Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Гравитационен електрогенератор - идея

(1/2) > >>

staria_jak:
Имам една лична разработка, на подобен генератор, която започнах чесно казано на шега.
Направих един от основните компоненти и при работа с него си показваше добри резултати.

WEC.jpg - Представлява кутия от три предавки една голяма и две по малки, задвижвани посредством верига, като на оста на голямата е закачена тежест.  При изменение ъгъла на основата т.е.  на кутията, която придържа зъбните колела, се завъртат предавките, тъй като тежестта се стреми да запази равновесно състояние заради гравитацията, която му въздейства. 
Тъй като няма как да държим кутията и да я клатим нагоре надолу, все пак ще изхабим доста енергия. Реших да сложа кутията с предавките на везна, като и от другата страна слагам същата кутия и компенсирам до максим тежестта.
Уравновесявайки двете тежести, до максимум може да прилагам изключително малки енергии, за да накланям везната наляво, надясно и тежестите да въртят зъбните колела.

Vezna 3.jpg - Това е именно везната с предавателните кутии и общо взето модела, за който говоря.
От тогава изтече доста вода и запецнах на електрогенератора. Тъй като се чудите предполагам къде ще се намира електрогенератора, той също ще е на рамото на везната и ще бъдат два, за да се уравновеси везната. Т.е. енергията, която ще приложа за да дестабилизирам везната ще е само една, а генератотите - два, което е плюс.
Тежестите, който ще се използват може да са в широк диапазон, докато енергията, която ще е нужна за дестабилизация, ще е толкова голяма, колкото да премине съпротивленията на везната.

От формулата за потенциална енергия E=m*g*h, може да изведем и енергията, която ще генерират тежестите. Тя ще нещо от сорта на E= m*v*h, където m-масата на тежестите, v - скоростта на изменение на везната, h-височината.

Не знам дали не греша някъде, а и нямам възможността да проверя дали вкараната енергия е повече от получената. На теория всичко е супер. На практика не знам.
За това и пиша, какво мислите вие по въпроса.

staria_jak:
Аз ли нещо бъркам някъде, какво  мислите?

staria_jak:
Много пъти съм проверявал и гледал неговото устройство. Не е като моето. Той се опитва, чрез механичен осцилатор да извлича енергия.  Моята машина се основава изцяло и само на принципа на везната.
Пиша реферат по темата, стига повтарям да не бъркам някъде. Ако тази машина проработи реферата ще е също верен. Прекалено розово ми се вижда нещо и това ме плаши. Може да греша някъде.
Иначе в реферата са описани няколко подобни машини, на същия принцип.
Само да го довърша и ще го кача.

staria_jak:
 Имам една, както споменах по-горе. Но поради калпави заварки от моя страна поработи малко и в момента я чака поправка.

staria_jak:
Това са нагледно нещата, върху които мисля. Погледнете и кажете. :) Губя ли си времето или си заслужава работата?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия