Справочници, схемотехника, теория > Справочник
Вярна ли е формулата E=mc^2
VITAN:
--- Цитат на: технократ в Юни 01, 2020, 12:22:01 pm ---Добре в другата тема за формулата на айнщайн, но се обоснови с някакви доказателства защо смяташ че формулата е хипотеза, и по точно, зависимостта на масата от енергията че е хипотеза, защото тази зависимост е факт.
--- Край на цитат ---
Баце, цитирах ти учебник по физика за инженери. Там с дългата формула, която се изпростява (опростява) до E=mc^2
Рови назад и чети!
Никакво доказателство! Точно намеква (иначе анатема!), че това е хипотеза.
Повече не ми трябва!
Който иска, да му доказвам, аз нямам зор да убеждавам никого в нищо!
Капиш?
filchef:
Абе то и аз доказах, че пълната енергия на материално тяло по Нютоновата физика е Е=mv^2 ,което в граничния случай v=c дава Е=mc^2 и тая формула не я е измислил Айнщайн въпреки, че се приписва на него понеже я е доказал чрез формулите от теорията си , ама кой да чете.
технократ:
витане, с тези формули нищо не се опровергава, ти схващаш ли значението на формулата на Айнщайн.
VITAN:
--- Цитат на: filchef в Юни 01, 2020, 01:32:45 pm ---Абе то и аз доказах, че пълната енергия на материално тяло по Нютоновата физика е Е=mv^2 ,което в граничния случай v=c дава Е=mc^2 и тая формула не я е измислил Айнщайн въпреки, че се приписва на него понеже я е доказал чрез формулите от теорията си...
--- Край на цитат ---
Браво!
Можеш да изкараш пари от това.
Много списания по физика по света ще го глътнат като топъл хляб 8)
filchef:
--- Цитат на: VITAN в Юни 01, 2020, 03:16:43 pm ---Браво!
Можеш да изкараш пари от това.
Много списания по физика по света ще го глътнат като топъл хляб 8)
--- Край на цитат ---
Няма как да изкарам пари от това тъй като това е елементарната проверка на математическата връзка между теорията на Айнщайн и Нютоновата механика за коректност при граничните условия, която всички физици са направили още на времето.Препоръчвам ти да си изтеглиш тоя справочник https://mazeto.net/index.php/topic,11254.0.html ,който публикувах специално за хора като теб.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия