Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Гравитационен електрогенератор - идея

<< < (2/2)

getca:
Привет стари колега... :)

Я вземи направи един свестен чертеж със съответните сили в системата, да видим какво ще стане. Не видях да говориш никъде за противодействието при натоварване на конструкцията. Казваш - добри резултати - ами дай ги де. Моето мнение е, че силата за изваждане от равоновесие ще бъде точно равна на противодействието на товара плюс загубите, а тежестите ще играят ролята на интегриращо звено или филтър на пулсациите. Отделно тия повишаващи предавки ще увеличат въпросната сила според теорията на машинните елементи.
Съжалявам ако съм те разочаровал, но искаш мнение и то е горенаписаното от мен.

Може би има шанс, ако се използува диференциална схема - двата генеретора се въртят в различни посоки и се натоварват синхронно. Трябва да се обмисли и да се опита практически, разбира се... ;) Допълнително има проблем с реверсиране на посоката при движение нагоре-надолу, хмм...задачата се усложнява доста... ???

Поздрави...

staria_jak:
 Поне за реверсията не си прав, все пак ако нямахме реверсия от страна на самата везна, каква везна е тогава.  Когато натовариш някоя везна с нещо допълните и после премахнеш натоварването тя си се връща в начален момент.
За другите неща, съвсем скоро ще се разбере практически.

emilvtc:
До колкото ми е известно, КПД-то на редуктор от 2 зъбни колела като твоите от чертежа не надвишава 85-90%. Т.е загубите от триене в лагерите и от това на зъбите са 10-15%...  Т.е. имай го в предвид при сметките ако правиш такива.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия