Справочници, схемотехника, теория > Справочник
Вярна ли е формулата E=mc^2
технократ:
--- Цитат на: dmitarp в Юни 01, 2020, 07:43:42 pm ---Очевидно тук никой не вярва на факта, че зареден акумулатор тежи повече, от колкото не зареден. Много жалко е когато един човек не вярва на факти.
--- Край на цитат ---
Ти мерил ли си разлика в теглото на зареден и незареден акумулатор.
VITAN:
--- Цитат на: технократ в Юни 01, 2020, 08:29:55 pm ---Как пресмяташ формулата E=m.c2 като намаляваща безкрайно геометрична прогресия,
--- Край на цитат ---
Математика си има инструментариум. Учи се, смята се.
технократ:
--- Цитат на: VITAN в Юни 01, 2020, 08:49:23 pm ---Математика си има инструментариум. Учи се, смята се.
--- Край на цитат ---
Виж предишният ми пост, редактирах го.
juliang:
--- Цитат на: dmitarp в Юни 01, 2020, 07:43:42 pm ---Очевидно тук никой не вярва на факта, че зареден акумулатор тежи повече, от колкото не зареден. Много жалко е когато един човек не вярва на факти.
--- Край на цитат ---
Вярваме, или поне знаем че трябва да е така. Но на практика е невъзможно да се премери - както казах за 1 година реактора в АЕЦ-а "изгаря" около 300 грама маса. Акумулатора вероятно ще натежи с някакви милиардни от грама...
VITAN:
--- Цитат на: технократ в Юни 01, 2020, 08:29:55 pm ---Но откъде следва че енергията в израза на формулата, трябва да се представи като намаляваща геометрична прогресия, и защо.
--- Край на цитат ---
Цитат:
"В учебника си по физика (висша, а не елементарна; издаден в Русия, а после преведен на български) проф. Таисия Трофимова дава перфектни обяснения с думи и формули на какво ли не. Само за „Теорията на относителността” нещата засичат. "
Заначи намираш учебника и разбираш защо. В момента този учебник не е у мен. А у когото е, не съм сигурен, че знае в кое кътче на къщата му се намира.
На мен ми омръзна да подгрявам топлата вода.
Открийте си я вие.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия