Алтернативни енергоизточници > Стефан Маринов
Физикът и изобретател Стефан Маринов набеден за болен от неграмотни журналисти
edin:
Не можеш да черпиш от ефира, но от Земята можеш. Масата на електронните устройства по принцип е минуса и се заземява.
Електроните се движат от минуса към плюса, значи ОТ ЗЕМЯТА. Никое устройство за свободна енергия, няма да работи без заземяване, като изключим генераторът на Кеше, който е модел на планетата Земя.
Принципът на Тестатика и подобни е ЗАЗЕМЕНА ЕЛЕКТРОННА ПОМПА.
mi68:
Здравейте,
Според мен заземлението не е задължително но в земни условия помага. Получава се векторно и скаларно напрежение. Векторното напрежение динамично но скаларното е статично. При скаларното напрежение имаме две вълни движещи се в противоположни посоки, казано по друг начин стояща вълна.
mito_kupona:
edin, Трифазния генератор на Капанадзе работи без заземление, така че енергията не идва от Земята. Къде ги видяхте тези електрони, протони и подобни глупости, такива частици не съществуват в природата, а в проводника се движат съвсем други частици. Ефира е океан от енергия в, които плуваме ние, Земята, планетите и всичко в космоса. Прочети книжката на Лидскалнин и ще разбереш, какво е ток и какво и как се движи в проводниците. А това, което се пише в дебелите книги, няма нищо общо с истината.
EDM electronics:
Колеги, отвличате се от темата! Тук се обсъжда харизмата на Стефан Маринов, а не какво е СЕ.
Зададох директен и резонен въпрос към създателя на темата, но незнайно защо той не ми отговаря. Аз по принцип не зная кое е това нещо, което Стефан Маринов е направил на практика, че да опровергае някакво статукво в науката. В книгите му виждам някакви формули, които не знам дали са допринесли за реални практични приложения или си остават само една теория.
Моля, колегата Иван Димов да ми прости за незнанието и ако греша, да ми покаже и докаже онова, което цели с отворената от него тема.
Иван Димов:
Стефан Маринов е бил в БАН освен, че е завършил и военноморското. Чел е също много оригинални стари трудове в областта на електромагнетизма. Провел е много експерименти с цел да уточни формулата за прецизно пресмятане, което е цел въобще на точните науки. Един негов експеримент е например този със съкращението RAF, при който има нарушение на законите на запазването. Интересен е и този, при който доказва, че токът на преместването в диелектрик не създава магнитно поле. Преди време писах за това във форума. Доказал е теоретически, че законът на Нютон е невалиден за отворени електрически вериги (съдържащи кондензатор). Правил е Сегнер-турбината, множество опити с магнити, повтарял е Николаев, а последното преди да го "само-убият" беше опит за придвижване на транспортни средства с центробежни сили (бях сложил статията във форума, но altium я изтри). И въобще, ако се интересувате - четете книгите му. Много ще научите, но едва ли чрез тях ще успеете да направите СЕ. Аз съм стигнал до извода, че човек възприема само това, което е близко до собствения му опит. Когато лично сметнах някои неща чак тогава забелязах, че в мрежата има подобни устройства още от 20-те години на миналия век. Така че и подробна схема да видите, ако не разберете принципа, едва ли ще имате успех. За мен принципът е този: Имаме моя CLc-резонанс. Ако бобината е с ток 10А, енергията е пропорционална на числото 100. Ако през малкия кондензатор токът е 1А, енергията става 11 на квадрат = 121. Значи имаме прираст 121-100=21. Обаче, ако повишим качествения фактор Q, откъм големия кондензатор може токът да е 100А. Тогава енергията ще е пропорционална на числото 10 000. И ако токът откъм малкия кондензатор отново е 1А, в бобината ще имаме ток 101А, а енергията ще е 101 на квадрат = 10201 и прирастът на енергия ще е 10201-10000=201. Обобщено, ако прибавим 1 Ампер към бобина с ток 10А ще получим прираст на енергия само 21, но ако токът в нея е 100А, прирастът на енергия ще е 201, което е значително повече. Значи правим резонанс с голям ток и към него наслагваме съпосочно малък ток и така с малки разходи ще имаме големи приходи. И няма никакви фантасмагории, нулеви точки, заземления и тем подобни. Просто магнитното поле се усилва, а енергията е квадратична. До на лято мисля да го докажа с експеримент.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия