няма стройна хипотеза за получаването на тези 3,9% други елементи.
prp:
Според мен Роси лъже че е открил студен синтез. Използва никел понеже температурата му на топене е по-ниска от температурата на желязото но най-близка до него и не може да разтопи котела му а и лесно се намира а с hho енергията която се влага е за загряване на металите е много по-малка от колкото в пещ понеже имплозията не е изследвана още поне официално от физиката. Дори с обикновен акумулатор 12 волта можеш да разтопиш какъвто и да е метал тогава за какво говорим? За това според мен окси водорода се държи настрана от физиката толкова време вече два века.
Seeker:
Няма как да лъже, защото екперимента му е под строг контрол от страна на заинтересовани страни. Как се получават иначе 400кВт в продължение на 24 часа? Какъв е този акумулатор, който да храни системата с такава енергия? Запознай се с условията на екперимента и тогава коментирай.
prp:
Не споря че е получил 400 киловата а за начина по който ги е получил... Явно не си прочел внимателно поста ми и прибързваш с отговора.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия