Справочници, схемотехника, теория > Справочник

Вярна ли е формулата E=mc^2

<< < (5/29) > >>

vitan:
Някои изказвания относно теорията на относителността:

"Теорията на носителността не е физична теория... тя е поетична математическа идея, дедукция от невъзможни предпоставки."
Oskar Kraus

"Теорията на носителността е математически маскарад, зад който е скрита заплетена топка от идеи, противоречия, самоизмами, произволни предположенияи и игнориране на здравата логика."
Erich Ruckhaber

"Теорията на носителността не е само фантастика, но и нелогичност, която в историята на науката досега не е имало."
Harald Nordenson

"Физика, кръстоска от противоречия и фантастична бъркотия, безмислица!"
Johann Marinsek

"Това е абсурд." (относно интерпретацията маса-енергия)
Nikola Teslа

"В моите експерименти аз съм разбивал милиони атоми, без да съм наблюдавал каквато и да е емисия на енергия. "
Nikola Tesla

Beliko:
Да ли е вярна ? ??? ??? ???
 Да си отговорим на въпроса  ::) ::)как са определени параметрите маса и скорост на светлината като база.
Четох, четох в стандартите  :o >:( ;D и си зададох стария въпрос кое е първо яйцето или кокошката.
 Та то е ясно има нещо гнило в Дания .........  ;D ;D ;D

mi68:
E=mc^2 ce трансформира в неравенство E>2mc^2.Това лесно се доказва.Ако държим един килограм на височина 1метър то имаме потенциална енергия,а ръката трябва да отиде същата енергия + загубите да я подържа,затова ръката се уморява,а работата е 0 защото пътят е нула.Като се съберат двете енергий се получава горното неравенство, в граничен случей равенство E=2mc^2.

vitan:

--- Цитат на: NRG в Ноември 07, 2009, 07:45:34 pm ---... Всяка ядрена реакция, всяка калкулация за даден полупроводников материал т.е. за даден транзистор във всяко електронно устройство, се градят на тази основа....
--- Край на цитат ---
Нещо съм назад с мат'ряла, дай КОНКРЕТЕН ПРИМЕР с конкретно изчисление!

Иначе спътниците постоянно трябва от време на време да се коригират и за това се смятат многомерни интеграли (черешката на тортата във висшата математика). Съществен принос в смятането на многомерните интеграли има български математик, включен в списъка 500-те най-големи живи учени. Но не по причина на относителността е корекцията.

Проф. Константин Мейл разбива Айнщайн на пух и прах. Но мислиш ли, че ще седна да превеждам стотици страници, а и да го направя, малко са тия, де ще го смелят. Дори и за мен е много висока летва.

Иначе заблудата, че планетите изкривяват пространството се дължи на факта, че фотоните се влияят от електрическите и/или магнитни полета на планетите, а не че нещо пространството е криво. На крива ракета космоса и пречи....

vitan:
@NRG ….всяка калкулация за даден полупроводников материал т.е. за даден транзистор във всяко електронно устройство, се градят на тази основа.... това са твои думи и чаках тук нещо.
Ако стигаме до константата на Планк, трябва да вадя дебелите книги и да се ровя, а нямам толкова време за губене.

Ще се опитам да обясня по памет, защо според проф. Константин Мейл ТО не бачка – и то само в един от нейните аспекти – изкривяването на пространството. От астрономията Айнщайн вади заключение за изкривяването (видимост на определени звезди от това дали Луната е наоколо или не). Но светлината (фотона) е смятана за електромагнитна вълна (поне в повечето си проявления). Да, но тя има различна скорост в различните материали: вода, въздух, стъкло, кварц и т.н. Т.е. електромагнитната вълна взаимодейства с полетата на атомите. Замята/Луната също имат голямо електрическо поле и по тая причина то също влияе на електромагнитната вълна. Отклонението е малко подобно на отклонението с полета на електронния лъч при електронните микроскопи. А не че нещо пространството е криво.

Основния експеримент, който е фундамента на който е построена ТО е оборен от кого ли не, включително и от нашенец наскоро.

Колкото до багажниците на колите свободната енергетика може да прави такива неща (събиращи се в багажник!), която твоята официална физика или не може, или трябва да строи ускорители мастодонти. Например Брауновия газ: прави ти ядрен разпад (основно разпад) на какви ли не атоми (елиминиране/разпадане на радиоактивни елементи, разпадане на метали до въглерод и пр.).

Виж колко простичко се опитвам да пиша. Не че не мога да си изгубя времето да навлизам във формулите на официалната физика, но нямам това време. Виж неофициалната ми е по интересна. Ония теории, както съм писал на едно друго място съм ги оставил за след пенсия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия