Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Магнитно звуков генератор (идея)
nizo:
Пиезото не е на магнита ... аз съм тествал пиезо, като разреждам 2,2мкф 110V през пиезо като сменям поляритета на кондензатора и успях да чуя ~320 разряда. Всеки разряд всъщност зарежда пиезото и го огъва в едната или другата посока. Нищо не пречи да се сложи един пиезо кристал на моята идея.
velstar:
Електромагнита на Ледскалнин който си направих не е в оригинален размер, по малък е, с дължина на рамото около 12см. Не съм го тествал в резонанс, за това не мога да кажа как ще се държи, но мисля да го тествам като ми пристигне новия осцилоскоп.
Експериментирал съм само с единичен импулс на входа. Задържа се магнитен заряд, дори след премахване на намотките полето остава. Веднъж разкъсано полето се трансформира в електричен импулс в намотките и не остава и следа от него в магнитопровода. А като се има в предвид начина на свръзване на намотките и тяхното разположение и размер, мога да кажа че ефекта е породен от радиантната енергия, генерирана в намотките.
Ето какво точно се случва: При подаване на импулса се създава нормално магнитно поле, което не прави нищо, освен да притегли желязната пластина. Когато прекъсне импулса се случва най интересното: Самоиндукцията на бобините създават противоположни магнитни полета една към друга, сумирано с остатъчното намагнитване на магнитопровода, при което имаме ефект на взривно свиване на магнитно поле което се затваря и остава в магнитопровода за много дълго време. Бобините са големи защото трябва да имат голяма индукция, за по добър ефект.
Докато експериментирах, открих че при по-стръмен импулс ефекта на намагнитване става двойно по-голям.
Vetap:
Тук има интересна теория за магнитното поле. http://www.matri-x.ru/energy/unipolar.shtml. Големите "мозъци" са затруднени да обяснят този феномен
Vetap:
Я предполагаю, что традиционное представление о магнитном поле, как непременной принадлежности магнита неверно. В этом случае действительно не играло бы роли, что относительно чего мы перемещаем. Как ни странно, никто не двигал "бесконечный" магнит вдоль проводника, по крайней мере, в литературе я этого не встречал. Куда проще двигать проводник по скользящим контактам, чем магниты, сохраняя при этом их плоскопараллельное перемещение. Я же не только двигал магниты параллельно столу, на котором лежал проводник, но и вращал их в разные стороны и в направлении обратном перемещению диска - результат тот же самый: величина и направление тока в цепи зависят только от скорости и направления вращения диска. Значит, поле неподвижно? Я делаю вывод: оно, не пугайтесь, магниту не принадлежит, а как бы разлито по вселенной. Магнит лишь возбуждает его, как корабль возбуждает волны, не увлекая их за собой. И как у корабельного винта они наиболее велики, так и наибольшее возбуждение возникает вблизи магнита. Теперь понятно, почему, вращаясь вместе с магнитами, проводник пересекает неподвижное магнитное поле.
Това съм го подозирал през цялото време, на експериментите си с магнити. Защото ако направим аналогия с елекрическите вериги, например както се опитват да ни учат по учебниците, ще видим, че нещата не са съвсем така. Например ако съединим + и - идващи от две различни батерии, ток няма да протече. При магнитите не е така. Всички магнити принадлежат към едно "семейство"- всемирното магнитно семейство..
vitan:
--- Цитат на: Vetap в Декември 15, 2010, 12:11:17 pm ---Например ако съединим + и - идващи от две различни батерии, ток няма да протече. При магнитите не е така. Всички магнити принадлежат към едно "семейство"- всемирното магнитно семейство..
--- Край на цитат ---
Или на всемирния въртящ се във Вселената Етер/Од/Оргон/Неутрино или каквото там. За магнитните полета няма нужда от материален носител (ж'жица) за да се затворят линиите, за да има "вълнение". За тока обаче си требе жица, да се "развълнуват" зарядите :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия